Υποψήφιοι ευρωβολευτές Ελιάς: Κι άλλοι σωτήρες γόνοι

Ακόμα και την ώρα που το καράβι της Ελλάδας βυθίζεται στα σκοτεινά νερά όχι μόνο της οικονομικής κατάρρευσης αλλά ακόμα της ολικής απώλειας της κρατικής υπόστασης, τα κόμματα που έφτασαν τη χώρα στο σημείο αυτό εξακολουθούν να παραμένουν πιστά στις αρχές του νεποτισμού και της οικογενειοκρατίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η υποψηφιότητα της κόρης του Σουλαδάκη:

” H διεθνολόγος Bασιλική Σουλαδάκη (υποψήφια ευρωβουλευτής με την “Eλιά”) απαντά στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ
(Επιμέλεια: Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης)

Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατάγεται απο την Κρήτη.
Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστήμιου, με θέμα διδακτορικής διατριβής “Ρωσία, Ενέργεια και εξωτερική πολιτική”. Σπούδασε Ευρωπαϊκές Σπουδές στο Λονδίνο, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σχέσεις από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με ειδίκευση στην Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα (Όμιλος Τραπεζης Πειραιώς), στο Ευρωκοινοβούλιο ως επιστημονική συνεργάτης, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια Κρήτης, Διεύθυνση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων).
Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και Αναπληρώτρια του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος.
Είναι αρθρογράφος στην οικονομική και πολιτική εφημερίδα Αξία καθώς και στο aixmi.gr.”

Με άλλα λόγια, πάντα βρίσκεται μια κατάλληλη θέση για τους γόνους των οικογενειών που κατέστρεψαν τη χώρα. Μετά από ένα κλασσικό πέρασμα από το Λονδίνο, το γνωστό φυτώριο της Παντείου την εφοδιάζει με μεταπτυχιακό και διδακτορικό, ενώ όλο και κάποια θέση πολυτελείας βρίσκεται για να στεγάσει επαγγελματικά τη νεόκοπη σωτήρα. Και κάποια μέσα φροντίζουν να της δίνουν και ένα βήμα για την προβολή της προκειμένου να κτίσει το κατάλληλο προφίλ.

Την ίδια στιγμή, νέοι επιστήμονες που έκαναν πραγματικές σοβαρές σπουδές αγωνίζονται για μια θέση στον ήλιο και αναγκάζονται να πέρνουν το δρόμο της ξενιτιάς, όπου και εκεί πολλές φορές κάνουν δουλειές ανειδίκευτου εργάτη, πολύ απλά γιατί δεν έχουν την τύχη να είναι παιδιά του κάθε Σουλαδάκη.

Όσο για το Ευρωκοινοβούλιο, τα γραφεία των ευρωβολευτών έχουν καταντήσει φυτώρια πληθώρας γόνων, ώστε τόσα χρόνια να αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν Έλληνες ευρωβουλευτές στο Ευρωκοινοβούλιο.

Advertisements