Ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και η καταδίκη του τραμπουκισμού

Η απόφαση του Δραγασάκη, παλαιού γνώριμου του Σαμαρά από τη συγκυβέρνηση του 89, να αποβάλλει βιαίως από τη βουλή όποιον δε συμφωνεί με το κόμμα του βρήκε έναν ένθερμο σύμμαχο στο πρόσωπο του Ανδρέα Λυκουρέντζου, ο οποίος έσπευσε με ιδιαίτερο πάθος να καταδικάσει τον τραμπουκισμό:

“Απερίφραστα καταδίκασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος τα πρωτοφανή γεγονότα που έλαβαν χώρα σήμερα στην αίθουσα του Κοινοβουλίου, χαρακτηρίζοντάς τα ως τραμπουκισμούς και ύβρεις που υποβαθμίζουν τους θεσμούς.

Ο κ. Λυκουρέντζος, με αφορμή και το τελευταίο επεισόδιο με πρωταγωνιστές τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ζήτησε «να εφαρμοστούν κατά γράμμα όσα προβλέπονται από τον κανονισμό της Βουλής, τονίζοντας ότι ύβρεις, τραμπουκισμοί και συμπεριφορές που υποβαθμίζουν τους θεσμούς και τους εκπροσώπους του έθνους δεν νοούνται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου».

«Το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν είναι χώρος ελεύθερων συναθροίσεων και βίαιων συγκρούσεων. Η Βουλή είναι ο κορυφαίος θεσμός της δημοκρατίας και οφείλουμε να τον υπηρετούμε με ήθος. Αν κάποιος θέλει να αμφισβητήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς, να το πράξει εκτός Κοινοβουλίου», κατέληξε ο υπουργός της Ν.Δ. “

Αφού ο ποντικομάμιας θαμώνας του ΚΑΤΕΕ, που χάρη στο κόμμα εξασφάλισε ψευτοπτυχίο της Παντείου για να παριστάνει τον καθηγητή στο ΑΚΜΗ και μετέπειτα τον υπουργό, και που ως Υφυπουργός Παιδείας έσπευσε να θεσπίσει παιδαγωγική επάρκεια για την κόρη του και στη συνέχεια να εξασφαλίσει αποσπάσεις για την εκπαιδευτικό σύζυγό του Ευδοξία, έθεσε τον εαυτό του τόσο απερίφραστα κατά του τραμπουκισμού, δεν έχουμε παρά να του υπενθυμίσουμε αυτή τη μαρτυρία που καταδεικνύει πως κάποιοι σοβαροφανείς υπουργίσκοι κατάφεραν να φτάσουν ως τις υπουργικές καρέκλες:

“Ποιος είναι ο κύριος Ανδρέας Λυκουρέντζος

Έκανε θητεία στην αεροπορία, αν θυμάμαι καλά ήταν 2η 82 ΕΣΟ. Θήτευσε για κανά χρόνο στο κέντρο εκπαίδευσης Τρίπολης σαν εκπαιδευτής. Από τα χέρια του πέρασαν πολλοί με τις χειρότερες αναμνήσεις πλέον αφού ο Λυκουρέντζος και η παρέα του ρήμαζαν τον κόσμο στο καψόνι. Τρεχάλα με το όπλο στην ανάταση και μεταβολή μέχρι πτώσεως ήταν τα αγαπημένα του καψόνια. Οι λιποθυμίες στην ημερήσια διάταξη, πολλοί βρέθηκαν στο αναρρωτήριο. Γύρω στο 83 η παρέα ξηλώθηκε ολόκληρη και πήραν δυσμενείς μεταθέσεις, ο λεγάμενος στάλθηκε στη Σαντορίνη (που τότε ήταν μαζεμένοι αριστεροί, μαχαιροβγάλτες και παρόμοιοι, που μένανε σε λυόμενα, καμιά σχέση με καλοπέραση). Ο Λυκουρέντζος το κωλοβάρεσε κάνα μήνα στο 251ΓΝΑ αλλά δεν τη γλίτωσε και τελικά πήγε, όπου έγινε το πρωτοφανές: ολόκληρη μονάδα βγήκε στο δρόμο και τον περίμενε με πολύ άγριες διαθέσεις. Έπεσαν μερικές ψιλές και τον γλίτωσαν οι μονιμάδες. Για μήνες υπέφερε τα πάνδεινα. Αν και είχε το βαθμό του σμηνία, πέρασε από όλες τις αγγαρείες που έκανε απλός έφεδρος, γιατί πέρασε η απαίτηση του κόσμου για μεταχείριση που του άξιζε.

Μετά τη θητεία ανακατεύτηκε με τη ΔΗΑΝΑ του Στεφανόπουλου και έγινε πρόεδρος της νεολαίας, είχε πλάκα, έκατσε και αντέγραψε όλο το πρόγραμμα του Ρήγα της νοελαίας του ΚΚΕες. και το παρουσίασε για δικό του. Μεγάλη πλάκα στα αμφιθέατρα, βρίσκαμε κανονικές αντιγραφές σε ολόκληρες παραγράφους !

Όταν η ΔΗΑΝΑ διαλύθηκε πήγε στη ΝΔ και έγλειφε, ώσπου ανελίχθηκε εκεί που είναι.”

Advertisements