Δημόκριτος και σεμινάρια Ειδικής Αγωγής

Θα μπορούσε να είναι πρωταπριλιάτικο αστείο, κι όμως είναι πραγματικότητα:

“Αθήνα, 15 Ιουνίου 2013

Αγαπητοί Φίλοι, Συνάδελφοι και Συνεργάτες,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι στο πλαίσιο του κύκλου σεμιναρίων για την ακαδημαϊκή περίοδο 2013-2014 που διοργανώνει το Net Media Lab του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» με τίτλο «Ειδική Αγωγή και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» σας προσφέρουμε ένα δωρεάν webinar που θα περιλαμβάνει 4 διαλέξεις ώστε να πάρετε μια πρόγευση του δωρεάν σεμιναρίου το Σεπτέμβριο και φυσικά όλου του κύκλου των σεμιναρίων.”

Πρώτα ήταν η πληροφορική, η οποία είδαμε να “προσφέρεται” ακόμα και από την Πάντειο και το Χαροκόπειο, και υποτίθεται πως αυτό γινόταν για να προοδεύσει η πληροφορική στην Ελλάδα. Τώρα που η πληροφορική κατέληξε στο να γίνεται συζήτηση ακόμα και για απόλυση πληροφορικάριων από την εκπαίδευση, έρχεται η επόμενη φούσκα που λέγεται ειδική αγωγή.

Όπως έχουμε πει εδώ και χρόνια, η ειδική αγωγή στην Ελλάδα δεν ήταν παρά ένα όχημα για διορισμούς, από το οποίο στη συνέχεια επωφελήθηκαν και διάφοροι οργανισμοί κάνοντας εμπόριο ελπίδας μέσω βεβαιώσεων και σεμιναρίων. Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο ακόμα και το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος να διαφημίζει σεμινάρια ειδικής αγωγής, και το ίδιο ισχύει και για ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η ειδική αγωγή δεν είναι θέμα πληροφορικής αλλά ανθρωπιάς και κοινού νου. Είναι λυπηρό ερευνητικά κέντρα που για δεκαετίες υπήρξαν θύλακες φατριασμού απογοητεύοντας τις ελπίδες μίας ολόκληρης χώρας για πραγματική καινοτομία και τεχνολογική πρόοδο να κατεβαίνουν ακόμα χαμηλότερα, εξασφαλίζοντας την επιβίωσή τους με σεμινάρια άσχετα με το υποτιθέμενο αντικείμενό τους.

Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε και το παρελθόν του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, όταν παρουσίασε σαν κοινή έρευνα με την αμαρτωλή Σιβιτανίδειο την επίτευξη μίας συνομιλίας με web camera!

Advertisements