Αιτήσεις στα ΙΕΚ

Ο στόχος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ γνώρισε απόλυτη επιτυχία: Δημιούργησε έναν αντιπερισπασμό με τις δήθεν ηλεκτρονικές αιτήσεις, ώστε να πείσει τους αφελείς υποψήφιους ότι όλα πλέον γίνονται “ηλεκτρονικά” και “αξιοκρατικά”, ταλαιπώρησε τους μη γνωρίζοντες τους πραγματικούς μηχανισμούς με ερασιτεχνικά στημένα συστήματα, επέβαλλε την υποχρεωτική χρήση του ΑΜΚΑ ακόμα και για να μπορέσει κάποιος να υποβάλλει αίτηση, και στο τέλος ανενόχλητα κατέληξε στο ίδιο σύστημα προσλήψεων που υποτίθεται πως θα άλλαζε.

Οι φετινές αιτήσεις στα δημόσια ΙΕΚ δεν ήταν παρά μια επανάληψη του ίδιου σεναρίου, αφού στην πραγματικότητα κανένας δε γνωρίζει τον ακριβή τρόπο μοριοδότησης και πως κάποιοι βρίσκονται με μυστηριώδη τρόπο στην κορυφή των σχετικών πινάκων. Τα μαγειρέματα των προσλήψεων εξακολουθούν να γίνονται με τον ίδιο τρόπο, με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια όσων εξακολουθούν να απαιτούν πραγματική διαφάνεια.

Στις εκατοντάδες ενστάσεις που έγιναν το ΙΝΕΔΙΒΙΜ απάντησε με το γνωστό ασαφή τρόπο, αφού πρώτα ξεκίνησαν κανονικά τα μαθήματα. Δηλαδή το ΙΝΕΔΙΒΙΜ έδωσε εντολή να ξεκινήσουν τα μαθήματα χωρίς να μπει στον κόπο να εξετάσει πρώτα τις ενστάσεις που έγιναν, γιατί απλούστατα δεν είχε σκοπό να αλλάξει τις αρχικές αποφάσεις που οι κατά τόπους διευθυντές ΙΕΚ έλαβαν με το γνωστό τρόπο.

Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι πλέον δε γίνονται αιτήσεις κάθε εξάμηνο, αλλά μία φορά το χρόνο και για τα δύο εξάμηνα, οπότε μέχρι το δεύτερο εξάμηνο έχουν ξεχαστεί πολλά. Το πως έγινε αυτό είναι κάτι που αξίζει να αναφέρουμε:

Όπως έχουμε αποκαλύψει στο παρελθόν, κατά διαστήματα εμφανίζονται διάφορες οργανώσεις-σφραγίδες, οι οποίες εκπροσωπούν τα στενά συμφέροντα ολιγάριθμων ομάδων. Όμως οι οργανώσεις αυτές βρίσκονται να εκπροσωπούν ολόκληρους κλάδους σε προνομιακές συζητήσεις με ανώτερους παράγοντες ή και υπουργούς. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, εμφανίστηκε μία οργάνωση φάντασμα με την επωνυμία “Σωματείο Επιστημόνων Εκπαιδευτικών ΙΕΚ”, ή για συντομία ΣΕΕΚΙΕΚ. Το ψευτοσωματείο αυτό ισχυρίστηκε ότι εκπροσωπεί όλους τους ωρομίσθιους των ΙΕΚ και προέβη σε προνομιακές συνομιλίες στο Υπουργείο Παιδείας, καταφέρνοντας να επιβάλλει ορισμένα περίεργα αιτήματα, όπως την υποβολή αιτήσεων μία φορά το χρόνο και για τα δύο εξάμηνα, την καθιέρωση συγκεκριμένων κριτηρίων μοριοδότησης, την προώθηση του μητρώου στα πρότυπα του ΕΚΕΠΙΣ αλλά και την ματαίωση της μεταστέγασης του ΙΕΚ Κορυδαλλού(!).

Αφού όλα τα αιτήματα έγιναν δεκτά με μεγάλη προθυμία, το ΣΕΕΚΙΕΚ εξαφανίστηκε και το ίδιο έγινε και με το site του ανύπαρκτου σωματείου (www.seekiek.gr). Για την ιστορία αναφέρουμε ότι Γενικός Γραμματέας του περίεργου αυτού σωματείου ήταν ένα πρόσωπο που έχει υπάρξει Γενικός Γραμματέας αρκετών σωματείων στο παρελθόν, όπως αυτό των ΤΕ01 αλλά και των αναπληρωτών της Σιβιτανιδείου. Το πρόσωπο αυτό είναι ο Μάριος Παπαδόπουλος.

Η αινιγματική αυτή προσωπικότητα φαίνεται να είναι ιδιαίτερα πολυσχιδής, αφού εκτός από τη θέση του μόνιμου και του ωρομίσθιου εκπροσωπεί και το σύνολο των ωρομίσθιων των ΙΕΚ μέσω περίεργων σωματείων, και ταυτόχρονα απασχολείται και ως IT ADMIN Εξωτερικός Συνεργάτης στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού. Φαίνεται πως στο συγκεκριμένο Ίδρυμα δεν έχουν υπόψη τους κάποιον άνεργο και προτιμούν να προσλαμβάνουν κάποιον όχι μόνο μόνιμο αλλά και πολυάσχολο συνδικαλιστή.

marios_papadopoulos

Καταλήγοντας πάλι στις αιτήσεις των υποψήφιων εκπαιδευτών ΙΕΚ, φαίνεται πως τα αποτελέσματα αψήφησαν για άλλη μια φορά τους κανόνες της λογικής. Όχι μόνο κάτοχοι μόνιμων θέσεων εργασίας κρίθηκαν αναντικατάστατοι για τις θέσεις των ωρομίσθιων, αλλά και το πλήθος των ωρών που τους δόθηκε δημιουργεί ερωτηματικά για το πως μπορούν να ανταπεξέρχονται έστω από χρονική άποψη στις υποχρεώσεις τους.

Το ίδιο έργο το έχουμε ξαναδεί άλλωστε πριν από πολλά χρόνια, όταν κάποιοι φρόντιζαν να εξαφανίζουν αποδεικτικά στοιχεία και περίμεναν υπομονετικά να περάσουν τα χρόνια για να μπουν οι υποθέσεις στο αρχείο…

Advertisements