Το Κτηματολόγιο και τα πτυχία της Μαριλένας Καρτελιά και του αυτοκρατορικού συζύγου Ιωάννη Σαβαλάνου

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στα όσα περίεργα συμβαίνουν με τα πτυχία των διοικούντων το Κτηματολόγιο, και ιδιαίτερα σε μία υπόθεση που πρώτοι αποκαλύψαμε και τα καθεστωτικά μέσα προτιμούν να αποσιωπούν.

Τη στιγμή που οι απόφοιτοι του Deree θεωρούνται από το Ελληνικό κράτος απλοί απόφοιτοι λυκείου, η Μαριλένα Καρτελιά ήρθε να προστεθεί σε μία λίστα εξαιρέσεων από τον κανόνα αυτό, λίστα που περιλαμβάνει ονόματα όπως η Δραγώνα, η Βελισαρίου, η Ξαφά και η Παναρίτη. Στην κριτική για την τοποθέτηση της Καρτελιά στη θέση αυτή, η επίσημη απάντηση ήταν ότι είχε αξιόλογη εμπειρία στην προώθηση πωλήσεων ειδών υγιεινής (λουτροκαμπινέδων)! Σταχυολογούμε από δημοσίευμα της εποχής:

“Σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Ν.Δ., Νίκος Νικολόπουλος, η κ. Μπιρμπίλη απάντησε ότι η πρόσληψη έγινε με αξιοκρατικά κριτήρια, καθώς η κ. Μ. Καρτελιά διέθετε εμπειρία σε υπεύθυνες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη.Σύμφωνα όμως με τον πίνακα των υποψηφίων, από τους 24, που είχαν υποβάλλει αίτηση, μόνο η συγκεκριμένη δεν είχε πτυχίο ΑΕΙ, ενώ εμπειρία σε διοικητικές θέσεις είχαν οι περισσότεροι!”

Διαβάζουμε από το Σεπτέμβριο του 2012:

“ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.
Αγαπητό Fimotro,
Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο, είναι ότι αυτό το Κράτος-Τέρας προτίμησε και επέλεξε μία απόφοιτο Λυκείου για Γενική Διευθύντρια στην ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. (εδώ) την ίδια ώρα που νέοι άνθρωποι με περγαμηνές (ακαδημαϊκές και επαγγελματικές) τα μουτζώνουν και φεύγουν μετανάστες σε αναζήτηση καλύτερης τύχης και κυρίως Αξιοκρατίας. Για αυτήν την κατάφωρα άδικη και ευνοιοκρατική επιλογή – που μην έχεις καμία αμφιβολία παρόμοιες υπάρχουν χιλιάδες στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο τομέα – δεν πρέπει κάποιος, κάποια ή κάποιοι να απολογηθούν; Έστω και αν διάγουν βίο ανέμελο στας Εσπερίας με παχυλούς μισθούς, ακόμα και εάν είναι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι που το πρώτο πράγμα που θα έπρεπε να διδάσκουν με το παράδειγμά τους είναι Ήθος και Αξιοπρέπεια. Έτσι δεν είναι τα πράγματα Τίνα και Απόστολε, ή μήπως κάνω λάθος; “

Το πόσο επιτυχής ήταν η Καρτελιά ως Γενική Διευθύντρια του Κτηματολογίου φαίνεται από τα παρακάτω:

“ΣΔΟΕ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ
Οσμή σκανδάλου στο Κτηματολόγιο

Του Kασσιανού Tζέλη

«Oσμή» σκανδάλου πολλών εκατομμυρίων ευρώ στο Kτηματολόγιο. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο του ΣΔOE «μπήκε» από τον περασμένο Aύγουστο στην εταιρεία και περνάει από κόσκινο τα οικονομικά στοιχεία. Tην ίδια στιγμή, έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις των μελών της διοίκησης και αναμένονται σημαντικές εξελίξεις μέσα στο επόμενο διάστημα.

Tο κλιμάκιο ερευνά στοχευμένα και με απόλυτη μυστικότητα διάφορα πεδία της Kτηματολόγιο A.E., ξεσκονίζοντας μέχρι τελευταίου ευρώ κάθε τιμολόγιο, με αιχμή τις προθεσμιακές καταθέσεις που γίνονται με χρήματα από τα τέλη κτηματοσήμων που πληρώνουν οι πολίτες και στις οποίες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, φαίνεται να εντοπίζεται «τρύπα».

Eνα από τα ζητήματα που ελέγχει το ΣΔOE είναι το ποια είναι η κατάληξη των αποδόσεων της τελευταίας πενταετίας των προθεσμιακών λογαριασμών στους οποίους κατατίθενται τα έσοδα της εταιρείας από τα τέλη κτηματολογίου που πληρώνουν οι πολίτες κατά την κτηματογράφηση της περιουσίας τους. Oι αποδόσεις αυτών των λογαριασμών, που θα πρέπει να επενδύονται στο έργο του Kτηματολογίου, αγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Στο στόχαστρο ακόμα είναι και οι λογιστικές εγγραφές, που σύμφωνα με πληροφορίες εμφανίζουν πάρα πολλά λάθη άλλα και οι διαφημιστικές δαπάνες της εταιρείας, με τους ελεγκτές να διερευνούν απευθείας αναθέσεις αλλά και ενδεχόμενο πλουτισμό συγκεκριμένων μεγαλοστελεχών.

Oι διαφημιστικές δαπάνες αφορούν την περίοδο 2007-2008, όταν και έγινε η καμπάνια για την μεγάλη κτηματογράφηση στις πρωτεύουσες των νομών και στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Bασικό σημείο ενδιαφέροντος είναι οι απευθείας αναθέσεις που έγιναν λίγους μήνες μετά την έναρξη της κτηματογράφησης.

Επαιρναν τον μισθό στο σπίτι

Οπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Περιβάλλοντος, υπάρχουν και ορισμένα … «ευτράπελα» στην εταιρεία που έχει αναλάβει τη μελέτη και σύνταξη του Eθνικού Kτηματολογίου. Για παράδειγμα, μετά το πόρισμα Pακιντζή περί παράνομων προσλήψεων, απολύθηκαν δέκα εργαζόμενοι οι οποίοι όμως πέτυχαν με δικαστική απόφαση να αμείβονται κανονικά, η γενική διευθύντρια, όμως, δεν θέλησε να τους… αξιοποιήσει, με αποτέλεσμα εδώ και πολλούς μήνες να λαμβάνουν κανονικά τον μισθό τους από το σπίτι!

Στελέχη…
Eπίσης, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εδώ και χρόνια υπάρχουν στην εταιρεία υποδιευθυντές χωρίς υφισταμένους(!), μία διεύθυνση έχει τρεις υποδιευθυντές χωρίς διευθυντή, ορισμένα τμήματα στελεχώνονται με ένα (ή και κανένα) άτομο, ενώ το Kτηματολογικό Γραφείο Hρακλείου ενισχύεται από εργαζόμενους που διαμένουν στην… Aθήνα και η εταιρεία πληρώνει ετήσια μίσθωση δωματίων.

Οι αμοιβές
Oπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι και ελέγχεται από τα δύο υπουργεία, αλλά και από την Eισαγγελία Πρωτοδικών Aθηνών, μετά από εντολή του εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, η διοίκηση της εταιρείας -προκειμένου να συνεχίσουν να αμείβονται τα διευθυντικά στελέχη και αρκετοί αποσπασμένοι υπάλληλοι πάνω από το πλαφόν που ορίζει ο νόμος και παρά τις επανειλημμένες απαντήσεις της Γενικής Γραμματείας ΔEKO ότι το πλαφόν είναι υποχρεωτικό και για την Kτηματολόγιο A.E.- προχώρησαν στις αρχές του περασμένου έτους σε οριζόντιες περικοπές στο 90% των εργαζομένων, ακόμα και εκείνων που έως τότε αμείβονταν με μισθό κάτω από το πλαφόν που έθεσε ο νόμος.

Όπως, μάλιστα, αναφέρεται στην επίμαχη απόφαση του Δ.Σ. της εταιρείας, 253 από τους 300 εργαζομένους υπέστησαν μείωση πάνω από 10% προκειμένου 47 εργαζόμενοι (στην πλειονότητά τους διευθυντές και προϊστάμενοι) να έχουν μείωση κάτω από 10% και χωρίς να τηρείται το υποχρεωτικό πλαφόν του νόμου. Eπειτα, η διοίκηση ενημέρωσε τα αρμόδια υπουργεία μόνο για τον μέσο όρο των περικοπών και το συνολικό τους ύψος και όχι για την μη τήρηση του πλαφόν ανά εργαζόμενο.

Xαρακτηριστική περίπτωση, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, αποτελεί η γενική διευθύντρια της εταιρείας η οποία λαμβάνει ακόμη πολύ υψηλότερο μισθό από ότι προβλέπεται βάσει πτυχίου (είναι απόφοιτη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης).

Είναι του λυκείου
H γενική διευθύντρια της Kτηματολόγιο A.E., σύμφωνα με πληροφορίες, αμείβεται ως απόφοιτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, λαμβάνοντας 4.000 ευρώ μηνιαίως, παρότι είναι απόφοιτη ιδιωτικού κολεγίου και θα έπρεπε να λαμβάνει (εδώ και ένα χρόνο) το πλαφόν της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (1.688 ευρώ) συν το επίδομα γενικής διευθύντριας (900 ευρώ).

Και η συνέχεια</A:

“Την άμεση αντίδραση της task force προκάλεσε το δημοσίευμα της “imerisia.gr” σύμφωνα με το οποίο, έμμισθο στέλεχος της συμμετέχει σε εταιρεία η οποία αναλαμβάνει προμήθειες και δουλειές από το ελληνικό δημόσιο. Την Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε με αφορμή το ζήτημα, έκτακτη σύσκεψη υπό την κ. Ζωρζέτα Λάλλη, επικεφαλής στην Ελλάδα της ομάδας των εμπειρογνωμόνων της ΕΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν αποκλείεται ίσως και σήμερα να ανακοινωθεί η απομάκρυνση του εν λόγω στελέχους. Πρόκειται για τον κ. Κωνσταντίνο Κυριαζή ο οποίος εντάσσεται στην ομάδα των ελεγκτών της task force. Όπως αποκαλύπτεται από το ρεπορτάζ, παράλληλα με την ενασχόληση του ως ελεγκτής του ελληνικού δημοσίου, διατηρεί τρεις εταιρείες που λαμβάνουν δημόσιες προμήθειες και έργα. Μια από αυτές, ανέλαβε πρόσφατα την μελέτη μετεγκατάστασης του υπουργείου Περιβάλλοντος στο Μινιόν. Στο παρελθόν, διετέλεσε γενικός διευθυντής στην Κτηματολόγιο Α.Ε. στην οποία προσλήφθηκε επί κυβέρνησης Σημίτη, παρέμεινε και ανανεώθηκε η σύμβαση του επί κυβερνήσεων Καραμανλή και αποπέμφθηκε το 2010, επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και με απόφαση της τότε υπουργού Περιβάλλοντος Τ. Μπιρμπίλη, μετά κι από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης το οποίο έκανε λόγο για παράνομες προσλήψεις. Από την ΔΕΚΟ έλαβε συνολικά, σύμφωνα με τις δυο συμβάσεις που υπέγραψε το ποσό των 600.000 ευρώ. Μάλιστα, το εν λόγω στέλεχος καθόλη τη διάρκεια που αμείβονταν από το ελληνικό δημόσιο με σύμβαση αποκλειστικής απασχόλησης, ίδρυσε (το 2005) και διατήρησε εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, αναλαμβάνοντας μελετητικές δουλειές από διάφορα υπουργεία. Μετά την αποπομπή του συν-ίδρυσε άλλες δυο ανώνυμες εταιρείες που κινούνται στους χώρους του real estate και της ενέργειας. Οι εταιρείες που εμφανίζεται να έχει συνιδρύσει, όπως αποκαλύπτεται από τα σχετικά ΦΕΚ (192/2005, 2753/2010, 10449/2011) είναι οι εξής: ΒΕΛΤΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ (με τη συμμετοχή και κυπριακής εταιρείας) η οποία έχει αναλάβει από τον Δεκέμβριο του 2011 και την μελέτη της μετεγκατάστασης του ΥΠΕΚΑ στο Μινιόν, ΝΟΣΤΟΣ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ και ΑΙΓΗΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Σε αυτές, μέχρι και πρόσφατα δραστηριοποιείται, όπως αποκαλύπτεται από τους δημοσιευμένους ισολογισμούς, αναλαμβάνοντας μάλιστα πολλών ειδών έργα, όπως π.χ. αναφέρεται στην ιστοσελίδα της αρχαιότερης εξ αυτών (www.veltion.com.gr) από τους : Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, Ε.ΥΔ.Α.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, Ν.Α. ΛΑΚΩΝΙΑΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΩΝ , ΒΙ.ΠΑ. ΣΧΙΣΤΟΥ Α.Ε.) . Επίσης μία εκ των εταιριών, η Αιγηίς, όπως αποκαλύπτεται από το ΦΕΚ 1431/2009, έλαβε επιχορήγηση άνω του 1.000.000 ευρώ για κατασκευή τουριστικού ακινήτου στη Λακωνία. “

Κι ένα σχόλιο από το Μάρτιο του 2012:

” ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ…ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ…;;;
ΤΟ ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ… (3,1 Δις Ευρώ), ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΝ… ΣΥΖΥΓΟ ΤΗΣ και ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ…!!!

Ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα πού δεν είδε καν τα φώτα της δημοσιότητος από τις “Ναυλωμένες Ουκρανέζες” των ΜΜΕ, και ο σύζυγος της Φώφης, με τον Κ.Λαλιώτη και άλλους 13 κατηγορούμενους

την γλίτωσαν λόγω…παραγραφής…!!!
Σέ πρώτο βαθμό το Δικαστήριο τους αθώωσε, όμως ο τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδάς, έκανε αναίρεση της απόφασης και ξαναδικάσθηκαν
Οκτώ χρόνια μετά την παραπομπή τους οι Εφέτες εκριναν ότι χρησιμοποιήθει λάθος άρθρο για την παραπομπή, και αντί του 256, έπρεπε να παραπεμθούν με βάση το άρθρο 390.
Βάση του άρθρου 390, το αδίκημα των κατηγορουμένων ήταν… πλημμέλημα και όχι κακούργημα.
Έτσι η κατάχρηση των δισεκατομμυρίων….παραγράφηκε…!!!
Τα ακούτε;;;
Πλημμέλημα η κατάχρηση των … (3,1 Δις Ευρώ)…!!!
Και ύστερα γιά να σωθούμε κόβουνε μισθούς-συντάξεις και αυξάνουν την φορολογια και θέλουν οι “εγκληματίες” του Πασοκ και την ψήφο μας…!!!
Όταν βλέπω αυτή την γυναίκα θυμάμαι…Κτηματολόγιο..”

Και φτάνουμε αισίως στο Μάρτιο του 2013, όπου παρατηρούμε μία εμμονή της σχεδόν γαλάζιας κυβέρνησης να προστατεύσει τον αυτοκρατορικό σύζυγο Ιωάννη Σαβαλάνο:

” “ΞΗΛΩΣΑΝ” ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
Γράφει ο Κτηματολόγος
Την πόρτα της εξόδου έδειξε η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος στην διοίκηση της Κτηματολόγιο ΑΕ, αντικαθιστώντας την «εν μία νυκτί» και με «βελούδινες» πλην όμως συνοπτικές διαδικασίες. Έτσι, από σήμερα, ο…
νέος Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας που έχει αναλάβει τη σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου, είναι ο πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Καλουδιώτης, ο οποίος διετέλεσε γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ανάπτυξης και των Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου και Ηπείρου. Τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της Κτηματολόγιο ΑΕ, είναι οι (επίσης πολιτικοί μηχανικοί) Νίκος Ζυγούρης, Βασίλης Αλευράς, Γιάννης Σαβαλάνος και οι τοπογράφοι Σίμος Μυσίρογλου, Κώστας Κατσάμπαλος και Νίκος Νούσσιος.
Σε πολιτικό επίπεδο το νέο ΔΣ είναι τρικομματικό με τη ΔΗΜΑΡ, στην οποία ανήκει ο Δημήτρης Καλουδιώτης να έχει τον πρώτο λόγο, ενώ ερωτηματικά προκαλεί η παραμονή του Γιάννη Σαβαλάνου ο οποίος ήταν πρόταση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η απουσία (για πρώτη φορά) νομικού από το ΔΣ το οποίο αποτελείται μόνο απο μηχανικούς.
Σε θεσμικό επίπεδο, εντός του επόμενου διμήνου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση του Κτηματολογίου καθώς και η συγχώνευσή του με τον Οργανισμό Κτηματολογίου και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας, ενώ αναμένεται το πόρισμα της task force για το Κτηματολόγιο.
Από τα πρώτα θέματα που θα αντιμετωπίσει το νέο ΔΣ είναι ο εξονυχιστικός έλεγχος που διενεργείται εδώ και μήνες στην εταιρία, μετά από εντολή του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη. Το ΣΔΟΕ ερευνά ενδελεχώς τα οικονομικά στοιχεία της εταιρίας (όπως για παράδειγμα τις προθεσμιακές καταθέσεις αλλά και της διαφημιστικές δαπάνες της τελευταίας πενταετίας). Παράλληλα, συνεχίζεται και η έρευνα του Οικονομικού Εισαγγελέα για τον τρόπο εφαρμογής των μισθολογικών περικοπών της τελευταίας διετίας, ο οποίος οδηγεί πολλούς εργαζόμενους στα δικαστήρια.
Ο νέος Πρόεδρος της Κτηματολόγιο ΑΕ, σίγουρα θα αναρωτηθεί για την παρουσία της Γενικής Διευθύντριας στην εταιρία, παρότι έχει λυθεί – στην ουσία – η τριετής σύμβασή της.
Η (απόφοιτη δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) τέως Γενική Διευθύντρια, τις τελευταίες 20 ημέρες της θητείας της, αρνείται να λάβει την κανονική της άδεια, ευελπιστώντας όχι μόνο να αποζημιωθεί (με 8.000 Ευρώ) για την …εθελούσια παρουσία της αλλά και να προσεταιριστεί τη νέα διοίκηση.

Το Fimotro, θα παρακολουθεί… στενά τα τεκταινόμενα και θα σας ενημερώνει έγκαιρα και αποκλειστικά για ό,τι συμβαίνει στον φορέα που έχει αναλάβει το σημαντικό έργο του Εθνικού Κτηματολογίου.
Θα επανέλθουμε…”

Σημαντική λοιπόν η παρουσία της Καρτελιά στο Κτηματολόγιο, ώστε όχι μόνο να προβιβάζεται από απλή απόφοιτη λυκείου σε Γενική Διευθύντρια, αλλά και να παραμένει στην εταιρία προκειμένου να βρεθεί νέος ρόλος όπου θα μπορέσει να “αξιοποιηθεί”.

Ακόμα πιο μεγάλο ενδιαφέρον όμως προκαλεί η παραμονή του συζύγου της Άννας Διαμαντοπούλου Ιωάννη Σαβαλάνου, του οποίου επίσης οι σπουδές προκαλούν σοβαρά ερωτηματικά, καθώς παρουσιάζεται επίσημα ως πολιτικός μηχανικός, τη στιγμή που το βασικό του πτυχίο είναι στα Μαθηματικά. Θέτουμε και πάλι το ερώτημα αν μπορεί ο απλός πολίτης αυτής της χώρας με βασικό πτυχίο στα Μαθηματικά, έστω και τετραετές, να ονομαστεί με ένα μεταπτυχιακό Πολιτικός Μηχανικός με αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα, και αν μπορούν οι απόφοιτοι Ελληνικών μαθηματικών σχολών να προβούν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να αποκτήσουν τον τίτλο του Πολιτικού Μηχανικού και να εργαστούν ως Πολιτικοί Μηχανικοί.

Το θέμα του πτυχίου του Σαβαλάνου αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία όταν με κάθε ευκαιρία η κυβέρνηση μιλά για άμεση απόλυση όσων φέρουν ψευδείς ή παράτυπους τίτλους σπουδών. Θα μας εξηγήσει άραγε κάποιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης πως γίνεται ένας μαθηματικός να παρουσιάζεται ως πολιτικός μηχανικός και με βάση τον χαρακτηρισμό αυτό να καταλαμβάνει επί σειρά ετών θέση στη διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού που ταλανίζεται χρονίως από σκάνδαλα επί σκανδάλων;

Advertisements