Κρίσεις Διευθυντών ΙΕΚ

Πολύ λιγότερη έμφαση σε σχέση με άλλες εποχές δόθηκε στην είδηση των κρίσεων διευθυντών και υποδιευθυντών ΙΕΚ (και ΣΔΕ). Ίσως γιατί πλέον έχει γίνει κοινά αποδεκτό πως η είδηση αφορά λίγους που έχουν πρόσβαση στους κατάλληλους πολιτικούς και θρησκευτικούς (όχι απαραίτητα Χριστιανικούς) κύκλους, και επιπλέον οι παλαιότεροι λαμογιοδιευθυντές προηγούνται λόγω παρατεταμένης όσμωσης με το βαθύ κράτος.

Εκείνο στο οποίο θα σταθούμε είναι πως οι υποψήφιοι δεν πρέπει να διώκονται πειθαρχικά ή να έχουν πέσει σε διάφορα παραπτώματα, κάτι το οποίο στην περίπτωση των λαμογιοδιευθυντών προξενεί ερωτηματικά. Κι αυτό γιατί κάποιοι από αυτούς εμπλέκονται στο σκάνδαλο του ΟΕΕΚ που η μαφία των πολιτικών και εκπαιδευτικών φρόντισε να θαφτεί, όλοι εμπλέκονται σε παρατυπίες ως προς τις προσλήψεις ωρομίσθιων εκπαιδευτών, αλλά και ως προς την επιλογή των εκπαιδευόμενων, κάποιοι άλλοι εμπλέκονται σε παραποιήσεις δημοσίων εγγράφων, και έχουμε και μία χαρακτηριστική περίπτωση, όπου ο Διευθυντής του ΙΕΚ Ηλιούπολης Ιωάννης Λυμπέρης προσπάθησε να γίνει Πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας με πλαστό Πακιστανικό πτυχίο.

Οπότε αν εφαρμοστεί η σχετική εγκύκλιος δε θα μείνει κανένας από όσους είναι ήδη διευθυντές, και κάτι τέτοιο θα ήταν μεγάλο πλήγμα για το κράτος που έχει επενδύσει τόσα στην προστασία της διαφθοράς των ΙΕΚ.

Αυτά είδαν και οι δάσκαλοι και απαιτούν να μπορούν και αυτοί να γίνονται διευθυντές δημοσίων ΙΕΚ, υποτίθεται για “να εμπλουτιστεί η μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση”. Εκ πρώτης όψης το αίτημά τους είναι φυσικά παράλογο. Στην πραγματικότητα όμως όταν τα δημόσια ΙΕΚ διευθύνονται από ένα σωρό λαμόγια με αστείες σπουδές ή και με πλαστά πτυχία, είναι επόμενο να θέλουν και να απαιτούν μερίδιο όσοι μπορούν να ασκήσουν τις κατάλληλες πιέσεις. Και ίσως οι δάσκαλοι να είναι και καταλληλότεροι για τις θέσεις των διευθυντών των ΙΕΚ.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε πως είμασταν οι πρώτοι που θίξαμε το ζήτημα της παρουσίας κροκοδείλων στο Ελληνικό οικοσύστημα!

Advertisements