Σύσκεψη σιβιτανιδιστών

Το συμβάν έλαβε χώρα μερικούς μήνες πριν, αξίζει όμως να το αναφέρουμε καθώς διατηρεί τη σημασία του.

Θορυβημένοι από τις συνεχείς αποκαλύψεις για αμέτρητα σκάνδαλα και απύθμενη διαφθορά, οι σιβιτανιδιστές προχώρησαν σε σύσκεψη στελεχών (επιπέδου ΚΑΤΕΕ και κάτω) προκειμένου να δουν πως θα αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Αρχικά επικράτησε πανικός και η γενική αίσθηση ήταν ο καθένας να κοιτάξει να σώσει τον εαυτό του. Αυτό δεν άρεσε ιδιαίτερα σε “στέλεχος” που σε μια τέτοια περίπτωση θα είχε να απολογηθεί για τα περισσότερα, οπότε, με την αποφασιστικότητα που χαρίζει η χρόνια εξοικείωση με την αιθανόλη, απαίτησε πλήρη υποταγή από όλους, και σε αντάλλαγμα θα φρόντιζε ώστε να καλυφθούν όλα.

Τα υπόλοιπα “στελέχη” συμφώνησαν κλαυθμένοντες και άφησαν τις τύχες τους στα χέρια του συνταξιούχου μπέκρα, που το σχέδιό του μεταξύ άλλων περιλάμβανε το κλειδαμπάρωμα στα γραφεία και την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης(!). Που να καταλάβουν με το φτωχό μυαλό τους ότι ακολουθώντας τον βυθίζονται περισσότερο στην ανυποληψία και παραδίδονται γυμνοί στη δημόσια χλεύη;

Όσο για την προσπάθειά τους να ανακαλύψουν την πηγή των διαρροών, θα ήταν καλύτερα να φρόντιζαν εξαρχής να ακολουθούν το δρόμο της χρηστής διαχείρισης της κληρονομιάς των αφελών αδελφών Σιβιτανίδη, που αποκλείεται να φανταζόντουσαν πως κάποτε θα διαχειρίζονται τη Σιβιτανίδειο άτομα τόσο κουτοπόνηρα!

Advertisements