Μήνυμα προς τους αναγνώστες μας

Από την αρχή της λειτουργίας του, το Education in Greece έχει επιλέξει μία αταλάντευτη πορεία ενάντια στην εκπαιδευτική διαφθορά σε όλες τις μορφές της. Αυτό έχει ενοχλήσει το παρακράτος, που φυσικά θέλει να μην ακούγονται οι αλήθειες για όσα συμβαίνουν πίσω από τη βιτρίνα της σοβαροφάνειας και της επίφασης νομιμότητας.

Θα τοποθετούσαμε την αρχή αυτής της ενασχόλησης του παρακράτους στη στιγμή που αποκαλύψαμε πως ο σύζυγος γηραιάς υπουργού πλάσαρε τον εαυτό του με τίτλο σπουδών που δεν αντιστοιχούσε στις σπουδές του. Στη συνέχεια, τη σκυτάλη πήραν και άλλοι κύκλοι λαμογιών που ενοχλήθηκαν από τις αποκαλύψεις μας.

Η πραγματικότητα είναι πως πολλοί δήθεν φύλακες της νομιμότητας ή της συνέχειας του κράτους έχουν βουτήξει βαθιά στο βούρκο της διαφθοράς της εκπαίδευσης είτε για να εξασφαλίσουν πτυχία είτε για να εξασφαλίσουν διορισμούς και άλλες διευκολύνσεις. Όπως είπε και κάποιος γραφικός υπουργός, “όλα είναι θέμα παιδείας”.

Παρά τις Σειρήνες που ζητούν συνδιαλλαγή και υπόγειες δοσοληψίες, η πορεία αυτή θα συνεχιστεί απρόσκοπτα, τιμώντας τους μαχόμενους έντιμους εκπαιδευτικούς που μας στηρίζουν αλλά και οι ίδιοι δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη.

Οι νέες σημαντικές έρευνες που έρχονται αξιοποιούν όλα τα στοιχεία που μας έχετε στείλει. Το Education in Greece, σε αντίθεση με τα διαπλεκόμενα “εκπαιδευτικά portal” με τις δεκάδες διαφημίσεις, δε διστάζει να εκθέσει τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ που θα ακολουθήσουν για άλλη μια φορά θα ταράξουν τα νερά και θα συζητηθούν!

Advertisements