Η κατάληψη της Νομικής

Για άλλη μια φορά δόθηκε απάντηση στο αν τα Ελληνικά πανεπιστήμια μπορούν να θεωρούνται ισάξια των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου. Η νέα κατάληψη της Νομικής αποτελεί συνέχεια μιας μακράς παράδοσης καταλήψεων “πανεπιστημιακών” κτιρίων και βίας και επιβολής μέσα στο υποτιθέμενο “άσυλο”.

Ας δούμε το χρονικό της κατάληψης:

“ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ αντιεξουσιαστών η Νομική! ΜΠΟΥΚΑΡΑΝ με καδρόνια και τους έβγαλαν όλους έξω! (φωτο-βίντεο MAKELEIO.GR )
Δημοσιεύθηκε: 13/03/2015

Κατάληψη της Νομικής από αντιεξουσιαστές οι οποίοι απαιτούν την απελευθέρωση του Χριστόδουλου Ξηρού και των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς .

Άτομα με κουκούλες που πρόσκεινται στον αναρχικό χώρο εισέβαλαν το πρωί της Παρασκευής στη Νομική Αθηνών, στην οδό Σόλωνος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φοιτητών, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο κτήριο, οι άγνωστοι κρατούν ρόπαλα και πυροσβεστήρες και καλούν όλους τους παριστάμενους να βγουν από τη Νομική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ περίπου 150 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο με ρόπαλα και στυλιάρια συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί , έβγαλαν έξω τους φοιτητές και κατέλαβαν το κτίριο. Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών σε τηλεοπτικό σταθμό χτύπησαν φοιτητή με κράνος και κάλεσαν την αστυνομία αν και αυτό όπως δηλώνει η κοπέλα είναι αρμοδιότητα του πρύτανη.

Οι καταληψίες ζητούν την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού της 17Ν ενώ έχουν ήδη κρεμάσει πανό με τα αιτήματά τους. Οι καταληψίες υπολογίζονται περίπου στους 200.

Όπως είπε η φοιτήτρια σε ενημερωτική εκπομπή σε απευθείας σύνδεση από την νομική νωρίς το πρωί είδαν ξαφνικά 15 με 20 άτομα που φορούσαν κουκούλες full face και κρατούσε καδρόνια να πλησιάζουν.”

Αυτή η τυπική εικόνα δεν είναι παρά η θλιβερή πραγματικότητα της Ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Τραγελαφική η αντίδραση της ΔΑΠ, η οποία ξαφνικά δηλώνει ενάντια στη βία:

“Κουκουλοφόροι, κρατώντας ρόπαλα και πυροσβεστήρες, εισέβαλαν στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών και αφού πέταξαν έξω με τη βία όσους φοιτητές επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους έκαναν κατάληψη του κτιρίου.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ , ενώ σημειώνονται τα εξής:

-Αρνούμαστε να μείνουμε θεατές στο θέατρο του παραλόγου που παίζουν οι συγκεκριμένοι γνωστοί άγνωστοι με την ανοχή(;) της κυβέρνησης. Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να πάρει θέση και να αποφασίσει άμεσα τί Πανεπιστήμιο θέλει.

-Ένα Πανεπιστήμιο έρμαιο στις ορέξεις ομάδων που κρατούν «ομήρους» χιλιάδες φοιτητές μακριά από την εκπαιδευτική διαδικασία ή ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό για το σκοπό που πληρώνει η ελληνική κοινωνία, να επιτελεί δηλαδή τον ακαδημαϊκό του ρόλο;

-Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης του ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου και εγγυητής της ομαλότητας μέσα στα ιδρύματα.

-Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν το γεγονός που αμαυρώνει και υποβαθμίζει για άλλη μία φορά το Πανεπιστήμιό μας καθώς και την πολιτεία να επιληφθεί του θέματος.

-Η πρόταση μας είναι και πάλι επίκαιρη. Πανεπιστημιακή φύλαξη εδώ και τώρα για ένα Πανεπιστήμιο ανοιχτό στην υπηρεσία των Ελλήνων φοιτητών και της κοινωνίας.”

Το ερώτημα είναι αν η ΔΑΠ ξέχασε κιόλας πόσες φορές μέλη της εισέβαλαν σε πανεπιστημιακά κτίρια με ρόπαλα. Και ιδιαίτερα πόσοι βουλευτές της ΝΔ πρωτοστατούσαν σε τέτοιες επιθέσεις σαν πρωτοπαλίκαρα της ΔΑΠ. Εκτός αν στην περίπτωση της ΔΑΠ οι επιθέσεις είχαν σκοπό “την εγγύηση της ομαλότητας”. Όσο για την πανεπιστημιακή φύλαξη, αφού οι φοιτητικές παρατάξεις δημιούργησαν το πρόβλημα με τη συστηματική άσκηση βίας και τη μετατροπή των πανεπιστημιακών χώρων σε αρένες εξάσκησης πολιτικών τραμπούκων, τώρα απαιτούν φύλαξη!

Άραγε στη ΔΑΠ ξέχασαν πόσες φορές τραμπούκοι τους διέκοψαν μαθήματα με τη χρήση βίας προκειμένου να κάνουν συνελεύσεις για το που θα πάνε εκδρομή ή σε ποιό κλαμπ θα κάνουν πάρτυ; Κι όμως, αυτοί οι τραμπούκοι τώρα εμφανίζονται δήθεν να ανησυχούν για τους μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Εκείνο που δεν απασχόλησε καμία ΔΑΠ ήταν το ότι οι καταληψίες, προκειμένου να δώσουν και το στίγμα του υποκινητή τους, προχώρησαν στη βεβήλωση της παρακείμενης εκκλησίας των Αγίων Αναργύρων:

“ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ το εκκλησάκι των Αγίων Ανάργυρων έξω από νομική! ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ στους ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥΣ! (βίντεο-φωτο MAKELEIO.GR)
Δημοσιεύθηκε: 15/03/2015

Από την Πέμπτη το πρωί αντιεξουσιαστές μπήκαν με τη βια , κρατώντας πυροσβεστήρες και καδρόνια , έβγαλαν έξω τους φοιτητές και κατέλαβαν την νομική σχολή…

Σήμερα τα ξημερώματα…. βεβήλωσαν το εκκλησάκι των Αγίων Ανάργυρων το οποίο βρίσκεται έξω από τη νομική.”

Εάν στη θέση της εκκλησίας ήταν κάποια συναγωγή, θα βλέπαμε τη ΔΑΠ να βγάζει ανακοινώσεις καταδίκης του αντισημιτισμού και όλους τους εκπροσώπους της κομματοκρατίας να σπεύδουν να δηλώσουν τον αποτροπιασμό τους μαζί με μακροσκελείς δηλώσεις υποταγής στους εντολοδότες τους. Τώρα όμως κανένας επίσημος δε μπήκε στον κόπο να πει κάτι. Άλλωστε τις ίδιες ημέρες ήταν απασχολημένοι με τις επαφές με την AJC. Όσο για τον Καραγκούνη της ΝΔ που έσπευσε να καταδικάσει την κατάληψη της Νομικής, δεν προκαλεί καμιά απορία η αδιαφορία του για την εκκλησία καθώς είναι γνωστό το πως προωθήθηκε στην πολιτική.

Μέσα στο αντιχριστιανικό αυτό κλίμα η στάση της αστυνομίας ήταν σύμφωνη με τις εντολές που εδώ και πολύ καιρό εκτελούν οι πραιτωριανοί του συστήματος. Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν, η εισαγγελία μπορεί να έκανε παρέμβαση, αλλά η αστυνομία προτίμησε να παρακολουθεί από απόσταση και να περιπολεί έξω από τα γραφεία του ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ και τα σπίτια υπουργών (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

“17/3/15
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ… ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ…

Κατέστρεψαν στασίδια, ένα αναλόγιο, ένα προσκυνητάρι. Eσπασαν την εικόνα της Παναγίας, έκλεψαν τα τιμαλφή που είχαν αφήσει οι πιστοί. Είναι ορισμένα από τα… έργα των αναρχικών, οι οποίοι από το πρωί της περασμένης Παρασκευής έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, ενώ το βράδυ του Σαββάτου κατέστρεψαν το παρακείμενο ιστορικό –ανεγέρθη περί το 1850– εκκλησάκι των Αγ. Αναργύρων στην οδό Σόλωνος. Η ομάδα των αναρχικών ζητεί, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ και των αντιτρομοκρατικών νόμων. Μάλιστα, για τον ίδιο λόγο χθες προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη στο στούντιο του ρ/σ 93,4 Στο Κόκκινο στη Θεσσαλονίκη. Κατόπιν τούτου, μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΕΛΤΑ πήραν εντολή να περιπολούν τα γραφεία του ρ/σ Στο Κόκκινο στην Αθήνα.

Η ΕΛ.ΑΣ. ανησυχεί για το ενδεχόμενο νέων καταλήψεων σε δημόσια κτίρια και για αυτό τον λόγο έχει ληφθεί μέριμνα αύξησης των αστυνομικών δυνάμεων (ΥΑΤ και ΥΜΕΤ) σε υπουργεία και κυρίως στο Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έχουν διατεθεί αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας έξω από σπίτια μελών του υπουργικού συμβουλίου. Πάντως, όσον αφορά την κατάληψη της Νομικής, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γ. Πανούσης, ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θ. Δημόπουλος, και οι κοσμήτορες των σχολών που χρησιμοποιούν το κτίριο –Διονυσία Καλλινίκου και Μιχάλης Σπουρδαλάκης– περιμένουν από τους καταληψίες να αποχωρήσουν μόνοι τους. Μάλιστα, προσδοκούν αυτό να συμβεί σήμερα μετά τις 6 μ.μ., καθώς τότε οι αναρχικοί έχουν προγραμματίσει πορεία με μηχανές. Οι καταληψίες, πάντως, έκλεψαν από τον μικρό ναό 30 καρέκλες και, όπως ενημερώνει φιλική τους ιστοσελίδα, κατά τη διάρκεια της κατάληψης προβάλλουν ντοκιμαντέρ και συζητούν θέματα, όπως οι προοπτικές αγώνα κατά τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Η χθεσινή ανακοίνωση του ΕΚΠΑ, βέβαια, έκανε λόγο για «επίπονες και συνεχείς ενέργειες». «Παρά τις επίμονες και συνεχείς ενέργειες προς πάσα κατεύθυνση των κοσμητόρων σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές, δεν κατέστη εφικτή η αποχώρηση των καταληψιών. Οι ενέργειες αυτές συνεχίζονται». Χθες, από την πρυτανεία υπεβλήθη μήνυση κατ’ αγνώστων καθώς διαπιστώθηκαν καταστροφές στο εξωτερικό του κτιρίου (π.χ. σπασμένα τζάμια, καταστροφή της πόρτας εισόδου στο κτίριο). Είχε προηγηθεί αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, που ανέφερε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή πραγμάτων αφιερωμένων στη θρησκευτική λατρεία, διακεκριμένη φθορά κατά συρροήν, εμπρησμό κατ’ εξακολούθηση, διατάραξη της ομαλής διεξαγωγής υπηρεσίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα) κατά αγνώστων δραστών.”

Η αστυνομία προτίμησε λοιπόν να φυλάξει τα σπίτια των υπουργών και να περιμένει πότε οι καταληψίες θα φύγουν από μόνοι τους. Εξάλλου οι ιερόσυλοι δεν ήταν και χρυσαυγίτες για να τρέξει να τους συλλάβει και να τους διαπομπεύσει, ούτε και βεβήλωσαν καμιά συναγωγή για να θυμώσει ο Davis Harris και να κατσαδιάσει για την ολιγωρία των αρχών.

Μετά από αυτό το συμβάν πήρε σειρά και η ιστορική εκκλησία της Καπνικαρέας που κάποιοι “άγνωστοι” βεβήλωσαν αναγράφοντας συνθήματα. Και αυτά ήρθαν να προστεθούν σε έναν μακρύ κατάλογο επιθέσεων σε εκκλησίες που πολλές φορές διαφημίζονται με καμάρι στο αγαπημένο site της αστυνομίας. Υποτίθεται βέβαια ότι η ΝΔ θα το έκλεινε, αλλά ο Καραγκούνης δε δείχνει πρόθυμος να πει γιατί αυτό δεν έγινε.

Όλα αυτά είναι μέρος μιας πολιτικής που έχει σκοπό την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας και τη σταδιακή αντικατάσταση των συμβόλων με εκείνα που επιβάλλει η εκκολαπτόμενη παγκόσμια διακυβέρνηση (ή καλύτερα παγκόσμια απολυταρχία). Το κράτος και τα όργανα της εξουσίας του κάνουν τα στραβά μάτια στη βεβήλωση ιερών χώρων από ελεγχόμενες ορδές ενώ την ίδια ώρα επιδίδονται σε στοχοποίηση όσων δεν ασπάζονται τις επιταγές διεθνών κέντρων τύπου AJC. Αυτές οι ελεγχόμενες ορδές προκύπτουν από τη συστηματική διάλυση της εκπαίδευσης και την οργανωμένη παράδοσή της σε μαρξιστές “εκπαιδευτικούς”. Για το φαινόμενο αυτό την ευθύνη φέρει η Δεξιά, που με το πρόσχημα της αποχουντοποίησης εξασφάλισε θέσεις στους αριστερούς σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαίδευσης και συνεργάστηκε μαζί τους όλα αυτά τα χρόνια υλοποιώντας σταδιακά την αριστερή πολιτική.

Αφού εξασφαλίστηκε η αναγκαία πρώτη ύλη, δηλαδή η παραγωγή πλήθους αμόρφωτων χωρίς ηθικούς φραγμούς στους οποίους εξασφαλίζεται ένα περιβάλλον ελεύθερης δράσης, η μάζα αυτή άρχισε να χρησιμοποιείται προκειμένου να στοχοποιηθούν σύμβολα, μνημεία, ιδέες, κοινωνικές ομάδες και άνθρωποι.

Βλέπουμε λοιπόν γύρω από την κατάληψη της Νομικής να παίζεται ένα θέατρο όπου όλοι οι θεατρίνοι έχουν ενθαρρύνει το φαινόμενο αυτό και έχουν συμπράξει σε πράξεις βίας και τραμπουκισμού, αλλά υποκρίνονται πως δήθεν διαφωνούν με τη διατάραξη του πανεπιστημιακού χώρου. Αφού εξασφαλίζουν την απαραίτητη φύλαξη για τον εαυτό τους, αφήνουν ασχολίαστη την ιερόσυλη επίθεση σε εκκλησίες και στα ασφαλή σπίτια και γραφεία τους συντάσσουν εκθέσεις ιδεών για να τις έχουν έτοιμες σε περίπτωση κάποιας διατάραξης τζαμιού ή συναγωγής.

Advertisements