Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος

Θα παρασυρθούμε και εμείς σε μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, όχι γιατί προσβλέπουμε σε μία αλλαγή των δεινών που ταλαιπωρούν την Ελλάδα εδώ και δεκαετίες (αν όχι αιώνες) ή γιατί μέχρι τώρα οι εκλογές άλλαξαν την πραγματική πορεία της χώρας σύμφωνα με όσα επιβάλλουν στην εκάστοτε πολιτική εξουσία τα γνωστά κέντρα στα οποία διαχρονικά οι πολιτικοί υποβάλλουν τα σέβη τους. Αλλά γιατί το εκλογικό αποτέλεσμα δείχνει μία δυναμική που άρχισε να αναπτύσσεται στην Ελλάδα από την εποχή του κινήματος των Αγανακτισμένων (στο οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικότερα κάποια άλλη φορά).

Σύμφωνα με όσα είδαν τη δημοσιότητα, η απήχηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να είναι μεγάλη τόσο στις γυναίκες όσο και στους πενηντάρηδες και εξηντάρηδες μισθωτούς, ιδιαίτερα αυτούς του δημόσιου τομέα. Οι γυναίκες ίσως να χαρακτηρίζονται από μία ευαισθησία για το δράμα του προικισμένου έγχρωμου (λαθρο)μετανάστη ή του κάπως παραβατικού Αλβανού συσπουδαστή τους που τις κάνει να συστρατεύονται διαχρονικά σα μαινάδες στις τάξεις της Αριστεράς, όπως άλλωστε δείχνει η ιστορία του Δημοκρατικού Στρατού και όσων ακολούθησαν στο παραπέτασμα. Οι δε δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι και μιας κάποιας ηλικίας, προσδοκούν το σωτήρα που θα διατηρήσει το status quo των προνομίων τους μέσα σε μία θάλασσα ανικανότητας, αναξιοκρατίας και ρουσφετιού.

Στο αντίποδα, το προφίλ του Χρυσαυγίτη δείχνει να είναι άνδρας, άνεργος, ηλικίας 25-35 ετών. Με άλλα λόγια, το πλέον δυναμικό αλλά και το πλέον αδικημένο κομμάτι του πληθυσμού, το οποίο στερείται σήμερα το δικαίωμα στη ζωή προκειμένου να διασωθούν οι ορδές των δημοσίων υπαλλήλων και να εξασφαλιστεί η ευζωία των πάσης φύσης και προέλευσης (λαθρο)μεταναστών, αυτό το κομμάτι αποφάσισε να αγνοήσει τις απειλές και τις διώξεις της ακόμα κραταιάς ΝΔ, που θα προτιμούσε να τους δει να συστρατεύονται στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη συνεχιζόμενη διώξη του κόμματος της Χρυσής Αυγής, οι τάξεις των μη προνομιούχων ενδέχεται να αναγκαστούν να προσχωρήσουν σε νέους σχηματισμούς, απαλλαγμένους από τα λάθη και τις στρεβλώσεις της Χρυσής Αυγής. Και όσο βλέπουν την εξαπάτηση των μαζών από τους ιδεολογικούς κληρονόμους του καραμανλισμού και του παπανδρεϊσμού, αλλά και το κυνήγι μαγισσών που επιδιώκει να στοχοποιήσει τις ιδέες και τα φρονήματα, τόσο θα αναγκάζονται να αποκοπούν από τα σαθρά οικοδομήματα του παλαιοκομματικού κόσμου.

Σε αυτή την τάση οι κρατούντες θα απαντήσουν με περισσότερη καταστολή, που πιθανόν κάποιοι σαν τον Πανούση που διαθέτουν μεγαλύτερη αίσθηση των πραγμάτων από τους άλλους να μη μπορέσουν να συγκρατήσουν. Και όταν αυτές οι νέες λεγεώνες αποκτήσουν τους πρώτους μάρτυρες που θα διαδεχθούν τους Φουντούλη και Καπελώνη, τότε τα πράγματα θα ακολουθήσουν την ίδια ιστορική πορεία όπως και άλλοτε.

Hindenburg

Advertisements