Οι χατούνες, ο σουλτάνος και το πορνείο της Καλλιθέας

Η είδηση για το αβέβαιο μέλλον της Τουρκικής σειράς “Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής” βύθισε σε μαύρη απελπισία το φιλοθεάμον κοινό, το οποίο αντιμετωπίζοντας οξύ στερητικό σύνδρομο προσπαθεί να ανταπεξέλθει στη στέρηση ταξιδεύοντας μέχρι την Καλλιθέα, και στοιχιζόμενο πέριξ του διάσημου πορνείου παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονται εκεί, καθώς αυτά έχουν μεγάλη ομοιότητα με τη δραματοποιημένη εκδοχή της ζωής του Σουλεϊμάν και του χαρεμιού του.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προσελκύει η προσπάθεια που καταβάλλουν οι δύο(!) κοκκινομάλλες χατούνες προκειμένου να ικανοποιήσουν τα χούγια του οινόφλυγος γέροντος σουλτάνου, ενώ η επίσημη σύζυγος αρκείται στο να επιβλέπει πως διαβιούν οι αγαπημένες συγγενείς της στο χαρέμι. Υπάρχουν βέβαια και άλλες υποψήφιες για τη θέση της αγαπημένης χανούμισας, αλλά ως δευτεροκλασάτες αρκούνται σε κάποια στιγμιαία θωπεία του παραπαίοντος σουλτάνου, ενώ και νεοεισερχόμενες αγωνίζονται για τη σουλτανική εύνοια.

Φυσικά δε λείπουν και οι ευνούχοι, οι οποίοι περιπολούν στο χαρέμι διαλαλώντας την πίστη τους στο σουλτάνο, αλλά δεν παραλείπουν να ρίχνουν γέφυρες και σε πιθανούς διαδόχους, ενώ κάποιοι τολμηρότεροι λοξοκοιτούν και προς άλλα σουλτανάτα, εκτός του εκπαιδευτικού χώρου, όπου θα την κάνουν με μετάταξη αν κάτι πάει στραβά!

Το κατακαλόκαιρο δε δείχνει να αποτελεί επιβραδυντικό παράγοντα για τον οργασμό ραδιουργίας του εργατικού πορνείου, καθώς είναι γνωστό πως όταν υπάρχει ο φόβος του τέλους μιας δυναστείας οι ίντριγκες πολλαπλασιάζονται!

Advertisements