Κυβέρνηση και συνταξιούχοι

Για να διαψεύσουμε όσους πιθανόν να ισχυριστούν πως δεν έχουμε κι έναν καλό λόγο για τη νέα κυβέρνηση, παραθέτουμε την παρακάτω είδηση (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

“Έκπληκτοι έμειναν στην κυβέρνηση με όσα βλέπουν στο Μέγαρο Μαξίμου. Επιχειρώντας να ακτινογραφήσουν το προσωπικό που υπηρετούσε και συνεχίζει να υπηρετεί εκεί διαπίστωσαν την παρουσία συνταξιούχων δημοσίων υπαλλήλων!

Συγκεκριμένα παρουσιάσθηκαν 2 δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίες έχουν βγει στη σύνταξη και υπηρετούσαν στο Μαξίμου ως μετακλητές (η μία μάλιστα εδώ και αρκετά χρόνια). Και στις δύο είχαν ανατεθεί σημαντικά καθήκοντα όπως ήταν η τήρηση των πρακτικών και η μισθοδοσία όσων εργάζονταν στο Μαξίμου…

Επισημαίνεται πως δεν είναι παράνομο συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι να απασχολούνται ως μετακλητοί στο Δημόσιο, ωστόσο οι νέοι ένοικοι του Μαξίμου σχολίαζαν με νόημα ότι σε μία χώρα με 1,5 εκατ. ανέργους η κυβέρνηση Σαμαρά δεν βρήκε 2 ανέργους επιστήμονες για να τους αναθέσει την συγκεκριμένη εργασία…

Βέβαια είναι προφανές ότι σε «μεταβατικές» περιόδους πάντα υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να ανελιχθούν. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου συνταξιούχοι υπάλληλοι έδιναν καρτ-βιζίτ σε υπουργούς!”

Απολύτως ορθή η παρατήρηση ότι η κυβέρνηση Σαμαρά (και όλες οι προηγούμενες θα προσθέταμε εμείς) δεν ενδιαφέρθηκε να βρει έστω 2 άνεργους επιστήμονες και σίγουρα δείχνει μια αυξημένη ευαισθησία εκ μέρους της νέας κυβέρνησης. Η οποία όμως έσπευσε να προβεί στο διορισμό ενός άλλου συνταξιούχου, του γνωστού Γιάννη Ρουμπάτη.

Όσο για το αν αυτή η ευαισθησία θα έχει κάποιο αντίκρυσμα, απομένει να δούμε τι θα κάνει η νέα κυβέρνηση με διάφορους συνταξιούχους τύπου Σωτήριου Γκλαβά και Γεώργιου Κοτονιά που τόσα χρόνια λυμαίνονται την εκπαίδευση.

Advertisements