Ο Αρχιεπίσκοπος και ο (αντι)ρατσισμός

Στα πλαίσια της προώθησης του εφευρήματος του “αντιρατσιστικού νόμου”, ο γνωστός περιττολόγος Βενιζέλος αποφάσισε να ζητήσει και την ευλογία του επίσης γνωστού για τα αριστερά του αισθήματα Ιερώνυμου, καθώς η Θεσσαλονίκη πέφτει μακριά.

Μαζί του πήγε και η εκπρόσωπος των Εβραίων Κάλερ, τονίζοντας την προέλευση του “αντιρατσιστικού νόμου”.

Διαβάζουμε για τη συνάντηση αυτή:

“Για σωφροσύνη στο δημόσιο λόγο της μεγάλης πλειοψηφίας των Ιεραρχών, έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνάντηση του με τον Αρχιεπίσκοπο, μεγάλο μέρος της οποίας αφιερώθηκε σε θέματα ρατσισμού.

Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος μάλιστα διαβεβαίωσε προσωπικά τον κ. Βενιζέλο πως η Εκκλησία δεν έχει καμία αντίρρηση επί του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου το οποίο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να προωθηθεί άμεσα στη Βουλή.”

Αφού τα τρία πρόσωπα της φωτογραφίας έχουν τόσο μεγάλη ευαισθησία στο θέμα του ρατσισμού, θα μπορούσαν άραγε να τοποθετηθούν δημόσια στο θέμα της μορφής ρατσισμού που λέγεται σιβιτανιδισμός, δόγμα μιαρό που θεωρεί πως κάποιοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα να διορίζουν τους γόνους τους υπό μορφή κληρονομικού δικαίου ακόμα και όταν αυτοί διαθέτουν ως μόνο προσόν το “πτυχίο” του ΤΕΛ/ΤΕΕ/ΕΠΑΛ;

Όπως έχουμε καταδείξει με εκτεταμένες έρευνες, η Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου ανακοίνωνε με στόμφο στη βουλή πως θα τερματίσει την αναξιοκρατία της Σιβιτανιδείου, την ίδια στιγμή που φρόντιζε κρυφίως για τη διαιώνιση του αισχρού οικογενειοκρατικού καθεστώτος. Με την ίδια υποκρισία κρύβει το πραγματικό “περιούσιο” όνομά της για να καθίζει τις περιφέρειές της με υποκριτική σεμνοτυφία στον πάγκο της Αρχιεπισκοπής.

Ο δε Αρχιεπίσκοπος μπορεί να δείξει έμπρακτα τον αντιρατσισμό του στην πράξη, τόσο για το καθεστώς της Σιβιτανιδείου όσο και για το καθεστώς της Ριζαρείου.

Όσο για τον Βενιζέλο, μιλώντας για ρατσισμό θα έπρεπε να κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέπτη, ενθυμούμενος το πως βρέθηκε τοποθετημένος στο Πανεπιστήμιο να παριστάνει τον παντογνώστη έχοντας τελειώσει με μαγικό τρόπο σπουδές και στρατιωτική θητεία.

Αυτός είναι ο πραγματικός ρατσισμός, να νομίζουν κάποιοι πως η χώρα είναι χωρισμένη σε βιλαέτια με πασάδες και να συναλλάσσονται μαζί τους, και όχι η δίκαιη αγανάκτηση των Ελλήνων ιθαγενών που βλέπουν την Κάλερ και τον Τούρκογλου να προσπαθούν να τους στερήσουν ακόμα και το δικαίωμα στη διαμαρτυρία.

Ρατσισμός είναι να υπάρχει μία ιδιαίτερη προνομιούχα κάστα αγράμματων γλειφτών που έχουν εξασφαλισμένη την επαγγελματική αποκατάσταση των γόνων τους στην πλάτη του φορολογούμενου λαού και εξασφαλίζουν ασυλία κάνοντας ρουσφέτια. Για τον ρατσισμό αυτό πότε θα ζητήσει νόμο η Κάλερ;

Advertisements