Οι εκλογές στη ΔΟΕ

Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών στη ΔΟΕ έδειξαν αυτό που όλοι θα έπρεπε να γνωρίζουν: Ότι οι εκπαιδευτικοί είναι στο σύνολό τους διαπλεκόμενοι με διάφορους πυρήνες εξουσίας σε τέτοιο βαθμό που αυτό φαίνεται ακόμα και όταν υποτίθεται ότι υποφέρουν από την κυβερνητική πολιτική.

Βλέπουμε λοιπόν τα καθεστωτικά κόμματα να κερδίζουν ποσοστά που είναι εντυπωσιακά μεγάλα σε σχέση με τα ποσοστά όχι μόνο των τελευταίων δημοσκοπήσεων, αλλά και των τελευταίων εκλογών.

Η ΝΔ έρχεται πρώτη με 27,76% και το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 23,24%. Αυτό δείχνει την ολοκληρωτική πρόσδεση των εκπαιδευτικών σε κυβερνητικούς θύλακες ακόμα και την ώρα που η υπόλοιπη κοινωνία ασφυκτιά και το πόσο υποκριτικές είναι οι κραυγές των εκπαιδευτικών για τις περικοπές στους μισθούς τους.

Εξίσου παράλογα είναι και τα ποσοστά των αριστερών παρατάξεων, όπως για παράδειγμα του ΠΑΜΕ που έχει 12,71%, τη στιγμή που τα ποσοστά του ΚΚΕ στην κοινωνία είναι πολύ χαμηλότερα. Έχει και αυτό όμως την λογική του εξήγηση, καθώς συστηματικά κάποιες κυβερνήσεις προωθούσαν κομμουνιστές στην εκπαίδευση, οι οποίοι με τη σειρά τους και με τη λογική του εισοδισμού δημιούργησαν δυσανάλογη συσσώρευση αριστερών στον εκπαιδευτικό χώρο, με τα αποτελέσματα που βλέπουμε καθημερινά στη σχολική πραγματικότητα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη ΔΟΕ (και στην ΟΛΜΕ λίγες εβδομάδες αργότερα) είναι ενδεικτικά της σήψης που επικρατεί στην εκπαίδευση, όπου η κομματοκρατία και η διαπλοκή υπερισχύουν κάθε άλλης εναλλακτικής λύσης, αλλά και του πόσο αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία είναι οι εκπαιδευτικοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία, έχοντας υπάρξει για δεκαετίες δεκανίκια της εξουσίας και της διαπλοκής.

Advertisements