Οι περιφερειάρχες και οι όψιμες διαμαρτυρίες των δεξιών

Όπως κάθε κυβέρνηση που σέβεται την πίστη της στη λαμογιά, έτσι και η τωρινή είχε τονίσει με κάθε τρόπο το πόσο αξιοκρατικά γίνονται όλες οι επιλογές προσώπων. Φυσικά και για τις επιλογές των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης η επίσημη εκδοχή ήταν ότι όλα γίνονται με αξιοκρατία και διαφάνεια, όταν ακόμα και οι πέτρες ήξεραν ότι τα τρία κόμματα είχαν μοιράσει μεταξύ τους τις θέσεις και είχαν έρθει σε συμφωνία για τα πρόσωπα που θα καταλάμβαναν τις θέσεις.

Τώρα που άλλαξαν τα πράγματα και η ΔΗΜΑΡ αποφάσισε να δραπετεύσει έγκαιρα από τη συγκυβέρνηση, οι ίδιοι οι δεξιοί διαμαρτύρονται για τον τρόπο επιλογής των προσώπων αυτών:

“Να ξεκουμπιστεί η κολλητή της Ρεπούση από τα Γιάννενα

Τις τελευταίες μέρες η ΔΗΜΑΡ παραίτησε τους Υπουργούς και Γ.Γ. της, όμως ακόμη περιμένουμε τις παραιτήσεις τον στελεχών της σε άλλες ανώτατες διοικητικές θέσεις του Δημοσίου. Μία περίπτωση από αυτές είναι η τρομερή αρριβίστρια και οπορτουνίστρια της πολιτικής, η αρτινή Δώρα Χουλιάρα.
Περιφρονημένη από τους τοπικούς φορείς και τους εκπαιδευτικούς, με 15ετή απουσία από το χώρο της εκπαίδευσης, με λιγότερα προσόντα από κάποιους άλλους υποψηφίους, διορίστηκε στη θέση της Περιφερειακής Δ/ντριας Εκπαίδευσης με προσωπική εντολή της Μαρίας Ρεπούση και μάλιστα με πτυχίο με… αστερίσκους. Δώρα και Μαρία είναι κολλητές και η κα Χουλιάρα υπήρξε αποδεδειγμένα από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του επαίσχυντου βιβλίου της Ιστορίας. Μάλιστα η Δώρα ετοιμάζεται εδώ και 10 χρόνια (και ετοιμαζόταν και πέρυσι) για υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές, κάτι που δημιούργησε ξεχωριστό σάλο στην κοινωνία της Ηπείρου.”

Ο μόνος λόγος που γράφονται αυτά είναι γιατί η “τρομερή αρριβίστρια και οπορτουνίστρια της πολιτικής, η αρτινή Δώρα Χουλιάρα” δεν άφησε την καρέκλα για να καθήσει ο επόμενος, και τώρα κάποιοι θυμήθηκαν ότι η αξιοκρατική διαδικασία με διαφανή μοριοδότηση που διαφημίζουν οι επαγγελματίες απατεώνες της εκπαίδευσης περιλαμβάνει τοποθέτηση τοποθέτηση ατόμων άσχετων με την εκπαίδευση, με αμφισβητήσιμα πτυχία, με λιγότερα προσόντα από άλλους υποψηφίους, με προδοτική στάση στο θέμα των σχολικών βιβλίων, και όλα αυτά με προσωπική εντολή της περιβόητης Μαρίας Ρεπούση.

(Στο θέμα του βιβλίου της Ρεπούση καλό είναι βέβαια να θυμόμαστε και τη στήριξη που είχε από την Κουτσίκου και τα στελέχη της στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο)

Δηλαδή οι υπόλοιποι περιφερειάρχες της εκπαίδευσης δεν διορίστηκαν με προσωπική εντολή πολιτικών;

Ή κάποιοι θέλουν να μας πουν ότι αυτή ήταν μόνο η εξαίρεση και όλοι οι άλλοι ανέβηκαν “με την αξία τους” χωρίς να ξέρουν τίποτα από αριβισμό;

Τα ίδια ισχύουν για κάθε διαδικασία επιλογής προσώπων για την οποία κάποιοι κομπορημονούν ότι “όλα έγιναν αξιοκρατικά και με διαφάνεια σύμφωνα με τα μόρια και τα προσόντα του καθενός”.

Όλοι όσοι κάθονται ή κάθησαν σε διοικητική θέση το κατάφεραν με το γλύψιμο και τη διαπλοκή και συνήθως πρόκειται για άτομα ανύπαρκτης παιδείας και πολύ χαμηλής ηθικής.

Ο μόνος τρόπος για να εκκαθαριστεί αυτή η κατάσταση είναι όσοι έχουν καταλάβει τέτοιες θέσεις να αποκλειστούν δια βίου από οποιαδήποτε διοικητική θέση και να περιοριστούν στο ρόλο του απλού εκπαιδευτικού, που δυστυχώς είναι αμφίβολο αν θα μπορούσαν να εκπληρώσουν.

Όσο για την υποκρισία της δεξιάς, βλέπουμε να κατακεραυνώνει τη ΔΗΜΑΡ για το ότι “γλέντάει την ώρα που ο λαός πεινάει”, αλλά ξεχνάει ότι στον απόηχο του κινήματος των Αγανακτισμένων οι φιλόδοξοι νεολαίοι της ΔΗΜΑΡ όχι μόνο γλεντούσαν μαζί με τις κοκότες των άλλων δύο κυβερνητικών κομμάτων, αλλά και ότι αυτά τα γλέντια έδωσαν την ευκαιρία στο πουλέν του Κουβέλη να γλεντήσει την ιερή αγελάδα της καθεστωτικής δεξιάς:

Όμως, ενώ αυτές οι προκλητικές διασκεδάσεις αποτελούσαν προσβολή για τους αμέτρητους άνεργους νέους, η δεξιά έκλεινε τα μάτια στα ανθρώπινα δράματα πίσω από το κίνημα των Αγανακτισμένων και σε απόλυτη σύμπνοια με τις άλλες καθεστωτικές δυνάμεις ζούσε το θρίαμβο του διακομματικού life style…

Advertisements