Ο Βαρουφάκης και η κάρτα του υπόδουλου πολίτη

Ο Βαρουφάκης είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που έχει δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά, όπως θα δούμε και στη συνέχεια. Γιός παλαιού βιομήχανου της Χαλυβουργικής, ο οποίος χαρακτηριζόταν ως στυγνός και σκληρός εργοδότης, μετέβη στο Essex με συστατική επιστολή του Ανδρέα Παπανδρέου, ακολούθησε μια ακαδημαϊκή καριέρα χωρίς διακοπές, νυμφευμένος με την καλλιτέχνη Δανάη Στράτου της οικογένειας Στράτου της Πειραϊκής Πατραϊκής, πήρε μεταγραφή στο Ελληνικό πανεπιστημιακό σύστημα προσκεκλημένος του “ακαδημαϊκού” Γιάννη Στουρνάρα. Μέσα σε όλα αυτά και κάποιες συμμετοχές σε ΜΚΟ, με ανάμειξη της οικογένειας Παπανδρέου:

“12 Φεβρουαρίου 2014
Βαρουφάκης, Αντρίκος και «όλοι οι καλοί χωράνε»

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Μία από τις βασικές ερωτήσεις που θα κάνουν οι ανακριτές στον Κυριάκο Γριβέα και τη γυναίκα του (το πιο ευνοημένο ζευγάρι στην Ελλάδα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, με τα τεράστια δάνεια που πήρε επί εποχής Φιλιππίδη) όταν με το καλό τους εκδώσουν οι Άγγλοι στην Ελλάδα είναι η εξής:

«Πού και πότε γνωριστήκατε για πρώτη φορά με τον Γιώργο και τον Αντρίκο Παπανδρέου και πόσο εκμεταλλευτήκατε τη γνωριμία αυτή για τα υπέρογκα δάνεια που πήρατε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».

Γιατί υπάρχει συνεργασία. Που ξεκινάει στις 19 Μαΐου 2004, όταν η εταιρεία C&C του Κ. Γριβέα διοργάνωσε το 14ο Παγκόσμιο Συνέδριο Πληροφορικής στην Αθήνα με τίτλο «Το μέλλον είναι τώρα». Το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο ήταν από 1.130 έως 1.550 ευρώ, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τους συνέδρους καλωσόριζε ως υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών ο Μιχάλης Λιάπης, ενώ μεταξύ των ομιλητών ήταν ο Αντρίκος Παπανδρέου και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Για τον Γ. Παπανδρέου, η εκδήλωση αυτή έχει ξεχωριστή σημασία καθώς την επιλέγει για να κάνει την επίσημη έναρξη λειτουργίας μίας νέας ΜΚΟ με τίτλο «access2democracy» (a2d). Ο Γ. Παπανδρέου ανακοινώνει εκεί ότι είναι επίτιμο μέλος της ΜΚΟ μαζί με τον γκουρού της Πληροφορικής Νίκολας Νεγρεπόντε (που θα τον βρούμε στη συνέχεια σύμβουλο του Γ. Παπανδρέου όταν ήταν πρωθυπουργός) και ενημερώνει ότι η a2d ιδρύθηκε σε Αθήνα και Νέα Υόρκη με σκοπό να προωθήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες, μέσα από τη χρήση νέων τεχνολογιών επικοινωνίας και πληροφόρησης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε αναρτήσει τότε η «a2d», στο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αντρίκος Παπανδρέου και ο καθηγητής Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης (που στη συνέχεια έγινε ένας από τους πιο σκληρούς πολέμιους της πολιτικής του ΓΑΠ με τα μνημόνια), ενώ τις δημόσιες σχέσεις σε αυτή την οργάνωση είχε αναλάβει η κ. Μαριάνθη Αλεξίου, σύντροφος τότε του Αντρίκου. Ως έδρα της ΜΚΟ αυτής εμφανιζόταν η οδός Πειραιώς 87 στον Κεραμεικό, δηλαδή το κτήριο του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου. Σήμερα η ΜΚΟ «a2d» του Γιώργου έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης.

Στη συνέχεια, έχει αποκαλυφθεί ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου και Κυριάκος Γριβέας είχαν την ίδια έδρα στη Ζυρίχη της Ελβετίας και τον ίδιο διαχειριστή των εταιρειών και οργανώσεών τους. Ο Αντρίκος για μία ΜΚΟ για την πράσινη ανάπτυξη και η σύζυγος Γριβέα για τις εταιρείες του ομίλου τους. Αυτή την περίεργη σύμπτωση ερευνούν τώρα οι δικαστικές αρχές.

Όπως αποκαλύπτει το περιοδικό «Crash», ο Γριβέας έστησε την αυτοκρατορία του με τεράστια δάνεια που έπαιρνε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για οργάνωση υπερπολυτελών συνεδρίων, που είχαν στόχο την προώθηση της πράσινης ενέργειας και των τελευταίων τεχνολογιών.”

varoufakis-litos-vios

Η παραλαβή του Υπουργείου από τον Γκίκα Χαρδούβελη έδωσε ένα πρώτο ιδεολογικό στίγμα του Βαρουφάκη, που ίσως δεν είχε δοθεί άλλοτε:

“Για λιτό βίο, για καγιέν και πόρσε, για λάθος με νεκρούς και για μια οικονομική πολιτική που έβλαψε όλη την Ευρώπη μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, νέος υπερυπουργός Οικονομικών κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του Υπουργείου από τον Γκίκα Χαρδούβελη.
Δεν είμαστε με την πυραμιδική λιτότητα, είπε, αλλά με τον λιτό βίο. Οι πόρσε καγιέν δεν χωράνε στα στενά δρομάκια των πόλεών μας, είπε. Ήταν λάθος η οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, είπε, λάθος με νεκρούς. Αυτή η πολιτική ωφελεί μόνο τους μισαλλόδοξους, τους ρατσιστές και τρέφει το αυγό του φιδιού. Δεν ωφελεί κανέναν στην Ευρώπη. “

Είναι της μόδας άλλωστε να κάνουμε και μια αναφορά στο ρατσισμό και το ναζισμό…

Image and video hosting by TinyPic

Είπαμε πριν για ερωτηματικά σχετικά με την πορεία του Βαρουφάκη, ερωτηματικά που έχουν διατυπωθεί (και συνεχίζουν να διατυπώνονται) με πολλούς τρόπους:

“Κοίτα σε τι περιγραφή θα μπορούσα να καταλήξω: Γιάννης Βαρουφάκης: Γεννηθείς το 1961, εκπαιδεύτηκε από το αγγλοσαξωνικό σύστημα παιδείας σε οικονομικά και μαθηματικά. Ανήκει στην κατηγορία των ΠΝΑς, των ακαδημαϊκών που ξεκίνησαν την ακαδημαϊκή τους καριέρα πολύ νεαροί. Δίδαξε σε σπουδαία αγγλόφωνα πανεπιστήμια και το 2000 γύρισε στην Ελλάδα για δικούς του λόγους μετά από 21 χρόνια «ξενιτιάς». Στενός φίλος της οικογένειας Παπανδρέου, βρίσκεται το 2009 να είναι σύμβουλος του φίλου Γ. Παπανδρέου, του ανθρώπου που έφερε στην Ελλάδα το δόγμα του ΠΑ-ΣΟΚ. Η εξ επαγωγής σχέση του με τον ψυχοπαθή κερδοσκόπο George Soros: Στις Παπανδρείκές ΜΚΟ υπάρχουν μέλη του Open Society- του Soros. Χαρακτηριστικότητη η συνδιοργάνωση του Seeds for Peace για βαλκάνιους αχυρανθρώπους νεαρούς ηγέτες του Soros. Ο Βαρουφάκης ήταν σύμβουλος του Γ. Παπανδρέου μαζί με τους Jeffrey Sachs, τον οικονομολόγο που μαζί με το Soros φέραν το δόγμα του ΣΟΚ στη Ρωσία και την Πολωνία και τον επίσης σύμβουλο του Παπανδρέου και άνθρωπο του Soros, τον φιλοσκοπιανό Alex Rondos. Το 2012 ο Βαρουφάκης καλείται σε συνέδριο του ΙΝΕΤ του οποίου o George Soros είναι ο βασικός χρηματοδότης. Λίγο καιρό μετά και μετά από κακοήθη και αβάσιμα δημοσιεύματα που θέλουν το Βαρουφάκη να τα παίρνει από τον Soros, ο Βαρουφάκης απαντά σε αυτά μέσω δημοσιεύματος στο Protagon.gr στο οποίο φέρεται ως απολογητής του Soros. Γιάννη και γω το ξέρω και προφανώς πολύ περισσότερο εσύ ότι δεν είσαι άνθρωπος του Soros. Ο Soros το ξέρει όμως; Μπορεί να μην κατάλαβες πως έγινε ο εξανδραποδισμός του φίλου σου Jeffrey Papandreou αλλά δεν έμαθες τίποτα από αυτόν; Γιατί τον αποκαλούν τον Soros άρχοντα των μαριονεττών Γιάννη μου; Για πλάκα; Αν ήμουν εγώ ο Soros και έχει μάθει για σένα Γιάννη μου, για τις σπουδές σου, την ευγένεια σου, την ευστροφία σου, το παρουσιαστικό σου θα σε λαχταρούσα Γιάννη μου. Και ο Soros λαχταρά πελώρια Γιάννη μου. Ολόκληρα κράτη και δεν μπορούν να του πουν όχι. Γιάννη μου, ο πιο χρήσιμος ηλίθιος είναι ο έξυπνος. Ο υπεράνω υποψίας και ανυποψίαστος ευφυής άνθρωπος μπορεί να γίνει ο πιο χρήσιμος ηλίθιος.”

varoufakis-lathro

Όπως και να έχει, ο Βαρουφάκης εμφανίστηκε σαν διάττοντας αστέρας στον απόηχο του κινήματος των Αγανακτισμένων, και έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι και το αντίστοιχο κίνημα στην Ισπανία τελικά ποδηγετήθηκε από έναν πανεπιστημιακό (θέμα στο οποίο θα αναφερθούμε στο μέλλον).

Αν και τα πανεπιστήμια είναι γεμάτα από ηλίθιους γόνους και τροφίμους στοών και κομμάτων, ο Βαρουφάκης δεν έχει δώσει μέχρι τώρα την εντύπωση ηλιθίου, ακόμα και όταν διατυπώνει τολμηρές προτάσεις. Δε θα μπορούσε λοιπόν παρά να προξενεί κατάπληξη η επιμονή με την οποία διατύπωσε προεκλογικά μια περίεργη θέση σχετικά με την έξοδο από την κρίση και την τόνωση της οικονομίας. Αυτή δεν ήταν άλλη από την ιδέα που έχουν σε όλες τις χώρες που χτυπάει η κρίση, και δεν είναι παρά η ηλεκτρονική ταυτότητα:

“Ετοιμάζεται η αντικατάσταση των συναλλαγών με ρευστό από κάρτα και έπεται και συνέχεια, καθώς η κάρτα θα χάνεται ή θα κλέβεται. Μέσα στην κάρτα θα υπάρχουν και πληροφορίες για χρέη στο Δημόσιο, υγεία, περιουσιακά κτλ. Κανονικό φακέλωμα…

Διαβάζουμε στο Πρώτο Θέμα:

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των αστέγων, των εχόντων οικονομική δυσκολία και όσων είναι εκτός του συστήματος ηλεκτροδότησης της ΔΕΗ όπως αυτή περιλαμβάνεται σε όσα παρουσιάστηκαν στη ΔΕΘ ανέπτυξε ο Γιάννης Βαρουφάκης.

Όπως εξήγησε σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105,5» για το πού θα βρεθεί το «ζεστό χρήμα», πόσο θα είναι αυτό και πώς θα φτάσει στα χέρια όσων δοκιμάζονται ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι αυτό θα γίνει με μια χρεωστική κάρτα με την οποία κανείς άστεγος, για παράδειγμα,δεν θα ντρέπεται να μπει στο σούπερ μάρκετ και να προχωρήσει σε αγορά.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη η δαπάνη αυτή για φέτος υπολογίζεται σε 1 δισ. ευρώ και αφορά την αγορά των αναγκαίων τροφίμων και την ελάχιστη ενεργειακή κάλυψη για νοικοκυριά που είναι χωρίς ρεύμα.

Κατά τον υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά και θα φέρει έσοδα στο κράτος «διότι η κατανάλωση θα κάνει πιο εύκολη την πληρωμή των φόρων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επίσης των επιχειρήσεων παροχής ενέργειας κ.α.».

Η ερώτηση του Κώστα Αρβανίτη και η απάντηση του κ. Βαρουφάκη έχουν ως εξής:

Κ. ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ : Θέλω να σε ρωτήσω που θα βρεθεί το ‘’ ζεστό χρήμα’’ για να τονωθεί η κοινωνία που χειμάζεται όπως προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ . Και πως θα μοιραστεί αυτό το χρήμα ?.

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : Και για μένα έχει μεγάλη σημασία πως θα δίνεται αυτό το χρήμα, ουτως ώστε να μην θίγεται η αξιοπρέπεια του πολίτη. Θα μπορούσε π.χ. να είναι σαν μια χρεωστική κάρτα , που θα μπορεί κάποιος να τη χρησιμοποιεί στο σούπερ , χωρίς να ντρέπεται. Σε πρώτη φάση, δεν θα χρειαστεί πιστεύω, πάνω από 1 δις το χρόνο. Αυτό όμως θα φέρει και έσοδα, διότι η κατανάλωση θα κάνει πιο εύκολη την πληρωμή των φόρων από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, επίσης των επιχειρήσεων παροχής ενέργειας κ.α.Αυτή η ‘’ κάρτα πολίτη’’ θα μπορεί να δώσει μια ‘’ ανάσα’’ ακόμη και σε αυτούς που θέλουν να τη χρησιμοποιήσουν για να καλύψουν διάφορες υπηρεσίες υγείας, που μπορεί να έχουν ανάγκη.

Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι η κάρτα αυτή δεν είναι ένα απλό σχέδιο αλλά μια «δουλεμένη ιδέα» που θα μπορούσε να αφορά όλους τους πολίτες για να μην στιγματίζεται κάποιος ως άστεγος και θα μπορούσε να επεκταθεί και στον τομέα της υγείας αντί για βιβλιάρια ή στις συναλλαγές με το δημόσιο αντί της αστυνομικής ταυτότητας.”

“Δουλεμένη ιδέα” σύμφωνα με τον Βαρουφάκη η ιδέα αυτή, με την ίδια ευκολία που ο ποιητής Τάσος Κουράκης θα μιλούσε για “δουλεμένο αιδοίο”. Για το ίδιο θέμα διαβάζουμε πάλι τι λέει ο Βαρουφάκης:

“21 Ιανουαρίου 2015

Για μία «κάρτα του πολίτη που να είναι πολλαπλής χρήσης», έκανε λόγο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο «Κόκκινο». Ερωτηθείς που βρεθεί το «ζεστό χρήμα» για να τονωθεί η κοινωνία, ο Γιάννης Βαρουφάκης απάντησε:

«Έχει σημασία πως θα δίνεται αυτό το χρήμα. Πρέπει να δίνεται με έναν τρόπο που να μεγιστοποιεί την αξιοπρέπεια όσων το εισπράττουν. Θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό για παράδειγμα να γίνει μιας σύγχρονης μορφής, κάτι σαν μία χρεωστική κάρτα, μια κάρτα του πολίτη, που κάποια στιγμή να έχει και άλλες χρήσεις. Να μπορείς να τη χρησιμοποιείς, αντί για αστυνομική ταυτότητα, να τη χρησιμοποιείς για τις δημόσιες υπηρεσίες. Να μην είναι κάτι που θα έχει μόνο ο φτωχός και ο άστεγος. Να είναι μία χρεωστική κάρτα με την οποία να μπορεί ακόμα και άστεγος να μπει στο πιο ακριβό σούπερ μάρκετ και με αξιοπρέπεια να κάνει αγορές γιατί αυτή η κάρτα θα έχει ένα ποσό μέσα, όπως έχουν οι χρεωστικές κάρτες των εμπορικών τραπεζών. Και να έχει γενική χρήση».

«Άσε που θα βοηθήσει πάρα πολύ και την οικονομία γιατί αυτό το χρήμα θα ανακυκλωθεί, θα έχει ένα πολλαπλασιαστικό αντίκτυπο στην οικονομική δραστηριότητα γενικά.

Με άλλα λόγια, μπορεί να κοστίσει στο κράτος, από την άλλη μεριά θα επιφέρει και φόρους στο κράτος καθώς η πολλαπλασιαστική διαδικασία θα επιφέρει και φόρους στο κράτος μέσα από τα σούπερ μάρκετ, μέσα από τις αγορές», σημείωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης.”

Η ιστορία των ταυτοτήτων ξεκινάει από πολύ παλιά. Εμείς θα ξεκινήσουμε από τον παλιό γνώριμο του Βαρουφάκη, τον Ανδρέα Παπανδρέου:

“Τελευταία διαβάσαμε τι έκαναν και με τον Αντρέα που του ζητούσαν επίμονα 2 πράγματα οι Εβραίοι: τις ταυτότητες, και να αναγνωρίσει de jure το Κράτος του Ισραήλ. Αυτός τους πέταξε έξω από το γραφείο. Την επομένη άρχισε ο πόλεμος με τις φωτογραφίες της Λιάνη, κ.ο.κ

Τελικά έβγαλαν το Σημίτη και αυτός “τακτοποίησε” το θέμα των ταυτοτήτων. Το άλλο ζήτημα, της αναγνώρισης του κράτους του Ισραήλ, την έκανε ο Μητσοτάκης, με υπουργός εξωτερικών τότε, ποιον άλλον από τον Αντώνη Σαμαρά.”

Μετά από την αντίδραση των Ελλήνων, που τότε δεν είχαν οδηγηθεί ακόμα στα σημερινά επίπεδα αποχαύνωσης, το Εβραϊκό σχέδιο για τις ταυτότητες χρειάστηκε να αλλάξει ρυθμούς. Κάποια στιγμή ανασύρθηκε από την εφεδρεία ένας άλλος πανεπιστημιακός, ο Παντελής Τζωρτζάκης, οπότε κάποιοι έθεσαν το θέμα του επόμενου βήματος, τη μετατροπή δηλαδή των ταυτοτήτων σε ηλεκτρονικές κάρτες με απώτερο στόχο την κατάργηση του χρήματος.

Μετά από αυτή την προεργασία, το θέμα έφτασε στον υπηρέτη των Ρότσιλντ και κατά δήλωσή του φίλο των μασώνων Δένδια

“Προχθές (28/11/ 2012) η Η ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ συνεδρίασε, με θέμα ημερήσιας διάταξης:

“Εξέταση της πρότασης κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με την ηλεκτρονική ταυτοποίηση και τις υπηρεσίες εμπιστοσύνης για ηλεκτρονικές συναλλαγές στην εσωτερική αγορά {COM (2012) 238 τελικό}.”

…Τα μέλη της Επιτροπής, όπως διαβάσαμε στην επίσημη ιστοδελίδα της Βουλής, ενημέρωσε ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Μανούσος Βολουδάκης,ο οποίος όπως μας πληροφορεί στην προσωπική του ιστοσελίδα, εισηγείται να μην υπάρχει στις νέες ταυτότητες ενσωματωμένο microchip πράγμα που σημαίνει ότι αφ ενός δεν μπορεί η νέα ταυτότητα να έχει την δυνατότητα ψηφιακής αποθήκευσης – μεταδοσής πληροφοριών και πάντως δεν θα περιέχει στοιχεία που δεν θα είναι ορατά στον κάτοχο.
Αυτά βέβαια αν ερμηνεύουμε σωστά την εισήγηση του κ. Βολουδάκη και υπο την προϋπόθεση ότι ο κ. Δένδιας ( ο οποίος μέχρι προχθές μας έλεγε ότι δεν ξέρει τιποτα για νεες ταυτότητες ) θα δεχτεί αυτήν την πρόταση.

…Οι πληροφορίες μας λένε, πως ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ κ. Δένδιας, το υπουργείο του οποίου θα εκδώσει τις νέες ταυτότητες, αρχικά αντέδρασε σε αυτήν την ιδέα της “αποσύνδεσης” και …υποχώρησε όταν του τέθηκε και το ζήτημα της οργανωμένης ισχυρής αντίδρασης απο τουλάχιστον 100.000 επωνύμους ιερείς , καθηγητές πανεπιστημίων ,Ιατρούς, νομικούς, εργάτες , υπαλλήλους , νέους , ανέργους “Αντιρρησίες Ορθόδοξης Συνείδησης” (βλ. πρωτοβουλίες ΠΡΑΟΣ και Εστίας Πατερικών Μελετών) , οι οποίοι εδώ και χρόνια με ημερίδες , συγκεντρώσεις , προσφυγές σε ανώτατα δικαστήρια κ.α, έχουν αποκτήσει μία τεράστια επιρροή όχι μόνο στους πιστούς αλλά και σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας.”

Αξίζει εδώ να αναφέρουμε και μια άλλη λεπτομέρεια με σημασία. Ανάμεσα σε αυτούς που διοργάνωσαν ημερίδες ήταν και ο γνωστός μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Στην ημερίδα που έγινε στον Πειραιά παραβρέθηκε αντιπροσωπεία μόνο από ένα κόμμα, αυτό της Χρυσής Αυγής. Αλλά και μέσα στη βουλή, ήταν ο Χρήστος Παππάς, βουλευτής επικρατείας της Χρυσής Αυγής, που αντιμετώπισε ευθέως τον Δένδια για το θέμα των ταυτοτήτων. Παρ’όλ’ αυτά, ο Σεραφείμ προτίμησε να κατηγορεί συλλήβδην τη Χρυσή Αυγή ως αντιχριστιανική και να στηρίζει το κόμμα της ΝΔ, προτού τελευταία καταλήξει στη στήριξη της ΝΔ light που λέγεται ΑΝΕΛ.

Αφού λοιπόν η προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ταυτότητας πέρασε από διάφορα στάδια, καταλήξαμε στο Βαρουφάκη, που τα τελευταία χρόνια καλλιεργούσε με τη βοήθεια καναλιών το αντιμνημονιακό προφίλ που επιζητούσε ο κόσμος. Και ο Βαρουφάκης θέτει το θέμα μπροστά στον πεινασμένο και αποβλακωμένο λαό με διαφορετικό τρόπο από ότι οι προηγούμενοι: “Κάντε το για τους φτωχούς και τους άστεγους, για να μπορούν να ψωνίζουν με αξιοπρέπεια!” Δηλαδή με το κανονικό χρήμα οι φτωχοί δεν έχουν αξιοπρέπεια, αλλά θα το αποκτήσουν αν τους μοιραστούν πιστωτικές κάρτες ώστε το χρήμα να αντικατασταθεί από μία ηλεκτρονική μορφή που φυσικά θα ελέγχεται από κάποιους που τις τελευταίες δεκαετίες έχουν βάλει στόχο τον απόλυτο έλεγχο των συναλλαγών.

Για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία ότι η πραγματική αποστολή του Βαρουφάκη ήταν να επιβάλλει την κάρτα του πολίτη η αλήθεια φάνηκε πολύ γρήγορα, καθώς στο νέο μνημόνιο που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε στους αφελείς ψηφοφόρους του σαν μεγάλη επιτυχία υπάρχει όρος για επιβολή της κάρτας του πολίτη με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοήθειας:

“Στο εξασέλιδο αυτό κείμενο Μέτρων και συγκεκριμένα στην τελευταία παράγραφο περί Ανθρωπιστικής Κρίσης, αναφέρεται η Έκδοση Έξυπνης Κάρτας του Πολίτη, η οποία περιέχει ηλεκτρονικό τσιπ και θα χρησιμοποιείται ως Ταυτότητα και για το Σύστημα Υγείας (περίθαλψη) και για τη διανομή κουπονιών τροφίμων!
Στα ασθενέστερα δηλαδή καταρχήν στρώματα του πληθυσμού, που δεν θα μπορούν λόγω ανάγκης να αντιδράσουν σε αυτό το Ηλεκτρονικό Έκτρωμα και Φακέλωμα, που θα φέρει την Τρόικα-Κατάσκοπο μέσα στα πιο προσωπικά δεδομένα μας!
Σε μια νέα, ηλεκτρονική σκλαβιά, όπου πια ο αριθμός μνημονιακού “καταδίκου” των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης – Υποταγής, δεν θα είναι γραμμένη με ανεξίτηλο μελάνι στο μπράτσο, αλλά στην Ηλεκτρονική Τσιπρο-Ταυτότητα. Όπως φαίνεται ολοκάθαρα, η Κυβέρνηση Τσίπρα δεσμεύτηκε να μας βάλει το Τσιπ! Και το Κείμενο Μέτρων πέρασε αμέσως και άνευ εμποδίων από το Eurogroup…
ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
IV. Ανθρωπιστική κρίση – Η Ελληνική κυβέρνηση επιβεβαιώνει το σχέδιό της για:
• Αντιμετώπιση αναγκών που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση της απόλυτης φτώχειας (ανεπαρκή πρόσβαση σε τροφή, στέγη, υπηρεσίες υγείας και της παροχής βασικής ενέργειας) μέσα από ιδιαίτερα στοχευμένα μη χρηματικά μέτρα (π.χ. κουπόνια τροφίμων ).
• Να το πράξει (η Κυβέρνηση) με τρόπο που να είναι χρήσιμο για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας / διαφθοράς (π.χ. έκδοση Έξυπνης Κάρτα του Πολίτη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως Ταυτότητα, στο Σύστημα Υγείας, καθώς και για την απόκτηση πρόσβασης στο πρόγραμμα κουπονιών τροφίμων κ.λπ.).
ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
IV. Humanitarian Crisis – The Greek government affirms its plan to:
• Address needs arising from the recent rise in absolute poverty (inadequate access to nourishment, shelter, health services and basic energy provision) by means of highly targeted non-pecuniary measures (e.g. food stamps).
• Do so in a manner that is helpful to the reforming of public administration and the fight against bureaucracy/corruption (e.g. the issuance of a Citizen Smart Card that can be used as an ID card, in the Health System, as well as for gaining access to the food stamp program etc.).”

Με άλλα λόγια, το κείμενο (το οποίο δεν παρουσιάστηκε στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) αναφέρει πως για να λάβουν οι φτωχοί κάποια βοήθεια θα πρέπει να αποδεχτούν την ηλεκτρονική ταυτότητα, με το πρόσχημα ότι αυτό θα είναι χρήσιμο και για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης. Δηλαδή ο κουτοπόνηρος Βαρουφάκης προσπαθεί να μας πείσει ότι οι αμέτρητοι διεφθαρμένοι που κατάστρεψαν τη χώρα το έκαναν γιατί δεν είχαν ηλεκτρονική ταυτότητα, αλλά αν είχαν δε θα είχαν συμβεί τα διάφορα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα!

Όπως είπαμε και στην αρχή, ο Βαρουφάκης δεν είναι ηλίθιος. Το να πιστεύει κανείς ότι λόγω ηλιθιότητας έκανε μια τόσο ηλίθια τοποθέτηση, ότι δηλαδή η ηλεκτρονική ταυτότητα που θα αντικαταστήσει και το χρήμα θα είναι για το καλό των άστεγων και της τόνωσης της κίνησης στα σούπερ μάρκετ, είναι το λιγότερο ηλίθιο.

Ο Βαρουφάκης καλείται να εκπληρώσει έναν προαποφασισμένο ρόλο για τον οποίο και ανασύρθηκε και όταν τον εκπληρώσει θα βυθιστεί πάλι στην αφάνεια σαν τον Τζωρτζάκη. Όσο για την ηλεκτρονική ταυτότητα, σε όλες τις χώρες που επλήγησαν από οικονομική κρίση κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να πουλήσουν αυτές τις ταυτότητες (καθώς ακόμα και η αγορά τους δημιουργεί τεράστια κέρδη για κάποιους). Το ερώτημα είναι αν αυτές οι χώρες είδαν κάποιο όφελος στην οικονομία τους από τις ταυτότητες αυτές.

Αλλά, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν οι αφελείς, το όφελος των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων δεν είναι για εκείνους που τις κρατούν, αλλά για εκείνους που τις επιβάλλουν…

ΥΓ. Μια φωνή από το μακρινό 1996

“Διαβάζοντας τα λόγια του Άγιου Παϊσίου από το βιβλίο «σκεύος εκλογής», σελ.421 (του αγιορείτη ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, που εκδόθηκε το 1996 ) παρατηρούμε την απίστευτη σύμπτωση με τα σημερινά δεδομένα:
«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που , όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε. Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.
Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό;
Ακούστε• Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.
Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν• για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου.
Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.
Με όλα αυτά μας αποπροσανατολίζουν για να μπορέσουν με πολύ εύσχημο τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι μας. Να γνωρίζετε ότι θα ασκήσουν πιέσεις με πολλούς τρόπους, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας άρχοντες. Εμείς όμως ας μη βλέπουμε τους δικούς μας πολιτικούς, αλλά αυτούς που τους τα επιβάλλουν από το παρασκήνιο με τη βία, ύπουλα και εξαπατώντας τους».”

Advertisements