Η ΟΛΜΕ και το καλτσόν του πολέμου

ΟΛΜΕδες προσέξτε όταν κηρύξετε τον πόλεμο μη σκιστούν τα καλτσόν της εξέγερσης

Διατυμπανίζει η ΟΛΜΕ ότι τυχόν απολύσεις εκπαιδευτικών θα είναι αιτία πολέμου, ενώ κάποιες ΕΛΜΕ φτάνουν στο σημείο να εκτοξεύουν και απειλές ενάντια σε όποιους θίξουν τον κλάδο. Με ποιό τρόπο θα κάνει αυτόν τον πόλεμο η ΟΛΜΕ; Με τον ίδιο τρόπο που θα έκανε και την απεργία και τελικά όλοι οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ ψήφισαν να μη γίνει;

Το ότι υπάρχουν υπεράριθμοι σε συγκεκριμένες ειδικότητες και σε ανύπαρκτες πλασματικές θέσεις είναι γνωστό σε όλους. Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαρύνει όχι μόνο τους πολιτικούς που διόριζαν τόσα χρόνια, αλλά και τους ΟΛΜΕδες και άλλους παράγοντες και παραγοντίσκους της εκπαίδευσης που διόριζαν κι εκείνοι τα δικά τους άτομα. Αντί λοιπόν να γίνει έστω και τώρα αυτοκριτική, οι ΟΛΜΕδες επιδίδονται σε “προειδοποιήσεις αγωνιστικής ετοιμότητας” που όλοι γνωρίζουν πως δεν έχουν κανένα απολύτως αντίκρυσμα.

Αυτό που θα γίνει στην πραγματικότητα θα είναι ένα ξεκαθάρισμα στις λίστες που θα δημιουργηθούν ώστε να διασωθούν κάποια προστατευόμενα λαμόγια και για τους υπόλοιπους το πολύ πολύ να γίνει κάποιο αποχαιρετιστήριο πάρτυ που θα βαφτιστεί “συγκέντρωση συμπαράστασης με συναυλία διαμαρτυρίας”.

Advertisements