Οι υπουργικοί κηφήνες για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών

Οι κηφήνες του Υπουργείου Παιδείας μπορεί να έστειλαν με μεγάλη ευκολία τους επιστρατευμένους εκπαιδευτικούς έγκλειστους σε άλλα σχολεία ή γήπεδα(!), όμως για τους λαθρομετανάστες έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν κάποιοι αριστερίζοντες εκπαιδευτικοί σε συνεργασία με το υποτίθεται υπό καταστολή Indymedia ανακίνησαν θέμα για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές “μαθητών χωρίς άδεια παραμονής”:

“Το ρατσιστικό κράτος θέτει έναν ακόμα φραγμό στα παιδιά των μεταναστών: Οι αλλοδαποί μαθητές και μαθήτριες χωρίς άδεια παραμονής αποκλείονται από τις Πανελλαδικές εξετάσεις και δεν έχουν πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Οι αλλοδαποί μαθητές και μαθήτριες χωρίς άδεια παραμονής αποκλείονται από τις Πανελλαδικές εξετάσεις και δεν έχουν πρόσβαση σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Επίσης δεν παίρνουν απολυτήριο μέχρι να προσκομίσουν την άδεια παραμονής. Αυτό ισχύει και για όσα παιδιά μεταναστών έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα και έχουν φοιτήσει σε ελληνικό σχολείο.”

Όπως ήταν αναμενόμενο από το ανθελληνικό Υπουργείο Παιδείας, η ανταπόκριση στις “καταγγελίες συλλόγων προάσπισης δικαιωμάτων (λαθρο)μεταναστών” υπήρξε άμεση:

“Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Παιδείας δεν θα τεθεί θέμα αποκλεισμού από τις Πανελλαδικές εξετάσεις, αλλοδαπών μαθητών, όπου οι γονείς τους έχασαν το δικαίωμα να έχουν άδεια παραμονής λόγω ανεργίας.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν ότι το μόνο ζητούμενο, για τους ανήλικους μαθητές, είναι να έχουν δελτίο εξεταζόμενου και όλοι οι μαθητές διαθέτουν. Ως εκ τούτου, δεν τίθεται θέμα αποκλεισμού τους από τις εξετάσεις.”

Η ανεργία δεν πλήττει τον λαθρομετανάστη, αλλά τον Έλληνα εργαζόμενο που όχι μόνο δεν έχει καμία συμπαράσταση από την τριχρωματική κυβέρνηση, αλλά αντίθετα, ακόμα και άνεργος υποχρεώνεται να πληρώσει χαράτσια και επιβαρύνεται με “τεκμήριο διαβίωσης”, τα δε παιδιά του θεωρούνται τεκμήριο γιατί δήθεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην περίπτωση όμως του λαθρομετανάστη, ο οποίος μπήκε σε μία αφύλακτη από τους εγχώριους Πάκηδες χώρα, το κράτος όχι μόνο αναγνωρίζει το άχθος της ανεργίας(!), ή μάλλον της μαύρης εργασίας και του αφορολόγητου εισοδήματος, αλλά φροντίζει ώστε τα παιδιά του να εισαχθούν στα πανεπιστήμια, τα οποία με τη σειρά τους απομυζούν συνεχώς κονδύλια χάρη στις θυσίες του Έλληνα φορολογούμενου.

Αυτό το οποίο επιζητά διαχρονικά η άρχουσα τάξη του Υπουργείου Παιδείας είναι η τριτοκοσμοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας, που ξεκίνησε από την επιβολή της μετριοκρατίας και την επιβράβευση της αμάθειας και κατέληξε στην εξάλειψη κάθε εθνικού χαρακτήρα από την εκπαίδευση.

Το επόμενο βήμα που θα δούμε να κάνει το Υπουργείο Παιδείας θα είναι η επιβολή ποσόστωσης για να εισάγεται καθορισμένος αριθμός λαθρομεταναστών στα πανεπιστήμια, μέτρο που ήδη ισχύει για κάποιες κατηγορίες με τα γνωστά αποτελέσματα.

Advertisements