Τα λαμόγια της ΟΝΝΕΔ

Ίσως οι ΟΝΝΕΔίτες να βρίσκονται έτη φωτός μπροστά από κάθε άλλη κατηγορία κομματόσκυλων στο επιστημονικό αντικείμενο της λαμογιάς, και οι υποψήφιοι των πρόσφατων εκλογών της ΟΝΝΕΔ έρχονται να το αποδείξουν.

Ας ξεκινήσουμε από τον Κώστα Χατζή, για τον οποίο διαβάζουμε:


“ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ…
Ο υποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Χατζής μας ενημερώνει μέσω του site του: Βιογραφικό: «Ο Κώστας Χατζής γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στη Χαλκίδα. Σπούδασε στο Τμήμα Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών (Μ.Ι.Θ.Ε.) του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το 2005 με ειδίκευση στις πολιτικές επιστήμες. Καθ’ όλην τη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν στον τομέα του τουρισμού.»
Από το site του ΜΙΘΕ (http://www.phs.uoa.gr/node.php?n=pregraduate&lang=el) σας παραθέτουμε: « οι τρεις κατευθύνσεις που προσφέρει το Τμήμα είναι οι εξής:
(α) Ιστορία και Φιλοσοφία της Επιστήμης και της Τεχνολογίας
(β) Φιλοσοφία της Επιστήμης
(γ) Ιστορία της Επιστήμης»
Μάλλον δεν…

δούλευε στον τουρισμό άλλα ήταν τουρίστας στη σχολή του…Η αγωνία του να αποδείξει ότι γνωρίζει από πολιτική, είτε επιστημονικά, είτε συνδικαλιστικά τον οδήγησε αρχικά να ερμηνεύσει με το γνωστό δικό του τρόπο το πρόγραμμα σπουδών του ΜΙΘΕ και στη συνέχεια να υποστηρίξει πως «Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ιδρυτής της Δ.Α.Π. – Ν.Δ.Φ.Κ. Μ.Ι.Θ.Ε. και εργάστηκε για την εδραίωση της παράταξης». Βέβαια, όχι συμβούλιο σχολής, όχι υπεύθυνος τμήματος, ούτε αίτηση εγγραφής δεν έχει πραγματοποιήσει στη ΔΑΠ.”

Με άλλα λόγια, ο Χατζής έβγαλε μία σχολή της πλάκας, όπου η ασχολία του ήταν να δημιουργεί κομματικά μαγαζάκια για το κομματικό του μέλλον, και της οποίας το αντικείμενο ούτε καν γνωρίζει.

Στη συνέχεια ας δούμε την ακόμα πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση του ταλαντούχου χοιροπρόσώπου Ανδρέα Παπαμιμίκου:


“Χρειάζεται πραγματικό ταλέντο για να μπορέσεις να εξαφανίσεις μέσα σε λίγες ημέρες όλη την κυβερνητική σου προϋπηρεσία. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός πως από το βιογραφικό του Ανδρέα Παπαμιμίκου που ο ίδιος έχει αναρτήσει στο blog του, εξαφανίστηκε τις τελευταίες ώρες οποιαδήποτε αναφορά για την εργασιακή του εμπειρία ως σύμβουλος… του Υπουργού Ε. Στυλιανίδη και ως μέλος του Δ.Σ. της Ε.Υ.Α.Θ. και της ΤΡΑΜ ΑΕ.
Προκύπτουν τα ακόλουθα ερωτήματα:
· Μήπως ο Παπαμιμίκος ντρέπεται για το κυβερνητικό του παρελθόν ή
· Μήπως φοβάται για το μέλλον;
Προφανώς ο Ανδρέας Παπαμιμίκος δεν νιώθει ιδιαίτερα άνετα να διεκδικεί τη θέση του Προέδρου ΟΝΝΕΔ όταν επί κυβερνήσεως ΝΔ συμμετείχε σε τόσα ΔΣ. Πόσοι άραγε συνομήλικοι του, ΔΑΠίτες ή ΟΝΝΕΔίτες συμμετείχαν σε τόσα διοικητικά συμβούλια οργανισμών; Το προφίλ του προφανώς δεν ταιριάζει με αυτό του μέσου τριαντάρη, ο οποίος έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του και εργάζεται με ανελαστικά ωράρια στον ιδιωτικό τομέα, αδυνατώντας οικονομικά να προβεί σε μία πολυδάπανη πανελλαδική εκστρατεία διεκδίκησης της προεδρίας της ΟΝΝΕΔ. Προφανώς όμως, ο Ανδρέας δεν ντρέπεται για το κυβερνητικό του παρελθόν (ασχέτως αν το κρύβει) γιατί ποτέ δεν μίλησε για προσωπικά του λάθη και ποτέ δεν αρνήθηκε την εμπλοκή του. Αντίθετα περήφανος δηλώνει και για τις πράξεις και για τους συνεργάτες του.
Τι μπορεί να φοβάται τότε ο Ανδρέας; Μήπως τη νέα δικαστική του περιπέτεια ως μέλος της ΤΡΑΜ ΑΕ αυτή τη φορά; Σύμφωνα με άρθρο σε blog που μάλιστα τον υποστηρίζει (http://fimotro.blogspot.com/2010/03/blog-post_4942.html), ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής προτρέπει να ασκηθεί αγωγή κατά των μελών των ΔΣ της ΤΡΑΜ ΑΕ και της ΑΜΕΛ ΑΕ για τη ζημία που υπέστη η εταιρία από τη διενέργεια των… προσλήψεων προσωπικού (2008-9) και να διερευνηθεί η άσκηση ποινικής δίωξης κατά των μελών των ΔΣ των δύο κρατικών φορέων για απιστία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, με τις οποίες ζημίωσαν την περιουσία της εταιρίας και κατ’ επέκταση της χώρας.
Περιπετειώδης τύπος τελικά ο Παπαμιμίκος … αφού από όλα τα ΔΣ οργανισμών που πέρασε αποκόμισε και μία επαφή με τη δικαιοσύνη. Ευχόμαστε πάντως η περιπέτεια του αυτή να έχει καλύτερο τέλος από την προηγούμενη όπου καταδικάστηκε πρωτόδικα.”

Η περίπτωση του Παπαμιμίκου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η πολύπαθη ΤΡΑΜ ΑΕ σχετίζεται και με το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου Λιάπη. Το θέμα θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον. Προς το παρόν όμως θα σταθούμε στο γεγονός ότι διάφοροι τυχάρπαστοι επαγγελματίες πολιτικοί αναλαμβάνουν από νεαρής ηλικίας σοβαρές κυβερνητικές θέσεις με μόνο προσόν την κομματική τους δράση, δηλαδή τα πισώπλατα μαχαιρώματα, την ίντριγκα και τις βαρύγδουπες ομιλίες που τα αμνοερίφια ακούν με δέος προσδοκώντας κι εκείνα κάποια ψυχία από το πλουσιοπάροχο τραπέζι.

Από τη μία ο Παπαμιμίκος με τις πολυσχιδείς επιχειρηματικές του δραστηριότητες μέσω της “ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης ΑΕ”, αλλά και ήδη φτασμένος επαγγελματίας καρεκλοκένταυρος σε διάφορες κρατικές θέσεις. Από την άλλη ο Χατζής, συνεργάτης του Σαμαρά στο Υπ. Πολιτισμού. Στη μέση ο Αξιώτης, γόνος στελέχους της Πολιτικής Άνοιξης, για να μην ξεχνάμε και τις παραδόσεις της κληρονομικής δημοκρατίας. Αυτή είναι η ΟΝΝΕΔ…

Advertisements