ΕΛΜΕΣΙ: Νέο ρεκόρ αχρειότητας από τα λαμόγια της Σιβιτανιδείου

Με αφορμή τις εξελίξεις στην τεχνική εκπαίδευση, οι γελοίοι σιβιτανιδιστές, που κυριολεκτικά τρώνε από τις σάρκες του Έλληνα φορολογούμενου για να διορίζουν γόνους και γκόμενες, αποφάσισαν να εκδόσουν ψήφισμα για να διαμαρτυρηθούν, προβάλοντας χωρίς ντροπή την ξετσιπωσιά τους όπως άλλωστε αρμόζει σε αγράμματους που σε όλη τους τη ζωή γνώρισαν μόνο τη λαμογιά και την κουτοπονηριά:

“ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Αγαπητοί κύριοι Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου,”

Οι σιβιτανιδιστές έχουν διαρκή στενή επαφή με βουλευτές και υπουργούς εδώ και πολλά χρόνια, με αντικείμενο εκατέρωθεν διευκολύνσεις αλλά και το κουκούλωμα σκανδάλων της Σιβιτανιδείου Σχολής. Το ότι δήθεν απευθύνονται με το ψήφισμά τους στους βουλευτές αποτελεί κοροϊδία σε βάρος των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν την αδιαφορία των κάθε χρώματος βουλευτών για τα προβλήματά τους. Ειδικά από τη στιγμή που οι σιβιτανιδιστές δίνουν αυτό το κείμενο στη δημοσιότητα για λόγους φτηνού εντυπωσιασμού, γιατί η πραγματική επαφή τους με τους βουλευτές γίνεται στα βουλευτικά γραφεία μακριά από κάθε δημοσιότητα.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί της Σιβιτανιδείου Σχολής, του ιστορικότερου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας με τεράστια προσφορά στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση σας καλούμε να καταψηφίσετε το υπό συζήτηση νομοσχέδιο που εκπορεύεται από την Τρόικα και τον Υπουργό Παιδείας, στα άρθρα που αναφέρεται στην κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών της ΤΕΕ καθώς:”

Η προσφορά της Σιβιτανιδείου στο κοινωνικό σύνολο έχει παύσει εδώ και πολλές δεκαετίες. Αντίθετα, για δεκαετίες αποτελεί εστία διαφθοράς που έχει εξαπλωθεί και σε άλλες δομές της εκπαίδευσης. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μεγάλο ποσοστό από τους ΤΕ και ΔΕ, αν όχι το σύνολό τους, προέρχεται από τη Σιβιτανίδειο,

Ουσιαστικά με προχειρότητα και με μια μονοκοντυλιά διαλύεται η Τεχνική Εκπαίδευση

Χαρίζονται τα καλύτερα και δυναμικότερα κομμάτια της με προκλητικό τρόπο σε ιδιώτες”

Η ΕΛΜΕΣΙ ξεχνά τις παλαιότερες καταγγελίες της για λειτουργία της Σιβιτανιδείου με ιδιωτικά κριτήρια, με οικονομική διαφάνεια και με πακτωλό χρημάτων. Τί έγινε άραγε με τις καταγγελίες αυτές; Διερευνήθηκαν ποτέ; Ή για κάποιο λόγο οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕΣΙ αποφάσισαν να τις ξεχάσουν;

Εν μια νυχτί καταδικάζονται σε φτωχοποίηση και μιζέρια χιλιάδες εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους με άκρατη αναλγησία”

Με ποιό τρόπο έγιναν όλοι αυτοί εκπαιδευτικοί; Μήπως επειδή ήταν γόνοι ή παρατρεχάμενοι πολιτικών και εξασφάλισαν θέσεις ώστε τη στιγμή της αποφοίτησής τους από τη Σιβιτανίδειο να φιγουράρουν σε αυτήν σαν δήθεν εκπαιδευτικοί; Πόσες δεκαετίες γίνεται αυτό και πόσοι από αυτούς που διορίστηκαν έτσι στη Σιβιτανίδειο διόρισαν στη συνέχεια και τα παιδιά τους σε αυτήν;

Χιλιάδες μαθητές μένουν χωρίς σχολική στέγη και με αβέβαιο για να μην πούμε ζοφερό μέλλον, ενώ οι οικογένειές τους φορτώνονται με δυσβάστακτα οικονομικά βάρη, σε συνθήκες ύφεσης και οικονομικής εξαθλίωσης του ελληνικού λαού.”

Ακριβώς λόγω αυτής της οικονομικής εξαθλίωσης δεν υπάρχει λόγος να κοροϊδεύουν κάποιοι την Ελληνική οικογένεια ώστε αυτή να στερείται οικονομικά για να στέλνει το παιδί της σε ένα περιβάλλον όπου Αλβανοί μαχαιρώνονται για ναρκωτικά και οι συνδικαλιστές της ΕΛΜΕΣΙ προτιμούν να τα βάζουν με τον Έλληνα μεροκαματιάρη που δεν κάθησε να μαχαιρωθεί.

Ειδικότερα για το Σιβιτανίδειο Ίδρυμα ενδεχόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου θα σήμαινε:

Κατάργηση των μισών περίπου σχολικών δομών της.
Περίπου 80 εκπαιδευτικοί θα χάσουν τη δουλειά τους είτε μέσω της κατάργησης των κλάδων και ειδικοτήτων είτε από την προκαλούμενη απώλεια του διδακτικού τους αντικειμένου και ωραρίου”

Πώς διορίστηκαν όλοι αυτοί οι δήθεν εκπαιδευτικοί; Με ποιές σπουδές; Με ποιά κριτήρια; Πόσοι από αυτούς είναι συγγενείς μεταξύ τους; Τί είδους εκπαιδευτικοί είναι όλοι οι ΤΕ;

Περίπου 800 μαθητές θα μείνουν στο δρόμο, χωρίς σχολική στέγη και χωρίς καμιά προοπτική”

Τα βίντεο των μαθητών αυτών από τη Σιβιτανίδειο δείχνουν πως η Σιβιτανίδειος δεν αποτελεί ούτε σχολικό περιβάλλον ούτε τους προσφέρει κάποια προοπτική. Ή μάλλον προσφέρει προοπτική στους μαθητές εκείνους που είναι γόνοι διορισμένων στη Σιβιτανίδειο, και οι οποίοι μετά την αποφοίτησή τους προσλαμβάνονται σε διάφορες θέσεις μέσα σε αυτή.

Καταργούνται ειδικότητες και τομείς με τεράστια ιστορία οι οποίοι λειτουργούν από ιδρύσεως της Σιβιτανιδείου Σχολής (1927).”

Θα ήταν αστείο να πει κανείς ότι οι ειδικότητες της κομμωτικής, των βοηθών φαρμακείου και της αισθητικής έχουν τεράστια ιστορία. Αυτά όμως είναι ενδεικτικά του πως οι σιβιτανιδιστές επιχειρούν να συσκοτίσουν την κοινή γνώμη.

Αγαπητοί κύριοι βουλευτές σας απευθύνουμε ύστατη έκκληση, σας καλούμε και σας παρακαλούμε να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην επικυρώσετε με την ψήφο σας την απόλυτη διάλυση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ, ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.

Να μην κλείσετε την πόρτα του ονείρου σε χιλιάδες νέα παιδιά .

Να μην συμβάλλετε στην περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη χιλιάδων οικογενειών που υποφέρουν και ανησυχούν για το μέλλον των παιδιών.

Με τιμή
Η Γ.Σ. της ΕΛΜΕ ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ
Καλλιθέα 11/7/2013″

Η τεχνική εκπαίδευση που “προσφέρεται” στη Σιβιτανίδειο Σχολή δεν είναι δωρεάν. Στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο δεκάδες εκατομμυρίων, για να μισθοδοτούνται κηφήνες και να στήνουν διάφορες βιτρίνες προκειμένου να προσλαμβάνουν τους συγγενείς τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε την υπόθεση του “Συμβουλευτικού Κέντρου”, το οποίο στήθηκε για να προσληφθεί ως ΔΕ Ψυχολογίας(!) η Αθηνά Μπαρμπάκου, κόρη του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου Ευάγγελου Μπαρμπάκου

Η μόνη λύση είναι να κλείσει τελείως η Σιβιτανίδειος, και αν το κράτος είναι κάποτε σε θέση να το κάνει να την ανοίξει πάλι με τελείως διαφορετικό προσωπικό, με πραγματικούς εκπαιδευτικούς τεχνικών ειδικοτήτων όπως συνέβαινε πριν από πολλές δεκαετίες, προτού η Σιβιτανίδειος παραδοθεί βορά στις ορέξεις μιας ομάδας λαμογιών.

Advertisements