Αλβανική παραβατικότητα

Το τελευταίο διάστημα δύο κρούσματα Αλβανικής παραβατικότητας προξένησαν αίσθηση, όχι μόνο γιατί οι πρωταγωνιστές τους ήταν ανήλικοι, αλλά και για το συμβολικό περιεχόμενο των πράξεων αυτών.

Η πρώτη είδηση αφορά 13χρονο Αλβανό μαθητή:

“Ένας 13χρονος αλβανικής καταγωγής κατηγορείται από τις αστυνομικές αρχές για δύο περιπτώσεις κλοπής και καταστροφής της σημαίας του σχολείου του.
Σε βάρος του 13χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, η οποία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ ο ανήλικος δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Από τις έρευνες που διεξήχθησαν προέκυψε ότι ο 13χρονος, το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 2013, εισήλθε στην αυλή του 5ου Γυμνασίου Καβάλας, όπου και φοιτούσε, αφαιρώντας από τον ιστό την ελληνική σημαία.

Επίσης, το βράδυ της 16ης (προς 17η) Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, εισήλθε στην αυλή του ίδιου σχολείου, αφαίρεσε και πάλι από τον ιστό την ελληνική σημαία και στη συνέχεια την έκαψε στο πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο.”

Το συμβάν αυτό διαθέτει έναν έντονο συμβολισμό, καθώς αναδεικνύει το μίσος του ανήλικου Αλβανού για τη χώρα που τον φιλοξενεί, όπως είναι φανερό από το γεγονός ότι την πρώτη φορά επέλεξε την ημέρα της εθνικής εορτής, ενώ τη δεύτερη φορά δεν αρκέστηκε μόνο στην αφαίρεση της σημαίας αλλά προέβη και στην καταστροφή της έξω από το σχολείο.

Φυσικά ο ανήλικος δράστης δεν είχε μέχρι τώρα κάποια ιδιαίτερη επίπτωση για τις πράξεις του, καθώς οι Αρχές είναι απασχολημένες με τη σύλληψη όσων έχουν εικόνες του Αθανάσιου Διάκου.

Το εύλογο ερώτημα είναι τι ενοχλούσε η σημαία τον ανήλικο αλλοδαπό; Το συμβάν αυτό δείχνει πόσο τερατώδεις ήταν οι ισχυρισμοί της Πρωτονοταρίου όταν φρόντιζε για την ενίσχυση και θεσμοθέτηση της Αλβανικής παρουσίας μέσα στο σχολείο και πόσο αληθινοί ήταν οι φόβοι για μελλοντική κοσοβοποίηση της Ελλάδας.

Η δεύτερη είδηση αφορά 15χρονο Αλβανό

“Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στην Ελασσόνα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας, ένας 15χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι κατελήφθη να παραβιάζει το παγκάρι Ιερού Ναού και να αφαιρεί από το εσωτερικό μικρό χρηματικό ποσό. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς διέρρηξε το τελευταίο τετραήμερο (28-31/01/2014) το ίδιο παγκάρι, αφαιρώντας συνολικά ομοίως μικρό χρηματικό ποσό. Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς του για το αδίκημα της παραμέλησης της εποπτείας του ανήλικου γιου τους.”

Και πάλι το συμβάν διαθέτει έναν έντονο συμβολισμό, καθώς αυτή τη φορά έχουμε μία βάναυση προσβολή του θρησκευτικού αισθήματος του ντόπιου πληθυσμού. Εάν αυτό το περιστατικό συνέβαινε σε μία ισλαμική χώρα, ο παραβάτης θα αντιμετώπιζε μία ιδιαίτερα βάναυση ποινή, ίσως και θανατική, ενώ αλλόφρονες ισλαμιστές θα διαδήλωναν στους δρόμους καταστρέφοντας τα σπίτια των μη μουσουλμάνων και βιαιοπραγώντας εναντίον τους.

Και στις δύο περιπτώσεις έχουμε ανήλικους αλλοδαπούς που δείχνουν χαρακτηριστική αδιαφορία στο να σεβαστούν τη χώρα όπου βρίσκονται, και στρέφονται εναντίον των συμβόλων της. Μετά από χρόνια ολόκληρα επιμονής των πολιτικών στην άμβλυνση του εθνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης, αλλά και διαλυτικής δράσης δήθεν νεωτεριστών εκπαιδευτικών που σήμερα πυκνώνουν με καμάρι τις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ, βλέπουμε οι όποιοι ισχυρισμοί τους να καταρρίπτονται και οι αλλοδαποί μαθητές να δείχνουν από τρυφερή ηλικία ρατσιστικό μίσος ενάντια στους ιθαγενείς.

Αυτές οι συνέπειες δεν ήταν απρόβλεπτες, με δεδομένο το ιστορικό προηγούμενο γειτονικών χωρών. Όμως αυτή ακριβώς ήταν η επιδίωξη κάποιων, που σήμερα έχουν πλέον καταλάβει όλες τις καίριες θέσεις στον εκπαιδευτικό μηχανισμό.

Advertisements