Η επανεμφάνιση της Άννας Διαμαντουέτας

Μην αντέχοντας άλλο την αφάνεια, η Διαμαντοπούλου αποφάσισε να επανέλθει στην επικαιρότητα για να εκφράσει τον πόνο της για την παιδεία, την οποία έκανε κάθε προσπάθεια να καταστρέψει κατά τη διάρκεια της θητείας της στο Υπουργείο Παιδείας.

Τι πιο εύκολο άραγε από το να επιστρατεύσει τον παλιό γνώριμο από το ΠΑΣΟΚ Τσαρλς Παπούλια, τον οποίο επισκεύτηκε μαζί με τον φωτογράφο και μερικά μοιράκια που πλαισιώνουν τη χαμένη στην άβυσσο της αφάνειας πολιτική κίνηση της χαριτόβρυτης πολιτικού.

Φυσικά δε μπορούσε να απουσιάζει το σχετικό δελτίο τύπου, διανθισμένο με τις απαραίτητες φωτογραφίες που επιδεικνύουν την επιτυχία του lifting της αειθαλούς Αννούλας:

“Την πρώτη Ελληνική Πρωτοβουλία Πολιτών, ώστε να μην υπολογίζονται στο έλλειμμα οι δαπάνες για την Παιδεία, παρουσίασαν σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τα μέλη του «Δικτύου» για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, με επικεφαλής την Πρόεδρο του Δικτύου Αννα Διαμαντοπούλου.
Ο κ. Παπούλιας υπέγραψε, όπως και χιλιάδες πολίτες την Πρωτοβουλία ,ενώ κατά τη συζήτηση με την Α. Διαμαντοπούλου τονίστηκε ότι η παιδεία μπορεί να σώσει την Ελλάδα.
Αμέσως μετά τη συνάντηση η πρόεδρος του Δικτύου Αννα Διαμαντοπούλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρουσιάσαμε στον Πρόεδρο την πρώτη Ελληνική Πρωτοβουλία Πολιτών, ώστε να μην υπολογίζονται στο έλλειμμα οι δαπάνες για την Παιδεία.
Ο Πρόεδρος στηρίζει την πρωτοβουλία και την υπέγραψε μαζί με χιλιάδες πολίτες σε όλη την Ευρώπη.
Από την κρίση θα βγούμε μόνο με εθνική προσπάθεια.
Οι πολιτικές διαφορές είναι θεμιτές και αναγκαίες, αλλά αυτό που χρειαζόμαστε είναι εθνικές προτεραιότητες και συγκλίσεις.
Η Παιδεία μπορεί να ενώσει την Ευρώπη αλλά και την Ελλάδα.»”

Το ερώτημα που μοιραία προκύπτει από όλα αυτά είναι πως είναι δυνατό η υπουργός που άφησε τους μαθητές χωρίς βιβλία να κόπτεται τώρα για τον υπολογισμό των δαπανών για την παιδεία στο έλλειμμα. Άραγε το έλλειμμα δε δημιουργήθηκε και από την πληθώρα ανορθολογικών διορισμών στην παιδεία, από τη σπατάλη αμέτρητων χρημάτων σε ΟΕΕΚ, Σιβιτανίδειο, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Πανεπιστήμια και αμέτρητους άλλους φορείς;

Επιπρόσθετα, το “έργο” της Διαμαντουέτας στην παιδεία ήταν το λιγότερο καταστροφικό, αποτέλεσμα τόσο της μικρής σχέσης της με την εκπαιδευτική πραγματικότητα όσο και της βούλησής της να ετοιμάσει το έδαφος για την κατάληψη της χώρας από λαθρομετανάστες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Διαμαντοπούλου υπήρξε η πλέον φιλική προς το μωαμεθανικό στοιχείο υπουργός πριν από την έλευση του Αρβανιτόπουλου.

Κι όμως, αυτή η αποτυχημένη υπουργός, που η θητεία της χαρακτηρίστηκε από τραγελαφικές εξαγγελίες και βαρύγδουπες ανακοινώσεις, εξακολουθεί να ελπίζει ότι θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο έστω και με οργανώσεις-σφραγίδες και κοινότυπα δελτία τύπου!

Advertisements