Η Σιβιτανίδειος Σχολή και ο Υδραυλικός της Χρονιάς

Η Διοίκηση της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων δεν έχει και πολλά πράγματα για τα οποία θα μπορούσε να είναι υπερήφανη, οπότε και αποφάσισε με τη χαρακτηριστική ξετσιπωσιά κάθε χυδαίου καιροσκόπου να καπηλευτεί την επιτυχία ενός μαθητή της:

“Η Διοίκηση της Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων συγχαίρει τον μαθητή της 2ης ΕΠΑ.Σ. Μπακίρη Βασίλειο, το Διευθυντή της 2ης ΕΠΑ.Σ. και τους καθηγητές του για την κατάκτηση της πρώτης θέσης σε διαγωνισμό του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού» και του τίτλου «Υδραυλικός της χρονιάς».”

Πρόκειται για τη βράβευση που έλαβε χώρα στις 21/05/2014 στα γραφεία του «Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού» από το Διευθυντή του Ινστιτούτου Νικόλαο Βεργόπουλο.

Με αφορμή την αναφορά των σιβιτανιδιστών στους καθηγητές του βραβευθέντα θα αναφέρουμε ένα περιστατικό που έλαβε χώρα ακριβώς στον τομέα των ψυκτικών-υδραυλικών, και το οποίο είναι χαρακτηριστικό του τι συμβαίνει στη Σιβιτανίδειο.

Μαθητές υδραυλικοί βρίσκονται με τον καθηγητή τους στο διάδρομο. Εκεί του αναφέρουν ότι ο ψύκτης του νερού είναι χαλασμένος. Μήπως ο καθηγητής μπορεί να τον εξετάσει και να τον επιδιορθώσει;

Ο σιβιτανιδιστής “καθηγητής” κάνει πως κοιτάζει τον ψύκτη και με περισπούδαστο ύφος αποφαίνεται πως δε μπορεί να γίνει τίποτα. Ένας μαθητής τον ρωτάει αν μπορεί να δει κι αυτός τον ψύκτη.

Ο “καθηγητής” του λέει πως είναι μάταιο, αλλά ο μαθητής επιμένει. Αφού ρίχνει μια ματιά, μπαίνει στο εργαστήριο, παίρνει ένα ευτελές ανταλλακτικό και επισκευάζει στη στιγμή τον ψύκτη μπροστά στα μάτια του ανίκανου σιβιτανιδιστή!

Αυτό είναι ένα από τα πολλά παρόμοια περιστατικά που δείχνουν τι συμβαίνει στην υποτιθέμενη τεχνική εκπαίδευση. Αν αυτά συμβαίνουν στην πολυδιαφημισμένη ναυαρχίδα της τεχνικής εκπαίδευσης, ας φανταστεί κανείς τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες τεχνικές “σχολές”!

Άραγε θα υπάρξει αξιολόγηση για όλους αυτούς τους τυχάρπαστους και ποιό θα είναι το αποτέλεσμά της;

Όσο για τη Σιβιτανίδειο, εκμεταλεύονται την προσωπική επιτυχία του μαθητή τους για να κρύψουν το πως άσχετοι και ανίκανοι έγιναν καθηγητές χάρη σε συγγένειες και γκομενιλίκια!

Advertisements