Υπουργείο Παιδείας: Από πού πάνε για τη Λούτσα;

Το ότι το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στο Μαρούσι περιλαμβάνεται στη λίστα των προς πώληση κρατικών κτιρίων αποτελεί ένα ακόμα μνημείο κοντόφθαλμης πολιτικής σχεδίασης στην Ελλάδα.

Το κτίριο του Υπουργείου Παιδείας στη Μητροπόλεως θα συνέχιζε ακόμα να εξυπηρετεί τις ανάγκες του αν η Κουτσίκου δεν αποφάσιζε να απαλλαγεί από τις συνεχείς διαδηλώσεις μπροστά στην είσοδό του με τη δραστική λύση της μετεγκατάστασής του. Για το σκοπό αυτό θυσιάστηκε ένα ακόμα τμήμα του δάσους Συγγρού προκειμένου να ανεγερθεί ένα μεγαθήριο χαρακτηριστικό της μεγαλομανίας των Ελλήνων πολιτικών, το οποίο διέθετε και ένα σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς θεωρήθηκε πως οι διαδηλωτές δε θα έμπαιναν στον κόπο να το πολιορκήσουν.

Για λίγα χρόνια οι υπουργοί μπορούσαν να απολαύσουν τους πλούσιους άνετους χώρους που χωρούσαν πλήθη ακολούθων και υποτακτικών, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των ειδικών συμβούλων και λοιπών παρατρεχάμενων. Το ευχάριστο κλίμα χαλούσε μόνο από τους γυμναστές που καμιά φορά πήδαγαν τους φράκτες για να τα ψάλουν στον ανεκδιήγητο καθρεφτάκια, αλλά και οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί που προσπάθησαν να διαμαρτυρηθούν στη Διαμαντουέτα για να καταλήξουν να τους κυνηγούν τα ΜΑΤ στους ευρύχωρους διαδρόμους.

Κάπου εκεί άρχισε και η ανησυχία της πολιτικής ηγεσίας, που στην αρχή προσπάθησε να μπαλώσει το πρόβλημα με ψηλότερους φράκτες, για να καταλήξει επί Αρβανιτόπουλου και Παπαθεοδώρου να σταθμεύει διμοιρίες ΜΑΤ στο προαύλιο. Κι αυτό γιατί οι εκάστοτε διαμαρτυρόμενοι ανακάλυψαν πως το Υπουργείο Παιδείας δεν είναι και τόσο μακριά, και μάλιστα μπορούν να κάνουν τη διαδήλωσή τους μακριά από την κίνηση του Συντάγματος και μετά να πάνε και για ψώνια στο μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης.

Μάλλον αυτή είναι και η εξέλιξη που μέτρησε περισσότερο στο να συμπεριληφθεί το νεόδμητο υπερκτίριο στη σχετική λίστα, η οποία περιλαμβάνει και το κτίριο της ΓΓΠΣ στο Μοσχάτο, αλλά περιέργως όχι και το διπλανό του κτίριο της Σιβιτανιδείου, παρά το ότι ο αριθμός των μαθητών της τείνει να γίνει εξαιρετικά αμελητέος για να δικαιολογεί τη συντήρηση του σιβιτανιδικού σουλτανάτου.

Ίσως το επόμενο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας να ανεγερθεί στη Λούτσα, ώστε οι διαδηλωτές να δυσκολεύονται περισσότερο στο να διαταράξουν την υπουργική γαλήνη.

Advertisements