Η περίεργη σιωπή του Πειραιώς Σεραφείμ

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην περίεργη στάση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος άλλοτε είναι λαλίστατος και άλλοτε επιλέγει την ανακόλουθη σιωπή.

Αφορμή για την εκ νέου αναφορά μας στο πρόσωπό του είναι οι τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την προσπάθεια επιβολής της ηλεκτρονικής ταυτότητας.

Ο Σεραφείμ στο παρελθόν είχε πρωτοστατήσει στη διοργάνωση ημερίδων ενάντια στην ηλεκτρονική ταυτότητα. Είχε αποφύγει να παρευρεθεί στις διαδηλώσεις για το θέμα αυτό, είχε όμως φροντίσει να στείλει μήνυμα συμπαράστασης. Στις ημερίδες αυτές που ο ίδιος οργάνωσε στη Μητρόπολη Πειραιώς είχε παρευρεθεί αντιπροσωπεία μόνο από ένα πολιτικό κόμμα, αυτό της Χρυσής Αυγής:

” Εμείς θα επισημάνουμε τέλος ως Ορθόδοξος Κόσμος την παντελή έλλειψη πολιτικών πλήν του Βουλευτή Α’Πειραιά Νίκου Κούζηλου και Αντιπροσωπείας της Τ.Ο. Πειραιά της Χρυσής Αυγής.Αλλωστε πλέον μόνο η Χρυσή Αυγή και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αντιδρούν απο τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην νέα ταυτότητα,με την Χρυσή Αυγή να εχει καταθέσει πρόσφατα και σχετική επερώτηση στην Βουλή.

Ο βουλευτής Α’ Πειραιά Ν. Κούζηλος σε εκδήλωση κατά της κάρτας του πολίτη
Ο βουλευτής Πειραιά της Χ.Α. Ν.ΚΟΥΖΗΛΟΣ”

Η Χρυσή Αυγή είχε καταγγείλει με σφοδρότητα μέσα στη Βουλή τις σχετικές μεθοδεύσεις, και μάλιστα με ιδιαίτερη αγωνιστικότητα:

“Οι Συναγωνιστές Μιχάλης Αρβανίτης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Δημήτριος Κουκούτσης, Ιωάννης Λαγός, Ελένη Ζαρούλια και Χρήστος Παππάς έθεσαν τις πάγιες θέσεις της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της επίκαιρης επερώτησης σχετικά με τον ΑΜΚΑ και την κάρτα του πολίτη. Συγκεκριμένα, τόνισαν τον εξαναγκασμό που μας επιβάλλει η τραγική συγκυβέρνηση να χρησιμοποιούμε μέσα ελέγχου, καθώς το σύνολο της κοινωνίας καταδικάζει την κάρτα του πολίτη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια παγίδα της νέας τάξης πραγμάτων και με αυτόν τον τρόπο θα ελέγχονται πλήρως η προσωπική και δημόσια ζωή κάθε ατόμου. Επιπροσθέτως, καταργείται το απόρρητο των συναλλαγών αλλά κυριότερα με τον σειριακό αριθμό που θα βρίσκεται στην κάρτα, κάθε άτομο θα μπορεί να εντοπίζεται όπου κι αν βρίσκεται. Τέλος, με την κάρτα του πολίτη εξαλείφεται κάθε προσωπική ελευθερία και οι Έλληνες θα είναι υπόδουλοι στις επιταγές των ξένων τοκογλύφων που διοικούν την χώρα.”

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι γνωστές πολιτικές διώξεις και το πογκρόμ ενάντια στους εθνικιστές. Τις διώξεις αυτές έσπευσε ουσιαστικά να χαιρετίσει ο ίδιος ο Σεραφείμ, ο οποίος ασταμάτητα έγραφε λιβελογραφήματα παρουσιάζοντας τη Χρυσή Αυγή σαν σατανιστικό κόμμα, αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί στη θρησκεία των στελεχών της ΝΔ ή στον προστατευόμενό του Αρβανιτόπουλο.

94991-arbanitopoylosperesscreenshot_1

Η νέα συγκυβέρνηση που διαδέχτηκε την προηγούμενη επανέφερε με μεγαλύτερη επιμονή το θέμα της ηλεκτρονικής ταυτότητας. Η Χρυσή Αυγή, αν και υπό καθεστώς δίωξης, συνεχίζει να μάχεται ενάντια στην ηλεκτρονική δικτατορία που αποτελεί πρόλογο της παγκόσμιας διακυβέρνησης:

“Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015 – 12:35

Η αριστεροδεξιά συγκυβέρνηση Σανέλ φέρνει στα μουλωχτά την «Κάρτα του Πολίτη»

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος

Ένα από τα μέτρα με πρόσχημα την «αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» που θέλουν να φέρουν στα μουλωχτά οι Τσιπροκαμμένοι (περιλαμβάνεται και στην επιστολή του Βαρουφάκη προς τον πρόεδρο του Eurogroup) είναι η και η ηλεκτρονική «Κάρτα του Πολίτη», σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής».

Μάλιστα, οι κομισάριοι του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έχουν ήδη αρχίσει τις προετοιμασίες για τις τεχνικές προδιαγραφές της Κάρτας. Η Κάρτα αυτή θα μοιάζει με τις γνωστές κάρτες ανάληψης, θα έχει κάποιο κωδικό πρόσβασης και θα περιλαμβάνει ένα τσιπάκι στο οποίο θα είναι περασμένοι διάφοροι αριθμοί, όπως το ΑΦΜ, το ΑΜΚΑ, του δελτίου ταυτότητας, ο αριθμός δημοτολογίου και διάφορα προσωπικά στοιχεία που αφορούν τον κάτοχο, στα οποία όμως δε θα έχει πρόσβαση ο ίδιος. Μιλάμε δηλαδή για κανονικό φακέλωμα, που γίνεται κατ’ εντολή των σκοτεινών κέντρων της Νέας Τάξης Πραγμάτων, για τον πλήρη έλεγχο της προσωπικής και δημόσιας ζωής κάθε ανθρώπου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η Κάρτα θα δοθεί κατ’ αρχάς στις κοινωνικές ομάδες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας –τάχα για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους- και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες ομάδες του πληθυσμού και θα καταστεί απαραίτητη σε κάθε τι που θα χρειάζεται ο πολίτης (συναλλαγές, πιστοποιητικά, κ.τ.λ.)!

(ΥΓ) 1: Και βέβαια, ούτε αυτό το νεοταξίτικο σατανικό κατασκεύασμα εμπίπτει στις υποτιθέμενες… «κόκκινες γραμμές» του προέδρου Πάνου, ούτε στις υποτιθέμενες… πατριωτικές και χριστιανικές ευαισθησίες της αμαρτωλής πιάτσας Συγγρού!

(ΥΓ) 2: Έλληνες αντισταθείτε, με το μόνο κόμμα που έχει τη θέληση και τη δύναμη για πραγματική αντίσταση. Την Χρυσή Αυγή!”

Τις ημέρες που ακολούθησαν αυτή την ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής είχαμε μια έντονη κινητικότητα από τη μεριά του Καμμένου. Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση ήταν μάλλον ασαφής:

“«Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος συναντήθηκε με το προεδρείο της αμερικανο-εβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee (AJC) και μέλη του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος. Έγινε ανασκόπηση περιφερειακών θεμάτων που αφορούν την ελληνική και αμερικανική πλευρά».”

Στη συνέχεια ήρθε η επόμενη είδηση

” Στρατιωτική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με Ισραήλ

Την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (Α/ΓΕΑ), Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Βαΐτσης, δέχθηκε στο γραφείο του τον Ακόλουθο Άμυνας (ΑΚΑΜ) του Ισραήλ στην Αθήνα, Συνταγματάρχη Yuval Gerbi.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.”

Στο τέλος διαβάσαμε και την ολοκληρωμένη εκδοχή για το τι αφορούσαν αυτές οι επαφές:

“Σάββατο, 14 Μαρτίου 2015 – 13:39

Πραγματοποιήθηκε… έκτακτη επιθεώρηση της συγκυβέρνησης από το το σιωνιστικό λόμπι των ΗΠΑ

Γράφει ο Αντίοχος

Ξαφνική επίσκεψη στην κατεχόμενη Αθήνα πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της διαβόητης Αμερικανικής Εβραϊκής Επιτροπής (AJC), προς… επιθεώρηση των πολιτικάντηδων του… συνταγματικού τόξου. Η αντιπροσωπεία αποτελείτο από τον πρόεδρο της AJC Στάνλεϊ Μπέργκμαν και τον εκτελεστικό διευθυντή Ντέιβιντ Χάρις, ενώ στις… επιθεωρήσεις συμμετείχαν και τα ηγετικά στελέχη του ΚΙΣ.

Η πρώτη… επιθεώρηση έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου και στον mister Tsipra, ο οποίος δήλωσε τυφλή υπακοή στους σιωνιστές (σύμφωνα με την ανακοίνωση της AJC):«Ο πρωθυπουργός τόνισε ιδιαίτερα τη σθεναρή στάση του κατά του αντισημιτισμού και κάθε μορφής ρατσισμού, θέση την οποία με αποφασιστικότητα επανέλαβε σε σχετικό θέμα που τέθηκε από τους εκπροσώπους του Ελληνικού Εβραϊσμού. Επίσης, ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε τους δεσμούς παραγωγικής συνεργασίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ισραήλ».

Ακολούθησε… επιθεώρηση του φον Αντωνάκη (οι… παλιές φιλίες δεν ξεχνιούνται…), του Σταύρου Θεοδωράκη – Μπομπολάκη, του υπουργοπάνου Καμμένου (του μοναδικού που έσπευσε να τη διαλαλήσει στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια του, τόσο πολύ χάρηκε…), του υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά, του στελέχους των «Λαφαζανίστας» και υφυπουργού Εξωτερικών Χουντή και του εκπροσώπου Τύπου της νουδούλας Κώστα Καραγκούνη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τις συναντήσεις ήταν και «οι προσπάθειες για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού και του νεοναζισμού», σύμφωνα με την ανακοίνωση των… επιθεωρητών. Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία, άλλωστε…”

kammenos_kis

Έχουμε λοιπόν ένα αντισυνταγματικό τόξο που δηλώνει υποταγή στα προστάγματα ενός ξένου παράγοντα, και πολύ πιθανό στο μέλλον να μάθουμε ότι ανάμεσα στα όσα συζητήθηκαν ήταν και το θέμα της επιβολής της ηλεκτρονικής “κάρτας του πολίτη”, όπως κάποτε μάθαμε για τις αντίστοιχες πιέσεις για την αφαίρεση του θρησκεύματος από τις ταυτότητες.

Αυτή τη φορά όμως βλέπουμε ότι ο Σεραφείμ προτιμά τη σιωπή, χωρίς να δείξει ούτε μια στοιχειώδη αντίδραση έστω για τα μάτια του κόσμου. Η ειρωνία είναι ότι η Ελεύθερη Ώρα, η εφημερίδα που περισσότερο από κάθε άλλη έχει προβάλλει τον Σεραφείμ, στο φύλλο της Κυριακής 15 Μαρτίου 2015 φιλοξενούσε ως κύριο θέμα το υπερμνημόνιο που προβλέπει την αποχριστιανοποίηση και ιουδαιοποίηση της Ελλάδας με ιδιαίτερη έμφαση στην επιβολή της ηλεκτρονικής “κάρτας του πολίτη”, ώστε ο πολίτης να είναι οριστικά δέσμιος και εξαρτημένος από μια υπερκυβέρνηση σύμφωνα με το σχέδιο Kalergi. Και όλα δείχνουν ότι το θέμα της ηλεκτρονικής ταυτότητας αποτελεί κύρια προτεραιότητα για το Εβραϊκό κεφάλαιο προκειμένου να εδραιωθεί η κυριαρχία του ώστε κανείς να μη μπορεί να αγοράζει ή να πουλά χωρίς την έγκρισή του.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, το υπερμνημόνιο αυτό έχει υπογράψει εκ μέρους της Ελλάδας ο τότε Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, του οποίου οι στενότατες πολιτικές σχέσεις με τον Σεραφείμ είναι γνωστές.

serafeim-arvanitopoulos

Όσο για τον ίδιο τον Σεραφείμ, προεκλογικά φρόντισε να δώσει το στίγμα της πολιτικής του στήριξης φωτογραφιζόμενος με τον Καμμένο, σημερινό στυλοβάτη μιας κυβέρνησης που συνεχίζει την προώθηση της ηλεκτρονικής ταυτότητας.

kammenos-serafeim2

Ίσως ο Σεραφείμ να αποφασίσει να επανεμφανιστεί στην επικαιρότητα προκειμένου να αποτρέψει την ψήφο σε κόμματα που θεωρεί σατανιστικά, προφανώς θεωρώντας Χριστιανικά τα κόμματα που δέχονται εντολές από την AJC. Όμως το ερώτημα παραμένει: Γιατί ο Σεραφείμ επιλέγει να μην ελέγξει την κυβέρνηση για τη μεθόδευση υφαρπαγής της ατομικής ελευθερίας;

Advertisements