Ο Στουρνάρας και οι καταστροφείς εγγράφων

Τυπικός άνθρωπος όλων των εποχών, ο Στουρνάρας δεν έμεινε χωρίς ένα καλό πόστο αφού εκπλήρωσε το ρόλο που του ανέθεσαν. Γεγονός που φρόντισε να γιορτάσει με ένα τυπικό βλαχομπαρόκ πάρτυ με σουβλάκια και όλα τα πιόνια που τον συντρόφευσαν με το αζημίωτο στο αιματηρό ταξίδι του στο Υπουργείο Οικονομικών.

Στην καλή διάθεση του Στουρνάρα συνέβαλε και ένα άλλο γεγονός που πέρασε σχετικά απαρατήρητο:

“Από την αρχή της εβδομάδας και όσο ακούγονταν όλο και περισσότερες φωνές για αποχώρηση του Γιάννη Στουρνάρα από το υπουργείο Οικονομικών, έχουν πάρει “φωτιά” οι καταστροφείς εγγράφων στον 6ο όροφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταστροφείς εγγράφων στον 6ο όροφο του υπουργείου Οικονομικών δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν από τη Δευτέρα. Ενδεικτικό είναι πως σε καθημερινή βάση στα σκουπίδια καταλήγουν τουλάχιστον 10 μαύρες σακούλες.”

και φυσικά υπήρχε και μια τελευταία δουλειά για τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών:

“Ιουνίου 4, 2014

Αδειάζουν τα γραφεία τους από χαρτιά και έγγραφα οι συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού. Οι φήμες για το ενδεχόμενο αποχώρησης του κυρίου Γιάννη Στουρνάρα από την Πλατεία Συντάγματος, υποχρέωσε τους συνεργάτες του να κάνουν μια «εκκαθάριση» στα έγγραφα της τελευταίας διετίας.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου κατέβαζαν κατά δεκάδες από τον 6ο όροφο όπου εδρεύει το επιτελείο του κυρίου Στουρνάρα, μεγάλες μαύρες σακούλες γεμάτες με «λεπτοκομμένα» χαρτιά από σχέδια νόμων και σχέδια αλληλογραφίας με την τρόικα, τα οποία πέρασαν από καταστροφείς εγγράφων.”

Έχει αναρωτηθεί κανείς παρόμοια σκηνικά έλαβαν χώρα και σε άλλα υπουργεία, ίσως πιο αποκεντρωμένα και απόμερα, και τι περιείχαν τα εξαφανισμένα έγγραφα;

Βέβαια αυτές οι πρακτικές δεν αποτελούν προνόμιο μοναχά των υπουργείων. Μαθαίνουμε ότι και στο πορνείο της Καλλιθέας τρέχουν να εξαφανίσουν έγγραφα κάθε φορά που αποκαλύπτονται νέα και παλιά σκάνδαλα!

Advertisements