Κεφαλογιάννης εναντίον Κατρούγκαλου και το πλυντήριο της αντίστασης

Αίσθηση στο Πανελλήνιο προξένησε η επίθεση του Μανώλη Κεφαλογιάννη στο γνωστό και διακεκριμένο συνταγματολόγο Κατρούγκαλο γιατί δήθεν ο δεύτερος έθιξε την τιμή του Κεφαλογιαννέϊκου.

Το συμβάν που έλαβε χώρα στις 27/06/2014 έδειξε τον Κεφαλογιάννη να κάνει τον νταή και να επικαλείται τη συμμετοχή του πατέρα του στην αντίσταση:

“Λέτε βλακείες όπως βλάκας είστε. Ο πατέρας μου ήταν ο μεγαλύτερος αντιστασιακός σε σχέση με πολλούς άλλους Κρητικούς.”

Στο σημείο αυτό ο σχολιαστής αναφέρει:

“Είσαι και ανιστόρητος καραγκιόζη .Διάβασε εδώ Η απαγωγή του Στρατηγού Κράιπε. Για να ξεστραβωθείς ποιοι έκαναν την απαγωγή του Κράιπε. Καμία συμμετοχή δεν είχε το αμαρτωλό από πολλές πλευρές …Κεφαλογιαννέϊκο.”

Και πραγματικά, στο χρονικό της απαγωγής του Στρατηγού Κράϊπε δεν υπάρχει αναφορά στον πατέρα του Κεφαλογιάννη. Υπάρχει όμως σε μία άλλη απαγωγή, αυτή της Τασούλας, που έγινε αιτία να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος στην Κρήτη και να ασχολούνται υπουργοί και πρωθυπουργοί με τα αγαπητιλίκια του Κεφαλογιάννη.

Θυμίζουμε πως η απαγωγή της Τασούλας έλαβε χώρα όταν ο πατέρας Κεφαλογιάννης εντυπωσιάστηκε από την κακομούτσουνη Τασούλα και την έκλεψε για να μη τη λογοδώσουν, με αποτέλεσμα να εκτυλιχθεί ένα σκηνικό Φουρτουνάκηδων εναντίον Βροντάκηδων σε μία πιο καλτ εκδοχή.

Στην αντίσταση κάποιοι όντως διακινδύνευσαν ή και πέθαναν, όμως οι Κεφαλογιάννηδες με κάποιο τρόπο ανέδειξαν τους εαυτούς τους σε πρωταγωνιστές επειδή τύχαινε να αποτελούν μία πολιτική οικογένεια γύρω από τον Μπενιζέλο και στη συνέχεια μαζί με τους (επίσης της ίδιας οικογένειας) Βαρδινογιάννηδες να καταφέρνουν να έχουν στα χέρια τους σημαντικό μέρος της δημόσιας και ιδιωτικής εξουσίας.

Αρκεί να δει κανείς πόσοι Κεφαλογιάννηδες συμμετείχαν στις τελευταίες εθνικές εκλογές με τη ΝΔ για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της οικογενειοκρατίας που αντιπροσωπεύουν.

Κι όμως, για όλα αυτά υπάρχει το πλυντήριο της αντίστασης που ξεπλένει τα πάντα. Και αποτελεί συνήθη απάντηση σε όσους διαμαρτύρονται για την οικογενειοκρατία: “Εμείς συμμετείχαμε στην αντίσταση.” Και την ίδια στιγμή οι οικογένειες που πραγματικά συμμετείχαν στην αντίσταση (και όχι σε γκομενιλίκια με την Τασούλα) και θρήνησαν πραγματικά απώλειες αρκούνται σε μία αόριστα μνεία στον “Άγνωστο Στρατιώτη”, γιατί μόνο οι Κεφαλογιάννηδες είναι επώνυμοι στο κρατίδιο της Ελλάδας.

Φυσικά γύρω από τις φαμίλιες αυτές υπάρχουν και αρκετοί δορυφόροι, που με τη σειρά τους απολαμβάνουν το μερίδιό τους στη νομή της εξουσίας, δίνοντας σάρκα και οστά σε έναν ιστό διαπλοκής που τυλίγει τα πάντα. Την ίδια ώρα, οι Άγνωστοι Στρατιώτες εξακολουθούν να ζητούν δικαίωση που οι θυσίες τους έγιναν παρανάλωμα στο βόλεμα μερικών οικογενειών.

Advertisements