Ερωτήματα για τον παιδεραστή με το βαν

Η κοινή γνώμη συνταράχτηκε από τη δράση του παιδεραστή με το βαν και όχι άδικα. Ο δράστης στόχευε ανήλικα παιδιά ηλικίας 12 ετών και τα παρέσυρε στο ειδικά διαμορφωμένο βαν και τα ΜΜΕ κάλυψαν με μεγάλη λεπτομέρεια το χρονικό της δράσης του.

Υπάρχει όμως κάτι που κανένας δεν είπε.

Τα θύματα, των οποίων η ηλικία αναφέρθηκε στα 12 με 14, είχαν συνομιλίες με το δράστη με διάφορους τρόπους και έβγαιναν από το σπίτι τους για να συναντηθούν μαζί του. Οι γονείς δεν ήξεραν με ποιούς συνομιλούν τα παιδιά τους ή ποιούς θα έβγαιναν να συναντήσουν;

Κάποτε θα πρέπει η κοινωνία να αναρωτηθεί σοβαρά για το θέμα της εποπτείας των παιδιών, τα οποία πολλές φορές αφήνονται να ενεργούν με την απερισκεψία της ηλικίας τους χωρίς οι γονείς να δείχνουν ικανοί ή πρόθυμοι να ασχοληθούν μαζί τους. Η ευθύνη της πολιτείας δε μπορεί να είναι απεριόριστη και να προλαμβάνει σε κάθε περίπτωση.

Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία, όπου οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές αδιαφορούν και όταν τα πράγματα παίρνουν διαστάσεις επικαλούνται τη βοήθεια πολιτικών και συνδικαλιστών για να καλυφθούν.

Όλα αυτά πρέπει να προβληματίσουν την κοινωνία καθώς τα τελευταία χρόνια οδηγείται σε μια όλο και μεγαλύτερη παραμέληση των παιδιών.

Advertisements