Τα επιστημονικά κριτήρια για την άνοδο των πανεπιστημιακών

Την ώρα που κάποιοι επιτήδειοι παραμυθιάζουν τον κόσμο για τις δήθεν αξιοκρατικές διαδικασίες με τις οποίες οι ίδιοι και συγγενικά τους πρόσωπα κατέλαβαν θέσεις σε πανεπιστημιακούς θώκους, η πραγματικότητα έρχεται για άλλη μία φορά αδιάψευστος μάρτυρας του τρόπου με τον οποίο “αξιολογούνται” η επιστημονική κατάρτιση και ικανότητα:

“ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΥ ΠΙΕΖΕΙ ΝΑ ΔΙΟΡΙΣΤΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ, ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ 12.500 ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ;(!)
Απίστευτο και όμως Ελληνικό! Πρώην Υφυπουργός της Γαλάζιας παράταξης πιέζει τις τελευταίες δύο εβδομάδες το Υπουργείο Παιδείας να…
διοριστεί η σύζυγός του στην Εδρα, όπου ο ίδιος έχει την Διεύθυνση στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο Πελοποννήσιος πρώην Υφυπουργός διορίστηκε πρόσφατα με εντολή του Αντώνη Σαμαρά σε μεγάλο δημόσιο οργανισμό, ο οποίος έχει να κάνει με το χώρο της υγείας. Ο διπλοθεσίτης πλέον πρώην Υφυπουργός κάνοντας χρήση παλαιοκομματικών μεθόδων, που παραπέμπουν σε εποχές των κοτσαμπάσιδων θέλει να διορίσει και την γυναίκα του. Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η συγκυβέρνηση προωθεί την έξοδο Δημοσίων Υπαλλήλων.”

Ακούμε τόσα χρόνια για δήθεν αναβάθμιση της ανώτατης παιδείας και κανένας δε λέει την αλήθεια, πως η απαξίωση των σπουδών θα συνεχίζεται όσο εξακολουθεί να παραμένει στη θέση του το υφιστάμενο διαπλεκόμενο προσωπικό!

Advertisements