Δεν είναι ανέκδοτο: Οι νέες ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ

Για άλλη μία φορά το Υπουργείο Παιδείας φρόντισε να αναδείξει τη γελοιότητα του θεσμού των ΙΕΚ ανακοινώνοντας τις νέες ειδικότητες στα δημόσια ΙΕΚ οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις παλιές. Ποιές θα είναι αυτές; Ενδεικτικά:


Το Διοικητικό και Οικονομικό Στέλεχος θα ονομάζεται Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας

Ο Υπάλληλος Τουριστικού Γραφείου θα ονομάζεται Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον Τομέα του Τουρισμού

Ο Ειδικός Εφαρμογών Διαιτητικής θα ονομάζεται Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας

Ο Τεχνικός Συντήρησης Έργων Τέχνης θα ονομάζεται Συντηρητής Έργων Τέχνης

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης θα ονομάζεται Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας

Ο Κομμωτής θα ονομάζεται Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Τελικά κάποιος στο Υπουργείο Παιδείας είναι θαυμαστής των Monty Python, αλλιώς δεν υπάρχει εξήγηση για τους αναλεκτισμούς των αστείων “στελεχών” που τόσα χρόνια κουμαντάρουν τη μαούνα του ΟΕΕΚ-ΙΝΕΔΙΒΙΜ σε νέες σφαίρες ανικανότητας.

Ειδικά η προσθήκη του τίτλου “Αρχιμάγειρας” δείχνει τις σπουδαίες φιλοδοξίες που έχουν κάποιοι για τα δημόσια ΙΕΚ, προφανώς γιατί δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα.

Όσο για τον τίτλο “Στέλεχος Διατροφής και Διαιτολογίας”, πραγματικά απορούμε για το ποιός θα εμπιστευθεί τη διατροφή του και τη δίαιτά του σε έναν απόφοιτο αυτής της ειδικότητας, εκτός φυσικά αν πρόκειται για την ικανοποίηση κάποιου περίεργου μαζοχιστικού βίτσιου. Ίσως όμως αυτοί οι τίτλοι να βρίσκονται σε απόλυτη αντιστοιχία με τον τίτλο “Στέλεχος της Εκπαίδευσης”, ο οποίος σίγουρα δεν υστερεί σε γραφικότητα!

Advertisements