Ο Διευθυντής του Γραφείου του υπουργού Παιδείας

Διαβάζουμε από το βιογραφικό του Διευθυντή του Γραφείου του Λοβέρδου:

“Ποιος είναι ο Τάσος Χρηστάκης
Γεννήθηκε το 1958 στην Κύμη Ευβοίας. Είναι καθηγητής Μαθηματικών και Πληροφορικής. Υπηρετεί ως Διευθυντής στο 2ο Λύκειο Βριλησσίων. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων στην Επιχειρησιακή Έρευνα-Πληροφορική και την Εφαρμοσμένη Στατιστική. Είναι τέως Διευθυντής του 3ου ΕΠΑΛ Χαλανδρίου.
Στις Περιφερειακές εκλογές ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό του Γ. Σγουρού.
Επί 12 έτη είναι Δημοτικός Σύμβουλος Βριλησσίων και τ. Αντιδήμαρχος Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βριλησσίων και πρόεδρος της Α’ Σχολικής Επιτροπής.
Για πολλά χρόνια ήταν σύνεδρος της ΤΕΔΚΝΑ και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας (ΚΕΔΚΕ).
Έχει θητεύσει ως γραμματέας και πρόεδρος της Α-Γ’ ΕΛΜΕ Αττικής (Σύλλογος Καθηγητών), πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Βριλησσίων και πρόεδρος των Συλλόγων Γονέων 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Βριλησσίων.
Είναι αιμοδότης 35 χρόνια , μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και δωρητών Οργάνων Σώματος Βριλησσίων η «Αλληλεγγύη».”

Πώς άραγε ο πολυτάλαντος Τάσος Χρηστάκης τα προλάβαινε όλα αυτά; Και μάλιστα να είναι και διευθυντής ενός σχολείου, και πρόεδρος του συλλόγου γονέων του ίδιου σχολείου, και πρόεδρος του συνδικαλιστικού οργάνου, και δημοτικός σύμβουλος στην ίδια περιοχή, και αντιδήμαρχος παιδείας στην ίδια περιοχή, και πρόεδρος της επιτροπής παιδείας της ίδιας περιοχής, και πρόεδρος της σχολικής περιοχής, και στον ελεύθερο χρόνο του είναι και δωρητής οργάνων;

(Το βιογραφικό του δεν προσδιορίζει αν είναι και δωρητής σπέρματος, ίσως γιατί δεν έχει αρκετό χρόνο)

Άραγε πώς τόσα χρόνια δε μίλησε κανένας για το ασυμβίβαστο πολλών από τις θέσεις αυτές; Οι άλλοι ΟΛΜΕδες δεν αναρωτήθηκαν πως γίνεται να είναι κάποιος ελεγκτής και ελεγχόμενος, διευθύνων και συνδικαλιστής;

Τελικά το ότι πήρε μια θέση ακόμα, και μάλιστα λίγο αφότου εκτέθηκε με το συνδυασμό του Σγουρού, δεν πρέπει να αποτελεί καμία έκπληξη. Ίσως μάλιστα στο μέλλον τον δούμε και σε άλλες θέσεις με ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Πάντως σημειώνουμε ότι από τα σχολεία που διηύθηνε πέρασαν αρκετές πράσινες προσωπικότητες.

Η περίπτωση του πολυτάλαντου και σίγουρα με πολύ ελεύθερο χρόνο Τάσου Χρηστάκη δεν είναι η μοναδική. Υπάρχουν αρκετά τέτοια “στελέχη της εκπαίδευσης” που μονοπωλούν αναρίθμητες θέσεις μέχρι να αξιοποιηθούν στο κατάλληλο πόστο…

Advertisements