Ο Δρ.Γιάννης Ανδριανός και ο εφοδιασμός της εξουσιαστικής ελίτ με πτυχία

Η υπουργοποίηση του βουλευτή Αργολίδας Γιάννη Ανδριανού έφερε πάλι στην επικαιρότητα την ιστορία των υποτιθέμενων σπουδών του, στις οποίες είχαμε αναφερθεί εκτενώς σε παλαιότερο άρθρο μας.

Ο γεμάτος τυχερές συμπτώσεις ακαδημαϊκός βίος του Γιάννη Ανδριανού είναι πραγματικά ιδιαίτερος. Εξασφαλίζει θέση στο ΕΑΠ, όπως και οι αδελφοί Ρουσόπουλοι, αλλά και διάφοροι συγγενείς γνωστών πολιτικών προσώπων, αποφοιτά ταυτόχρονα με τις κοπιώδεις πολιτικές ασχολίες του, την ίδια στιγμή εξασφαλίζει υποψηφιότητα για διδακτορικό σε περιφερειακό πανεπιστήμιο όπου οι τυχόν έλεγχοι είναι ακόμα σπανιότεροι, στην οποία συμβάλει και πολυθεσίτης διαπλεκόμενος πανεπιστημιακός, εξασφαλίζει τον τίτλο του διδάκτορα ταυτόχρονα με άλλες ασχολίες, και με την ίδια τύχη που τον συνοδεύει πάντα εξασφαλίζει και μία πανεπιστημιακή θέση στο Χαροκόπειο.

Όπως είχαμε αναφέρει και παλαιότερα, όλα αυτά τη στιγμή που οι απόφοιτοι του ΕΑΠ, κάποιοι εκ των οποίων με πολύ κόπο και προσωπικές θυσίες απόκτησαν άξια το πτυχίο τους, γίνονταν αντικείμενο χλευασμού από τους χρυσοκάνθαρους πανεπιστημιακούς, πολλές φορές τους ίδιους που εξασφάλιζαν βαθμολογίες και εισαγωγή σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά με λίστες από άλλα πανεπιστημιακά λαμόγια και κόμματα.

Η περίπτωση του Γιάννη Ανδριανού δεν είναι καθόλου μοναδική. Αρκεί να θυμηθούμε τους διδάκτορες και “πανεπιστημιακούς” τύπου Βουλγαράκη και Σταϊκούρα, αλλά και τους υποψήφιους διδάκτορες τύπου Κεδίκογλου, Γκιουλέκα και Ιατρίδη. Και όλες αυτές οι περιπτώσεις εξηγούν το πως οι πολιτικές ηγεσίες συναίνεσαν στη μετατροπή κάποιων σχολών τύπου Παντείου, Βιομηχανικής και Χαροκόπειου σε “πανεπιστήμια”, για να βολεύονται μαζί με τα τσιράκια των πανεπιστημιακών και τα τσιράκια της πολιτικής. Τα διδακτορικά και οι ακαδημαϊκοί τίτλοι μοιράζονται με ευκολία σε κάποιους, κι αν προξενεί απορία το πως ο άσχετος Ανδριανός βρέθηκε χάρη στην αναγνωρισιμότητά του(!) να κάνει διδακτορικό στα Οικονομικά, δεν έχουμε παρά να θυμηθούμε και το διδακτορικό της νηπιαγωγού Νατάσας Καραμανλή Παζαίτη στην Ιατρική.

Όσο για το πανεπιστήμιο που έκανε διδάκτορα το παιδί για τις φωτοτυπίες του Έβερτ, ποιός σημερινός βουλευτής αριστερού κόμματος συνέβαλε στο να αποκτήσει διδακτορικό της πλάκας Γενικός Διευθυντής της Σιβιτανιδείου που στη συνέχεια το όνομά του πρωτοστάτησε στα οικονομικά σκάνδαλα της Σιβιτανιδείου;

Advertisements