Ποιοί διορίζουν στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου;

Οι αποκαλύψεις μας για το ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου και τις παράνομες κρυφές προσλήψεις που γίνονται σε αυτό έχουν ξεσηκώσει σωρεία διαμαρτυριών για τον τρόπο λειτουργίας της Σιβιτανιδείου. Προκειμένου να αποσείσουν τις βαρύτατες ευθύνες τους, οι σιβιτανιδιστές φρόντισαν να ενημερώσουν τους διαμαρτυρόμενους πως δεν ευθύνονται οι ίδιοι, αλλά οι κακοί πολιτικοί που προωθούν τα “βύσματα”(sic) όπως αναφέρονται στην παρακάτω μαρτυρία:

“Το τι γίνεται βέβαια και στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου φαντάζομαι δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά! Το βύσμα του βύσματος! Το ένα βύσμα μένει απέξω γιατί το άλλο έχει πιο μεγάλο βύσμα και μπαίνει. Και μιλάμε για ελάχιστες ώρες (αφού παίρνει πάνω από 200 καθηγητές). Φέτος βολεύτηκαν (τρόπος του λέγειν) γνωστοί και κολλητοί και ψηφοφόροι μόνο βουλευτών και υπουργών!

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια κύριοι του υπουργείου παιδείας και κύριοι της διοίκησης της σχολής!”

Είναι γεγονός ότι οι σιβιτανιδιστές φροντίζουν να ικανοποιούν ορισμένα πολιτικά πρόσωπα, πολλές φορές με κραυγαλέες περιπτώσεις όπως αυτή της Κουρουπάκη παλαιότερα ή του Τριανταφυλλόπουλου, αλλά και θυγατέρων γαλάζιων κομματαρχών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, πιο πρόσφατα. Όμως ο μεγάλος όγκος των προσλήψεων αφορά στενά συγγενικά πρόσωπα των μονίμων της Σιβιτανιδείου, οι οποίοι φροντίζουν να προσλαμβάνουν παιδιά και ανίψια αλλά και γκόμενες και γκόμενους.

Παραθέτουμε και άλλη μία μαρτυρία:

“…ήταν ο υποδιευθυντής εκεί, μου το είπε ο ίδιος.

τον ρώτησα κι απαντάει το εξής: ανεργία έχετε, μεταπτυχιακό έχετε, έχω του λέω. τι μάθημα δηλώσατε πρώτο; δεν θυμάμαι ανταπαντώ. ξέρετε μου λέει είμαστε 7μελής επιτροπή: ο πρόεδρος του αρείου πάγου, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας κτλ κτλ (ναι σκοτίστηκα για τον πρόεδρο κι τον κάθε πρόεδρο).

μου λέει προηγούνται οι άνεργοι, έπονται οι μεταπτυχιακοί, μετά οι υπάλληλοι του ιεκ.
ε του λέω τώρα είπατε τη λέξη κλειδί!

Κοινώς ζήτω η προεδρία όποια κι αν είναι, τα βύσματα του κ….ά, θα λύνουν κι θα δένουν διακαώς. ούτε τρόικα ούτε τίποτε τα αλλάζει αυτά!”

Συμπτωματικά, ο αναφερόμενος στην παραπάνω μαρτυρία υποδιευθυντής του ΙΕΚ Θεοχαρόπουλος Θεοχάρης φρόντισε, την ίδια ώρα που αναφερόταν στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, να προσλάβει και τη θυγατέρα του Θεοχαροπούλου Αικατερίνη!

Χαρακτηριστικό είναι πως αυτή τη στιγμή στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου έχουν προσληφθεί ολόκληρες οικογένειες που όπως φαίνεται διαθέτουν κληρονομικό χάρισμα, όπως οι οικογένειες Ασυμομύτη, Δεληγιάννη, Κώνστα, Λυμπέρη, Μανώλη, Κυριακού.

Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα ονόματα μονίμων και συνταξιούχων της Σιβιτανιδείου οι οποίοι κατά το εξάμηνο αυτό φρόντισαν ώστε στενοί συγγενείς τους να προσληφθούν στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου. Ανάμεσά τους βρίσκουμε και ονόματα που φρόντισαν και στο παρελθόν να εξασφαλίσουν στους γόνους τους θέσεις αναπληρωτών στη Σιβιτανίδειο:

ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΓΙΑ-ΠΑΠΑΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΜΕΛΙΝΑ
ΚΑΛΑΒΕΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
ΚΑΡΑΒΑΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΡΑΒΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΑΡΑΤΣΙΑ ΘΕΟΦΑΝΗ
ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΪΛΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΚΟΥΤΣΟΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΤΣΑΡΔΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΛΙΑΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΙΑΝΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΘΥΜΙΑ
ΛΙΒΙΤΣΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΑΝΟΥΣΑΡΙΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΑΝΩΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΕΝΤΖΑΣ ΜΑΡΚΟΣ
ΜΗΧΑΗΛΙΔΟΥ ΗΛΙΑΝΗ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΝΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΝΤΙΝΙΕΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ
ΝΤΙΝΙΕΡΑΚΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΠΑΝΤΑΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΤΟΤΟΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΧΑΛΚΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑ

Στη συνέχεια παραθέτουμε και μερικά από τα ονόματα νυν και πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου που φρόντισαν αντίστοιχα για την πρόσληψη στενών συγγενών τους:

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΚΙΩΝ
ΚΟΤΟΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΧΑΤΖΗΛΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Ποιός λοιπόν διορίζει στο ΙΕΚ της Σιβιτανιδείου, αν όχι το μόνιμο προσωπικό της, το οποίο διορίζει τον εαυτό του και τους συγγενείς και φίλους; Με ποιό δικαίωμα ένα ίδρυμα που επί δεκαετίες απομυζά κονδύλια στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου έχει καταντήσει πεδίο αναξιοκρατικής επαγγελματικής αποκατάστασης γόνων πέρα από κάθε φαντασία, όπως αποδεικνύει και η κραυγαλέα περίπτωση της ΔΕ Ψυχολογίας Αθηνάς Μπαρμπάκου;

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα, όμως το Υπουργείο Παιδείας προτιμά να σιωπά προκειμένου να μην ανακινηθεί ο αντίστοιχος βορβορώδης οχετός των προσλήψεων στα υπολοιπα ΙΕΚ, αλλά και το ότι η σιωπή κάποιων υψηλά ιστάμενων εξαγοράζεται με ποσοστό επί των προσλήψεων όλα αυτά τα χρόνια. Και μπορεί το ποσοστό αυτό να είναι αξιοσημείωτα χαμηλό, όπως δείχνει η σωρεία των ονομάτων μονίμων της Σιβιτανιδείου που παίζουν ρόλο στις προσλήψεις, είναι αρκετό όμως ώστε να εξαγοράσει την πολιτική συναίνεση και να διαιωνίσει την ομερτά.

Την ίδια ώρα που οι επαγγελματίες ανεπάγγελτοι υπουργοί διατρανώνουν την εμμονή τους στη θέσπιση της δήθεν αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αφήνουν ανοικτές τις πόρτες της διαφθοράς και της διαπλοκής, δείχνοντας πόσο υποκριτικά είναι τα κηρύγματά τους για δήθεν αξιοκρατία.

Advertisements