Διοικήτρια νοσοκομείου με πλαστό πτυχίο και άλλες ιστορίες

Μία από τις πολλές ειδήσεις του τελευταίου καιρού για πλαστά πτυχία αφορά μία διοικήτρια νοσοκομείου:

“Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014

Διοικήτρια με πλαστό πτυχίο. Να ήταν η μοναδική θα ήταν καλά.

Όπως αποδείχθηκε από έλεγχο των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, η αναπληρώτρια διοικήτρια του μαιευτηρίου Έλενα κα. Μ. Φουρναράκη είχε πλαστό πτυχίο. Είχε προηγηθεί η παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος μετά από επώνυμη καταγγελία, είχε ζητήσει διευκρινίσεις από τον πρόεδρο της Επιτροπής Αξιολόγησης Υποψηφιοτήτων και τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, καθώς και αντίγραφο του φακέλου της αναπληρώτριας διοικήτριας για έλεγχο. Τελικά το υπουργείο διενήργησε μόνο του τον έλεγχο γνησιότητας και διαπιστώθηκε ότι όντως ο τίτλος σπουδών που είχε κατατεθεί στον διαγωνισμό δεν ήταν έγκυρος. Σύμφωνα με πληροφορίες το πτυχίο που προσκομίστηκε προερχόταν από το πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου. Το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε εγγράφως τον Συνήγορο ότι ανακαλείται ο διορισμός της κα. Φουρναράκη.

Τουλάχιστον έξι διοικητές δημόσιων νοσοκομείων, ένας εκ των οποίων στην 1η Υγειονομική Περιφέρεια, κατέχουν το αξίωμα χωρίς να πληρούν τη βασική προϋπόθεση που θέτει ο νόμος, το πτυχίο πανεπιστημιακής σχολής. Μάλιστα, ουδέποτε το προσκόμισαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, παρότι ήταν αναγκαίο για την πράξη διορισμού τους. Αυτό καταγγέλλει η Εταιρεία Management Υπηρεσιών Υγείας (ΕΕΜΥΥ) με επιστολή της, καλώντας ταυτόχρονα τον ανεκδιήγητο δήθεν υπουργό Υγείας να παρέμβει άμεσα, αλλά σιωπά.”

Το ερώτημα είναι πως στο Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να είναι διευθυντής δημοσίου ΙΕΚ ένα λαμόγιο που προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του ΤΕΙ Λάρισας με πλαστό πτυχίο που αγόρασε από Πακιστανούς:

Ιωάννης Λυμπέρης: Το γαλάζιο λαμόγιο με το πλαστό Πακιστανικό πτυχίο που θα έσωζε το ΤΕΙ Λάρισας

Και το ερώτημα είναι αν το ίδιο πλαστό Πακιστανικό πτυχίο χρησιμοποιήθηκε από το γαλάζιο απατεώνα Ιωάννη Λυμπέρη και για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Αιγίου.

Τα ερωτήματα πληθαίνουν, και αφορούν το στενό κύκλο του πρωθυπουργού και τις νυχτερινές βόλτες που κάποιοι κάνουν μαζί με τον πλαστογράφο και απατεώνα Λυμπέρη…

Advertisements