Σχολικοί φύλακες

Σίγουρα η υπόθεση των σχολικών φυλάκων έχει πολλές ανθρώπινες παραμέτρους, και ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκονται και αναξιοπαθούντες οι οποίοι βρήκαν κυριολεκτικά μια θέση στον ήλιο.

Όμως καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι με τα υποτιθέμενα “προγράμματα ανέργων” με τα οποία διορίστηκε σημαντικό ποσοστό των σχολικών φυλάκων βρέθηκε διορισμένος και μεγάλος αριθμός από συνταξιούχους των τοπικών της ΝΔ, και ότι από τη μια στιγμή στην άλλη γέροι και γριές που στελέχωναν τις διάφορες γαλάζιες τοπικές βρέθηκαν να παριστάνουν τους σχολικούς φύλακες και να εισπράτουν μισθό που θα μπορούσε να θρέψει έναν πραγματικά άνεργο.

Βέβαια αρκετοί από τους υπερήλικες “σχολικούς φύλακες” έχουν πλέον αποσυρθεί ή έτσι κι αλλιώς έχουν μία εξασφαλισμένη σύνταξη, οπότε δε θα διαταραχθεί σημαντικά η λειτουργία όσων γαλάζιων τοπικών έχουν απομείνει.

Όσο για τους κοινωνικά ανάλγητους γαλάζιους υπουργούς που με τέτοιες ενέργειες έφεραν τη χώρα στην καταστροφή, όχι μόνο συνεχίζουν να οδηγούν τη χώρα στον κατήφορο, αλλά έχουν εξασφαλίσει ότι στις επισκέψεις τους στις εν λόγω τοπικές κάποιοι θα τρέχουν να τους φιλήσουν το χέρι.

Advertisements