Μιχάλης Ταμήλος: Ο αριστούχος

Ο βουλευτής της προδοτικής παράταξης της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος έδειξε για μία ακόμα φορά το πως αντιλαμβάνονται οι πολιτικοί τη ζωή των απλών πολιτών, προξενώντας σοκ στο πανελλήνιο:

“ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΑΜΗΛΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕ Η ΝΔ – ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΑ WATT ME TA GIGABYTE
ΝΔ:” Το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό μπορούμε να ζήσουμε και με τη λάμπα πετρελαίου”! (vid)

Την ημέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο στη Βουλή για τη “μικρή” ΔΕΗ και ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις κόντρα στα σχέδια ιδιωτικοποίησής της ο βουλευτής της ΝΔ Μιχάλης Ταμήλος βγήκε δημόσια και είπε ότι δεν θεωρεί κοινωνικό αγαθό το ρεύμα ενώ ούτε λίγο ούτε πολύ μας προτείνει να ανάβουμε λάμπες πετρελαίου για να έχουμε φως στο σπίτι μας.

Nα σημειώσουμε ότι η ΝΔ δεν έχει αποδοκιμάσει την δήλωση, άρα μέχρι να συμβεί αυτό, την υιοθετεί, αφού πρόκειται για στέλεχος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος που μάλιστα στον πρόσφατο ανασχηματισμό φερόταν ως υπουργοποιήσιμος.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega είπε ότι: “Κοινωνικό αγαθό είναι μόνο το νερό. Τίποτα άλλο. Μπορείς να ζήσεις και χωρίς ενέργεια. Μπορείς να πας σε ένα χωριό και να ζεις με τη λάμπα που ανάβαμε παλιά, δεν χρειάζεται το ρεύμα να το έχεις πάντα. Άρα λοιπό το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό”.

Τόσο σχετικός είναι με το θέμα της ΔΕΗ που δεν ξέρει κάν ότι η ηλεκτρική ισχύς μετριέται σε watt (βατ) και όχι σε Gigabyte! “Από τα 17 δις που είναι η ισχύς, η ΔΕΗ παράγει μόνο τα 10 Gigabyte” είπε ο βουλευτής της ΝΔ.”

Αδιάψευστος μάρτυρας των δηλώσεων Ταμήλου το σχετικό βίντεο:

Μπορεί ο Ταμήλος ως μηχανικός να μην ξέρει πως μετριέται η ηλεκτρική ισχύς, ο ίδιος πάντως σε παλαιότερη δήλωσή του είχε χαρακτηρίσει τον εαυτό του ως άριστο φοιτητή:

«Όσοι είχαμε καλούς βαθμούς, οι άριστοι, βγήκαμε έξω στην αγορά γιατί εκεί υπήρχαν περισσότερα χρήματα. Οι… δεύτεροι έμειναν κι έγιναν καθηγητές. Γι’ αυτό μην ακούτε Καθηγητής Πολυτεχνείου για παράδειγμα και νομίζετε κάτι είναι»

Το ότι πολλοί έγιναν καθηγητές του Πολυτεχνείου με τους συνηθισμένους τρόπους είναι γνωστό, όμως η δήλωση του Ταμήλου υποκρύπτει μία τραγική πραγματικότητα: Αν ο Ταμήλος, ο αριστούχος φοιτητής του Πολυτεχνείου, δεν ξέρει πως μετριέται η ηλεκτρική ισχύς, φανταστείτε σε τι τραγικό επίπεδο βρίσκονταν οι δευτεράντζες που κατέληξαν να είναι και καθηγητές!

Το τι είδους φοιτητής ήταν στην πραγματικότητα ο Ταμήλος φαίνεται βέβαια από το μαοϊκό παρελθόν του. Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή οι μαοϊκοί ήταν οι πιο ακραίοι και βίαιοι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Είναι γνωστές άλλωστε οι βιαιοπραγίες τους, στις οποίες άφησε εποχή ένας άλλος μαοϊκός της τότε εποχής, ο Λοβέρδος, που αργότερα μία τραγική ειρωνία της τύχης θα τον έκανε και Υπουργό Παιδείας!

Ο κάθε Ταμήλος λοιπόν μπορούσε άνετα να εξασφαλίσει τους βαθμούς του μέσω της συμμετοχής του στο “φοιτητικό κίνημα”, που στην περίπτωση των μαοϊκών είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς προωθούσαν έντονα και με τις ευλογίες της ΝΔ την υλοποίηση της “αποχουντοποίησης”. Αργότερα, τη σκυτάλη στην εξασφάλιση βαθμών για τα “στελέχη” θα έπαιρνε η ΔΑΠ…

Πονηρός βλάχος ο Ταμήλος, όταν πέρασε σε άλλη φάση βρήκε πρόσφορο έδαφος στη ΝΔ, οπότε τώρα μπορεί να ατενίζει το λαουτζίκο με τη γνωστή υπεροψία των νεοφιλελεύθερων μεγαλοαστών.

ΥΓ: Τις ίδιες ημέρες μία άλλη είδηση για τον Ταμήλο πέρασε απαρατήρητη:

“Ποινή φυλάκισης 10 μηνών στον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλη Ταμήλο, για παράνομη ανάθεση έργου.
Η 10μηνη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε από το Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του trikaladay, με το σκεπτικό ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την εκτέλεση έργου. Η υπόθεση αφορά το έργο διαμόρφωσης κτιρίου στον συνοικισμό Λεπτοκαρυάς το 2008 προκειμένου εκεί να λειτουργήσει Σχολή Μαθητείας του ΟΑΕΔ με αντικείμενο την εκπαίδευση μαθητών για την εγκατάσταση φυσικού αερίου. Το θέμα προέκυψε όταν αρχικά το 2011 έγινε ανώνυμη καταγγελία για παράνομη ανάθεση του έργου από τον Δήμο Τρικκαίων, ενώ στη συνέχεια ασκήθηκε αγωγή από τον εργολάβο για την μη καταβολή χρημάτων από τις εργασίες που εκτέλεσε. Όπως δήλωσε στο trιkaladay ο κ. Ταμήλος δεν υπήρχε καμία ευθύνη του Δήμου για την πληρωμή του εργολάβου καθώς το κόστος των εργασιών βάρυνε αποκλειστικά τον ΟΑΕΔ. Ωστόσο το Δικαστήριο δεν πείστηκε και επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, ενώ ο κ. Ταμήλος άσκησε έφεση.”

Ενδεικτική η είδηση του πως στήνονται οι πάσης φύσεως “σχολές” σε όλη την επικράτεια, υποτίθεται για τη μόρφωση των λαϊκών στρωμάτων. Βέβαια ο Ταμήλος δεν είναι και χρυσαυγίτης (προς το παρόν) για να παίξει η είδηση στα κανάλια.

Advertisements