Στο υπουργείο …κάνουν μπανάνα

Την ίδια ώρα που το Υπουργείο Παιδείας έστελνε τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς σε αυτοσχέδιους χώρους εγκλεισμού και γήπεδα(!), φρόντιζε με ιδιαίτερη φροντίδα τα μέλη των Κεντρικών Επιτροπών των Πανελληνίων Εξετάσεων, προνοώντας όχι μόνο για το σάντουιτς αλλά και τη μπανάνα τους:

“Το υπουργείο Παιδείας, χθες Παρασκευή, παρήγγειλε από τον κ. Γιώργο Κοκκαλιάρη που διατηρεί το κυλικείο του δευτέρου ορόφου στο υπουργείο Παιδείας τα ακόλουθα εδέσματα για τα μέλη των Κεντρικών Επιτροπών των Πανελληνίων Εξετάσεων 2013 :
•2450 σάντουϊτσς με τυρί και βραστή γαλοπούλα ή ζαμπόν χοιρινό με ντομάτα ή μαρούλι τα μισά εκ των οποίων σε μαύρο ψωμί και τα άλλα μισά σε άσπρο ψωμί, τυλιγμένα σε σελοφάν.
•919 μπανάνες και 919 μήλα.
•3675 γαλλικούς καφέδες οι οποίοι θα είναι μέσα σε καφετιέρα (μεταλλικό καζάνι).
•380 φακελάκια τσαγιού, 2450 χυμούς των 250ml, 3675 μικρά νερά, 2450 ατομικές ζάχαρες, αναδευτήρες, μερίδες γάλα και πλαστικά ποτήρια.
•4900 βουτήματα, 38 διπλά πακέτα φρυγανιές, 114 πακέτα χαρτοπετσέτες των 100.
•1225 κρουασάν συσκευασμένα με γέμιση σοκολάτα.”

Για τα μέλη αυτών των επιτροπών και τις αμοιβές τους έχουν ήδη γραφτεί αρκετά και είναι γνωστό πως συγκροτούνται. Όμως εδώ θα θέσουμε ένα απλό ερώτημα:

Γιατί οι εκπαιδευτικοί μπορούν να αγοράσουν μόνοι τους το σάντουιτς και τον καφέ, όταν φυσικά δεν αναγκάζονται να προσφεύγουν σε σισίτια, αλλά στην περίπτωση των μελών των επιτροπών αυτών προθυμοποιείται να τα παρέχει το Υπουργείο;

Αντίστοιχα ερωτήματα υπάρχουν φυσικά και για τα φαγοπότια διαφόρων στελεχών του ΟΕΕΚ/ΙΔΕΚΕ, της Σιβιτανιδείου και άλλων ευαγών ιδρυμάτων…

Advertisements