Πειραιώς Σεραφείμ, Καμίνης και Αρβανιτόπουλος

Αίσθηση προξένησε το άρθρο του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον του Καμίνη για τη στάση του Δημάρχου Αθηνών στο θέμα της ανέγερσης του τζαμιού. Ο Πειραιώς Σεραφείμ δεν δίστασε να κατακεραυνώσει δριμύτατα τον Καμίνη, χωρίς να φείδεται σκληρότητας χαρακτηρισμών.

Για το ότι η στάση του Καμίνη ήταν κατάπτυστη δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία. Ο Καμίνης (με την πανεπιστημιακή καριέρα του οποίου θα ασχοληθούμε κάποια άλλη στιγμή) υπήρξε ιδιαίτερα προκλητικός απέναντι στη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που προσβάλεται από τη βίαιη εισβολή μωαμεθανών λαθροεποίκων στη χώρα του.

Όμως…

Όμως ο Καμίνης δεν είναι αυτός που βάζει την υπογραφή του για να γίνει το τζαμί. Αντίθετα, την υπογραφή του βάζει ο αρμόδιος υπουργός, δηλαδή ο εκλεγμένος στον Πειραιά Υπουργός Παιδείας Αρβανιτόπουλος, τον οποίο στο παρελθόν ο Σεραφείμ είχε μάλιστα επισκευθεί στο υπουργικό του γραφείο, όπως μας πληροφορεί το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας:

“10-02-12 Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ

Δελτίο Τύπου

…Τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του στο Υπουργείο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε πολύ θερμό κλίμα, ο Σεβασμιώτατος και ο Υπουργός είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς για την πολύπλευρη κρίση που περνάει η χώρα και ειδικότερα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευπαθείς ομάδες του Πειραιά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, μεταξύ άλλων, εξήρε το κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη και ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.”

Δημόσια ο Αρβανιτόπουλος έχει εκφρασθεί υπέρ των δικαιωμάτων των μωαμεθανών σε δημόσιες εκδηλώσεις μωαμεθανισμού, και ουδέποτε έχει δώσει δείγματα αντιρρήσεων στο επίμαχο θέμα.

Βλέπουμε λοιπόν τον Σεραφείμ να καταφέρεται διαπρυσσίως εναντίον του Καμίνη, να αναφέρεται μάλλον ελάχιστα στον Γ.Γ.Θρησκευμάτων Καλαντζή (τον οποίο μάλιστα χαρακτηρίζει “παρ’ όλα αυτά αξιόλογο άνθρωπο”, ίσως γιατί πριν από την εύνοια του Αρβανιτόπουλου γεύτηκε και την εύνοια του Πάγκαλου και της Διαμαντοπούλου), και καθόλου στον υπεύθυνο υπουργό που είναι ο Αρβανιτόπουλος και που συμπτωματικά όλα δείχνουν πως έχουν σχέσεις αμοιβαίας εκτίμησης.

Γιατί λοιπόν ο Πειραιώς Σεραφείμ δεν καλεί με τη δέουσα αυστηρότητα τον Υπουργό Παιδείας να σταματήσει να προωθεί πολιτικά την εκτέλεση της σχετικής απόφασης του Σαμαρά για ανέγερση τζαμιού, παρά αναλώνεται αποκλειστικά στον Καμίνη;

Το θέμα δείχνει να έχει μεγάλο βάθος και σίγουρα θα μας απασχολήσει ξανά στο μέλλον.

Advertisements