Κτηματολόγιο και Χρυσή Αυγή

Στα όσα γίνονται στο Κτηματολόγιο έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, ενώ ήμασταν οι πρώτοι που αποκαλύψαμε το σκάνδαλο της τοποθέτησης του Ιωάννη Σαβαλάνου, συζύγου της Άννας Διαμαντοπούλου, ως Πολιτικού Μηχανικού στο ΔΣ του Κτηματολογίου.

Επίσης έχουμε κάνει εκτενείς αναφορές στο άλλο σκάνδαλο της τοποθέτησης στη διοίκηση του Κτηματολογίου της Μαριλένας Καρτελιά, αποφοίτου του Deree με επαγγελματική εμπειρία στην προώθηση πωλήσεων λουτροκαμπινέδων, για χάρη της οποίας αποκλείστηκαν όλοι οι άλλοι υποψήφιοι που συμπτωματικά είχαν αναγνωρισμένα πανεπιστημιακά πτυχία.

(Σημειώνουμε για άλλη μία φορά ότι στην περίπτωση Καρτελιά, όπως και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις τύπου Δραγώνα, Βελισσαρίου, Παναρίτη, Ξαφά, γίνεται εξαίρεση από τον κανόνα που θέλει τους αποφοίτους του Deree να αντιμετωπίζονται από το Ελληνικό κράτος ως απλοί απόφοιτοι Λυκείου)

Στη συζήτηση για το Κτηματολόγιο που έγινε στη Βουλή, και παρά το γεγονός ότι η διοίκησή του θα έπρεπε να παραιτηθεί αν είχε λίγη τσίπα, όλα τα κόμματα έδειξαν ανοχή στο καθεστώς αυτό εκτός από τη Χρυσή Αυγή που τοποθετήθηκε επάνω στο διαρκές σκάνδαλο του Κτηματολογίου χαρακτηρίζοντάς το ως γεφύρι της Άρτας και ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης:

“Συγκεκριμένα, η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια χαρακτήρισε το κτηματολόγιο ως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών και οφείλεται στην έλλειψη πολιτικής βούλησης. Πρόκειται για μία ολοκληρωτική αποτυχία καθώς για το εν λόγω έργο έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια ευρώ από Εθνικούς και κοινοτικούς πόρους. Επισήμανε, επίσης, τις πολλαπλές καταγγελίες για παράνομες προσλήψεις και επιζήμιες τακτικές.

Ο Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει εκατό εκατομμύρια ευρώ στην Ε.Ε. λόγω του Εθνικού κτηματολογίου. Φυσικά, αυτό το υπέρογκο ποσό καλύφτηκε από τον Έλληνα φορολογούμενο. Η νέα εταιρεία που δημιουργείται στη θέση της ήδη υπάρχουσας θα είναι ο αποκλειστικός κυρίαρχος και με λίγα λόγια θα υπάρχει ένα πλαίσιο αδιαφάνειας. Το προαναφερθέν έργο, όχι μόνο δεν θα ολοκληρωθεί μέχρι το 2020 αλλά θα χαθεί εκ νέου χρόνος αλλά και χρήμα. Τέλος, κατήγγειλε τις αναρίθμητες προσλήψεις δικών τους ατόμων σε θέσεις υπαλλήλων.”

Υπήρχε μία εποχή που κάποια τμήματα του Πολυτεχνείου κρατούσαν τους φοιτητές τους με το επιχείρημα ότι να κάνουν υπομονή μέχρι να έρθει το Κτηματολόγιο και θα βρουν όλοι δουλειά. Τελικά όχι μόνο δεν έγινε αυτό, αλλά τα για άλλα θέματα λαλίστατα θεσμικά όργανα των μηχανικών σιωπούν περίεργα για το πως ο επιβήτορας κρατικών θέσεων Ιωάννης Σαβαλάνος παρουσιάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός!

Advertisements