Αρβανιτόπουλος και Σεραφείμ: Γλείψιμο αλλήλων και κράξιμο στην …έδρα τους

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών ήταν άλλη μία ευκαιρία για το γνωστό πλέον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ να αναδείξει τον αγαπημένο του Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο. Έτσι, βρέθηκαν σε εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά για να επιδοθούν στην αλληλοπροβολή τους, βυθίζοντας σε μακάριο ύπνο τους παρευρισκόμενους που δεν άντεξαν την ανιαρή ανταλλαγή φιλοφρονήσεων.

Αυτό που δεν περίμεναν ήταν ότι θα έκανε θεαματική εμφάνιση η Ελένη Λουκά, η οποία εμφανίστηκε ξαφνικά και έκραξε με πάθος τους δύο εραστές της εξουσίας, οι οποίοι επιθυμούν μόνο κολακείες και δεν αντέχουν τις σκληρές αλήθειες.

Εκείνοι όμως που τα χρειάστηκαν περισσότερο ήταν οι ένστολοι φύλακες του υπουργού, που τέτοια περιστατικά τους φέρνουν πιο κοντά σε μία πιθανή αντικατάστασή τους. Προς το παρόν τη γλύτωσαν με μία απλή έκφραση δυσαρέσκειας από το περιβάλλον του υπουργού.

Φυσικά η εντολή ήταν να μη διαρρεύσει τίποτα για το ατυχές περιστατικό, οπότε το μόνο που είδε το φως της δημοσιότητας ήταν τα γνωστά δελτία τύπου που εξυμνούν τις δύο προσωπικότητες.

Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι για άλλη μία φορά ο Σεραφείμ απέφυγε να ελέγξει τον Αρβανιτόπουλο για τη συμβολή του στην ανέγερση του τζαμιού. Περίεργη παράλειψη που σίγουρα θα πρέπει να αποδοθεί στο φορτωμένο πρόγραμμα του άλλοτε λαλίστατου Σεραφείμ, και όχι φυσικά σε υποψίες συνδιαλλαγής και κομματικής στράτευσης.

Εκείνο που είναι πολύ περίεργο είναι το ότι ο Σεραφείμ δε χάνει ποτέ την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα του τζαμιού. Για παράδειγμα, τις ίδιες ημέρες διαβάζουμε για νέες δηλώσεις του Σεραφείμ για το τζαμί:

“Μία νέα ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ στην εφημερίδα «Εκκλησιολόγος». Εκεί επαναλαμβάνει τις γνωστές θέσεις του κατά της ισλαμοποίησης της Ελλάδας και της ανέγερσης ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:

«Η παρού­σα α­δρά­νεια και ε­γκλη­μα­τι­κή α­νε­κτι­κό­τη­τα των Αρ­χών στην πα­τρί­δα μας και την Ευ­ρώ­πη έ­να­ντι των μου­σουλ­μά­νων που ε­πι­χει­ρούν μια νέ­α κα­τά­κτη­ση και αλ­λοί­ω­ση της δη­μο­γρα­φι­κής συν­θέ­σε­ως του τό­που μας δεν πα­ρέ­χουν κα­νένα ε­χέγ­γυο σω­στής λει­τουρ­γί­ας τε­μέ­νους».

Ενώ εξηγεί ότι με την ανέγερση του τεμένους ιδρύεται ισλαμικό ΝΠΔΔ μέσα στην ίδια την Αθήνα και άρα de facto και de jure θεσμοθετείται το Ισλάμ στην Ελλάδα.”

Σημειώνεται πως ο Αρβανιτόπουλος δεν είναι ένας “απλός” υπουργός, αλλά είναι γνωστή η ιστορία του στο πολιτικό γραφείο του Σαμαρά και η επιρροή του φαίνεται από την παρακάτω είδηση, που επίσης έλαβε χώρα τις ίδιες ημέρες:

“Το μισό υπουργικό συμβούλιο παραβρέθηκε σήμερα στην κλοπή πίτας του Υπουργού Παιδείας Κων/νου Αρβανιτόπουλου. Τα parapolitka.gr εντόπισαν τους Βορίδη, Μπουρα, Ιωαννιδη, Πλακιωτάκη αλλά και άλλα κυβερνητικά στελέχη. Το κυριότερο ωστόσο είναι ο κόσμος που κατέκλυσε τον ΟΛΠ. Πριν απο την εκδήλωση ο Υπουργος είχε παραβρεθεί στη μνημόσυνο της Θύρας 7.”

Και πραγματικά, στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπουμε πλήθος υπουργικών παραγόντων όπως τους Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Παναγιωτόπουλο, Σταϊκούρα, Βορίδη και Ιωαννίδη να δηλώνουν το παρόν προκειμένου να εξασφαλίσουν την εύνοια του Αρβανιτόπουλου:

Τη στιγμή που ο Αρβανιτόπουλος ως αρμόδιος υπουργός φέρει προσωπική ευθύνη για την ανέγερση του τζαμιού, γιατί ο Σεραφείμ δεν τον στηλιτεύει παρά ανταλλάσσει μαζί του φιλοφρονήσεις;

Επειδή όμως ξεκινήσαμε από την εορτή των Τριών Ιεραρχών, που ο Σεραφείμ μετέτρεψε σε ευκαιρία για αμοιβαία θωπεία του εγώ του με τον Αρβανιτόπουλο, θα καταλήξουμε πάλι σε αυτήν.

Τις ίδιες λοιπόν ημέρες επέλεξε ο αστείος Αρβανιτόπουλος για να ανακοινώσει πως η σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών είναι εμπόδιο στην αναβάθμιση της παιδείας! Διαβάζουμε:

“Τα μάθατε τα νέα; Για τα χάλια στην παιδεία φταίνε οι Άγιοι!
Και συγκεκριμένα ο Άγιος Ιωάννης, οι Τρεις Ιεράρχες και οι Άγιοι πολιούχοι κάθε πόλης

Η είδηση:
Η πρόθεση Αρβανιτόπουλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι η κατάργηση δύο αργιών, αυτή της 7ης Ιανουαρίου, της επομένη των Φώτων και εορτής του Αγίου Ιωάννη, η οποία έχει προστεθεί τα τελευταία χρόνια ως ημέρα με κλειστά τα σχολεία και επίσης, εκείνη των Τριών Ιεραρχών, των Αγίων των Ελληνικών Γραμμάτων, στις 30 Ιανουαρίου.

Υπάρχει επίσης σκέψη να καταργηθούν και οι τοπικές αργίες, όπως εκείνες των πολιούχων κάθε πόλης.

Να είστε σίγουροι ότι, μόλις καταργηθούν οι προς τιμή τους αργίες, η παιδεία θα πάρει τα πάνω της, τα σχολεία μας θα πάρουν την πρώτη θέση ανάμεσα σε όλα τα σχολεία του «πολιτισμένου» κόσμου, που ούτε από Αγίους ξέρουν ούτε από Ιερά και Όσια.”

Το ότι ο Αρβανιτόπουλος, σαν πιστός σύντροφος του Μπεναχίμ, ενδιαφέρεται περισσότερο για τις Εβραϊκές παρά για τις Ελληνοχριστιανικές εορτές δεν προξενεί ασφαλώς καμία έκπληξη. Έκπληξη προξενεί όμως το ότι ο Σεραφείμ, που δε χάνει ευκαιρία να προβάλλεται σαν υποτιθέμενος θεματοφύλακας του Χριστιανισμού, επιλέγει την ίδια ημέρα της είδησης αυτής για να προσκαλέσει τον Αρβανιτόπουλο σε εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες(!) και να επιδοθεί μαζί του σε αμοιβαία ανταλλαγή προβολής.

Ας συγκρίνει κανείς τη φαρισαϊκή στάση του Σεραφείμ με τη στάση του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου για το ίδιο ζήτημα:

“ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΠΑΡΤΗΣ… (ΑΣΤΡΑΨΕ ΧΘΕΣ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ): «ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ»

ΣΠΑΡΤΗ. «Άστραψε» ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στον εσπερινό για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στον εκκλησιασμό αναφέρθηκε στην εγκύκλιο και τον χαρακτηρισμό της ημέρας των Τριών Ιεραρχών ως Αργία και όχι ως σχολική Εορτή.

Ο κ Ευστάθιος κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν και να συνειδητοποιήσουν την απειλή,«όταν άνθρωποι που λένε ότι αγαπούν την χώρα» αλλοιώνουν παραδόσεις και ιστορία.

Ο κ Ευστάθιος εξέφρασε την μεγάλη πικρία του για αυτή την εξέλιξη και δικαιολόγησε εκείνους που αποκαλούν το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων «Υπουργείο Απαιδείας και Αθρησκείας».
Απέδωσε την ευθύνη στην ηγεσία του Υπουργείου που είτε εκούσια, είτε ακούσια επιτρέπει τέτοιες αλλαγές.

Μετά την «αστραπή» Ευστάθιου αναμένεται και «βροντή», αφού σύμφωνα με πληροφορίες θα αποστείλει σχετικό τηλεγράφημα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Παιδείας.

Να σημειωθεί ότι με τον χαρακτηρισμό ως «Αργίας» της Ημέρας των Τριών Ιεραρχών δεν καλύπτονται τα έξοδα μεταφοράς μαθητών που κινούνται με λεωφορεία ή ταξί προς τα σχολεία τους. “

Φανερή η διαφορά στη στάση των δύο μητροπολιτών. Ο Ευστάθιος καλεί τους εκπαιδευτικούς να αντισταθούν και κατακεραυνώνει την προδοτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Ο Σεραφείμ καλεί τους εκπαιδευτικούς να υποταχθούν και χαριεντίζεται με τους πολιτικούς, βγάζει λόγους γενικά και αόριστα και την ίδια στιγμή προβάλλει τα πρόσωπα που είναι ακριβώς υπεύθυνα για τις καταστάσεις που δήθεν καταγγέλει.

Ας είναι προσεκτικοί λοιπόν οι Χριστιανοί με όσους παρουσιάζονται με ένδυμα προβάτου.

Advertisements