Οι ΟΛΜΕδες της ΔΑΚΕ σε καθυστερημένο οίστρο

Αν πρέπει να πιστώσουμε κάτι στους γαλάζιους συνδικαλιστάδες, αυτό είναι το χιούμορ που αναμφίβολα διαθέτουν, αν κρίνουμε από την παρέμβασή τους:

“«Οι κρίσεις των Στελεχών της Εκπαίδευσης (Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων) επί υπουργίας Διαμαντοπούλου ήταν καθαρά κομματικές. Δεκάδες αξιόλογοι συνάδελφοι με προσόντα κόπηκαν γιατί δεν ήταν κομματικά αρεστοί. Στις κρίσεις του 2010 χύθηκε αίμα στην Εκπαίδευση. Η μεγάλη πλειοψηφία των επιλεγέντων Στελεχών όλως τυχαίως στήριζαν το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει και η σχετική απόφαση του Δ.Σ της ΟΛΜΕ που καταγγέλλει τις συγκεκριμένες κρίσεις».
Τα παραπάνω είπε στον υπουργό Παιδείας Α. Λοβέρδο ο πρώην πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ κ. Παπαχρήστος και του ανακοίνωσε ότι «Ως συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ δεν πρόκειται να δεχτώ να κριθούν οι συνάδελφοι μου από αυτούς τους Συμβούλους, δεδομένου ότι είναι γνωστή η μεθοδολογία που εφαρμόστηκε για την επιλογή τους και επιπροσθέτως η θητεία τους τελειώνει στο τέλος της επόμενης σχολικής χρονιάς.»”

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι φράσεις αυτές έχουν μεγάλη δόση αλήθειας, με την εξαίρεση της αναφοράς στους δήθεν “αξιόλογους συναδέλφους”, που στην πραγματικότητα αφορά γαλάζια στελέχη αντίστοιχα των πράσινων που τελικά προωθήθηκαν.

Εκείνο που ξεχνά ο κάθε Παπαχρήστος είναι ότι και πριν από την εγκατάσταση της Διαμαντουέτας στο θρόνο του Υπουργείου Παιδείας οι κρίσεις ήταν καθαρά κομματικές. Και πάντα ήταν καθαρά κομματικές, αλλά κατά την περίοδο της γαλάζιας διακυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή του Β’ δεν τηρήθηκαν ούτε τα πλέον στοιχειώδη προσχήματα. Άραγε η μεθοδολογία της επιλογής των καλύτερων λαμόγιων έθιξε τη ΔΑΚΕ μόνο όταν κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ;

Επιπλέον, θα θυμίσουμε στον Παπαχρήστο και στους άλλους γραφικούς της ΔΑΚΕ ότι η Διαμαντοπούλου φρόντισε προσωπικά για τις τοποθετήσεις κάποιων γαλάζιων λαμογιών της αυλής της Ντόρας σε διευθυντικές θέσεις, και παρά το περίεργο παρασκήνιο η ΔΑΚΕ προτίμησε να κάνει πως δεν έβλεπε. Επιλεκτικές λοιπόν οι ευαισθησίες των γραφικών της ΔΑΚΕ για το ποιοί ήταν κομματικά αρεστοί.

Και θα θυμίσουμε ακόμα στον Παπαχρήστο ότι σε κάθε εποχή υπήρχαν καταγγελίες της ΟΛΜΕ για τις διαδικασίες επιλογής, αλλά παρασκηνιακά γινόταν παιχνίδι για τη μοιρασιά των θέσεων…

Advertisements