Στη Σιβιτανίδειο η εξαγγελία της συγκυβέρνησης από τον Ιερώνυμο

Αίσθηση και ποικίλα σχόλια προκάλεσε η επιλογή του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου να προβεί σε εξαγγελία συγκυβέρνησης “συνταγματικού τόξου” κατά τη διάρκεια “πανηγυρικού εσπερινού” που έλαβε χώρα στη Σιβιτανίδειο κατά την παραμονή της εορτής των Τριών Ιεραρχών.

Είχαν προηγηθεί άλλες αρχιεπισκοπικές πρωτοβουλίες, όπως η συνάντηση με τον Πακιστανό πρέσβυ:

“ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟ ΠΡΕΣΒΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ… ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΙΣΕΙ ΠΟΣΟ ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥ! ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ ΧΑΜΗΛΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!”

Ας δούμε με ποιόν τρόπο τα ΜΜΕ περιέγραψαν την παρέμβαση του Ιερώνυμου

“ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ
Ακόμα και ο Αρχιεπίσκοπος “σπρώχνει” για συγκυβέρνηση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ
30/01/14 – 16:09

Έκπληξη προκάλεσε χθες βράδι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο παρεκκλήσιο του Μεγάλου Βασιλείου εντός της Σιβιτανιδείου Σχολής στη Καλλιθέα ζητώντας επί της ουσίας να δεχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να συγκυβερνήσει με την ΝΔ!

Δήλωσε πως «ο θόρυβος όταν δεν υπάρχει συνεργασία θα συνεχίζει να μας κουράζει όταν ο καθένας παίζει το βιολί του»

Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως «για παράδειγμα όλοι λαχταράμε να έχουμε άκουσμα μουσικής, να έχουμε μια ορχήστρα. Δε μας φτάνει, όμως, να έχουμε κάποιον που θα παίζει μόνο βιολί ή κάποιον που θα παίζει μόνο αρμόνιο, χρειάζονται όλα τα όργανα… Επίσης αν υπάρχει κάποιος που δεν είναι καλός, θα δημιουργείται θόρυβος και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε με νόημα πως «Δεν υπόσχεται κανείς ότι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας τη Γη παράδεισο, αλλά μπορούμε να μην την κάνουμε κόλαση».

Η δήλωση αυτή έρχεται να “κουμπώσει” με την δήλωση του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Μανώλη Γλέζου,καθώς μίλησε για υπό όρους συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ!”

Εκείνο όμως που διέφυγε της προσοχής πολλών αναλυτών ήταν η σημειολογία της επιλογής του πλαισίου μέσα στο οποίο έγιναν οι δηλώσεις αυτές, καθώς ο Ιερώνυμος επέλεξε να τις κάνει μέσα στο σύμβολο της διαφθοράς που λέγεται Σιβιτανίδειος, περιστοιχιζόμενος από λαμόγια τα οποία βράβευσε(!), ενώ απαρατήρητο πέρασε και το παρασκήνιο πίσω από τις δηλώσεις.

Προτού περάσουμε όμως στην αποκάλυψη του παρασκηνίου ας δούμε πως παρουσίασαν την είδηση εκκλησιαστικά μέσα ειδήσεων:

“«Ο θόρυβος όταν δεν υπάρχει συνεργασία θα συνεχίζει να μας κουράζει όταν ο καθένας παίζει το βιολί του» τόνισε χθες το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά τον Εσπερινό, όπου χοροστάτησε στο παρεκκλήσιο του Μεγάλου Βασιλείου, εντός της Σιβιτανιδείου Σχολής στην Καλλιθέα.

Θέλοντας να τονίσει την ανάγκη δημιουργίας κλίματος ενότητας στην χώρα, ο Αρχιεπίσκοπος σημείωσε πως «για παράδειγμα όλοι λαχταράμε να έχουμε άκουσμα μουσικής, να έχουμε μια ορχήστρα. Δε μας φτάνει, όμως, να έχουμε κάποιον που θα παίζει μόνο βιολί ή κάποιον που θα παίζει μόνο αρμόνιο, χρειάζονται όλα τα όργανα. Επίσης αν υπάρχει κάποιος που δεν είναι καλός, θα δημιουργείται θόρυβος και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ωραίο».

Ο κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Μάξιμο Παπαγιάννη έγινε δεκτός από πλήθος κόσμου στην Σχολή.

Αμέσως μετά τον εσπερινό τιμήθηκαν δέκα εκπαιδευτικοί, διαφόρων ειδικοτήτων, που διακρίθηκαν κατά τη διακονία τους στην εκπαίδευση.

Ο διευθυντής της σχολής καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και μίλησε για την ιστορία της σχολής και την σημασία της προσφοράς και του έργου των εκπαιδευτικών.

Στη συνέχεια ο διευθυντής του Γραφείου Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών αρχιμανδρίτης Συμεών Βενετσιάνος ανέφερε πως «στο πρόσωπο των δέκα αυτών καθηγητών τιμώνται όλοι οι εκπαιδευτικοί»..

«Δεν ήταν εγωιστές και διέθεσαν κάθε τους χάρισμα για τους άλλους» σχολίασε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την επίδοση των τιμητικών συμπληρώνοντας πως «Διακρίνουμε πολλούς πολιτικούς και παράγοντες να αγωνίζονται για κάτι καλύτερο και μας χρειάζονται τέτοιου είδους προσπάθειες, αλλά δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Χρειάζεται μετάνοια, δηλαδή αλλαγή μυαλού και νοοτροπίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε με νόημα πως «Δεν υπόσχεται κανείς ότι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας τη Γη παράδεισο, αλλά μπορούμε να μην την κάνουμε κόλαση».”

Τα τελευταία χρόνια ο Ιερώνυμος απέφευγε την ταύτιση με τη Σιβιτανίδειο, γιατί ακριβώς ήθελε να αποφύγει την ταύτιση με τα διαρκή σκάνδαλα που έχουν λάβει χώρα σε αυτήν και γιατί εκκλησιαστικοί κύκλοι τον προειδοποίησαν να προσέχει τυχόν ανάμειξη του ονόματός του στη δυσωδία που αναδύεται από τον υπόνομο που λέγεται Σιβιτανίδειος Δημόσια Σχολή Τεχνών και Επαγγελμάτων. Άλλωστε είναι γνωστό τι συνέβη στον προκάτοχο του Ιερώνυμου, το Χριστόδουλο: Αφού κάποιοι τον χρησιμοποίησαν για να τους καλύψει όταν έγιναν σοβαρές καταγγελίες για συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα, μετά το θάνατό του του φόρτωσαν χωρίς καμία ντροπή την εξαφάνιση κάποιων εκατομμυρίων ευρώ που προορίζονταν για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του προσωπικού της Σιβιτανιδείου.

Βέβαια όλο αυτό το διάστημα το Γραφείο Νεότητας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνέχιζε να έχει σχέσεις με τη Σιβιτανίδειο, οργανώνοντας εκεί φιέστες.

Τελευταία μαγειρεύονται νέοι κρυφοί διορισμοί από το παράθυρο στη Σιβιτανίδειο. Όπως και να έχει, ο Ιερώνυμος αποφάσισε να αλλάξει στάση και να επισκευθεί τη Σιβιτανίδειο, την προστασία της οποίας επιθυμούν έντονα διάφοροι εκκλησιαστικοί κύκλοι που έχουν αμοιβαία συμφέροντα με κάποιους σιβιτανιδιστές.

Επιπλέον, το κήρυγμα του Ιερώνυμου περί συγκυβέρνησης έγινε σε ένα μέρος με έντονα συμβολικό χαρακτήρα, καθώς η Σιβιτανίδειος αποτελεί ίσως τον πρώτο πυλώνα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ πολύ προτού αυτή εξαγγελθεί. Τα ορφανά του Γεράσιμου Αρσένη και της Λούκας Κατσέλη, που όμως υπηρέτησαν και τη γαλάζια επανίδρυση του κράτους, τώρα είναι έτοιμα να υπηρετήσουν και το όραμα της λάϊτ Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ, και οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί και επίσημα από τον Αύγουστο.

(Στο τελευταίο θα αφιερώσουμε εκτενή αναφορά στο μέλλον)

Η φιέστα κόστισε στους άγρια φορολογούμενους πολίτες μερικές χιλιάδες ευρώ, τα οποία κάλυψαν μεταξύ άλλων και τις τιμητικές πλακέτες που μοίρασε ο Ιερώνυμος. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο να μη δει ο Αρχιεπίσκοπος ορισμένες οδαλίσκες που ομορφαίνουν τη ζωή των θαλερών γερόντιων της Σιβιτανιδείου.

Συνηθίζεται σε τέτοιες περιστάσεις ο επίσημος επισκέπτης να πλευρίζεται άμεσα από κάποιον πολύ δυνατό γλείφτη που δε φεύγει στιγμή από δίπλα του μέχρι σημείου παρεξηγήσεως. Στην περίπτωση της επίσκεψης του Ιερώνυμου στη Σιβιτανίδειο αυτή τη φορά το ρόλο έπαιξε επάξια ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Σιβιτανιδείου Γεώργιος Κοτονιάς, ο οποίος προσκολήθηκε στον Ιερώνυμο περπατώντας με μεγαλοπρέπεια στις μύτες των ποδιών προκειμένου να φαίνεται καλύτερα στις φωτογραφίες. Υπήρχαν όμως και ανταγωνιστές, οι οποίοι επίσης ήθελαν να αποσπάσουν την προσοχή του Ιερώνυμου, και οι παριστάμενοι δε μπόρεσαν να μη σχολιάσουν πως στο μέλλον μπορεί να επέλθει νέο ρήγμα στην ήδη διασπασμένη εγχώρια μασωνία με αφορμή τους εκπροσώπους της στη Σιβιτανίδειο.

Άλλες φορές το ρόλο του κολαούζου κατάφερναν να παίξουν και άλλοι, όπως διάφοροι εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ Σιβιτανιδείου ή στελέχη της Σιβιτανιδείου με πολυεπίπεδες επιδόσεις, αυτή τη φορά όμως ο Γεώργιος Κοτονιάς ξεπέρασε τον εαυτό του, σμπρώχνοντας με ορμή προκειμένου να μην του πάρουν τη θέση, θυμίζοντας σε κάποιους αντίστοιχες επιδόσεις του κατά τις επισκέψεις προηγούμενων αρχιεπισκόπων. Μερικοί δε σχολίασαν με κακεντρέχεια πως κάποιοι ελπίζουν στη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου προκειμένου να συνεχιστεί η ασυλία τους τώρα που η κοινή γνώμη απαιτεί κάθαρση και απόδοση ευθυνών για σκάνδαλα.

Το κλου της βραδιάς ήταν οι τιμητικές πλακέτες που μοίρασε ο Ιερώνυμος, και μια και τις πλήρωσε η Σιβιτανίδειος δόθηκε και μια στο Γεώργιο Κοτονιά. Αξίζει να δούμε ποιά ήταν η επίσημη αιτιολόγηση της διάκρισης αυτής:

“Γεώργιος Κοτονιάς, Είναι πτυχιούχος της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του ΤΕΙ Αθηνών, των Παιδαγωγικών Σπουδών ΠΑΤΕΣ/ΣΕΛΕΤΕ, Εργοδηγός Χημικός και ο νυν Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Σιβιτανιδείου Ιδρύματος. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός τη Σιβιτανίδειο Σχολή επί 35 συναπτά έτη και περαίωσε ευδόκιμα την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ιδρυτής και Διευθυντής του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Σιβιτανιδείου με μεγάλη προσφορά έργου. Το αξιακό σύστημα μέσα στο οποίο κινήθηκε, ο ζήλος, που επέδειξε για τη Σιβιτανίδειο Σχολή, η εργατικότητά του, οι καινοτόμες ιδέες του και το μετρήσιμο, πάντα αξιόλογο αποτέλεσμα που επετύγχανε, τον καταξίωσαν ως έναν εξαιρετικό εργάτη και συνάμα δημιουργό της εκπαίδευσης.”

Ο απόφοιτος της Σιβιτανιδείου που άλλοτε παρουσιαζόταν ως Χημικός(!), μετά από τις παλαιότερες αναφορές μας στις πραγματικές σπουδές του τώρα παρουσιάζεται ως Εργοδηγός Χημικός(!), κατά τον ίδιο τρόπο που φρόντισε για το διορισμό στη Σιβιτανίδειο της Αθηνάς Μπαρμπάκου ως ΔΕ Ψυχολογίας. Η αναφορά της Αρχιεπισκοπής στο δήθεν αξιακό σύστημα που ο Γεώργιος Κοτονιάς καθιέρωσε στη Σιβιτανίδειο, διορίζοντας μεταξύ άλλων και την κόρη του Χρυσούλα Κοτονιά, και στις καινοτόμες ιδέες του που περιλαμβάνουν μνημεία εικονικότητας για διορισμούς από το παράθυρο, δε μπορεί παρά να δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τα κριτήρια της Αρχιεπισκοπής, καθώς φαίνεται πως ο Ιερώνυμος παραδόξως επιθυμεί την εμπλοκή του ονόματός του με λαμόγια που έχουν πρωτοστατήσει σε σωρεία σκανδάλων τόσο ηθικών όσο και οικονομικών.

Εμείς θυμίζουμε στον Ιερώνυμο μερικά από τα σκάνδαλα στα οποία εμπλέκεται άμεσα ο Γεώργιος Κοτονιάς:

Η άρση ασυλίας του Ταμήλου και η Σιβιτανίδειος
Με έγκριση Αρβανιτόπουλου και Παπαθεοδώρου το νέο σκάνδαλο με τους αναπληρωτές στη Σιβιτανίδειο
Παράνομες κρυφές προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο: Το φαγοπότι και οι προσλήψεις συνεχίζονται
Αθηνά Μπαρμπάκου ΔΕ Ψυχολογίας

Η φωτογραφία του Ιερώνυμου να βραβεύει τον αρχιτέκτονα της σιβιτανιδικής διαφθοράς θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης, και αν στην περίπτωση του Λαυρεντιάδη ο πονηρός αρβανίτης έκανε τον ανήξερο, στην περίπτωση του Κοτονιά δεν υπάρχει τέτοια επίφαση άγνοιας:

Θα επανέλθουμε στο μέλλον με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

Advertisements