Η ιστορία της κατοχής και τα ντοκουμέντα της Βέρμαχτ

Με ιδιαίτερη ένταση η κυβέρνηση ΣΑΝΕΛ ανήγγειλε την αξιοποίηση ενός τεράστιου ιστορικού αρχείου για την καταστροφή της Ελλάδας κατά την Γερμανική Κατοχή, το οποίο και θα χρησιμοποιηθεί για τη συγγραφή βιβλίου που θα μοιραστεί στα σχολεία. Φυσικά δεν περιορίστηκε στη συγκεκριμένη ιστορική περίοδο, αλλά αναφέρθηκε φωτογραφικά και στη Χρυσή Αυγή και το σύνολο των εθνικιστών με διάφορους χαρακτηρισμούς προκειμένου να επηρεάσει την κοινή γνώμη με τις γνωστές τσιρίδες περί “συνεργατών των ναζί”. Αυτό φυσικά αποκρύπτοντας πως οι απόγονοι των πραγματικών συνεργατών των ναζί βρέθηκαν στη συνέχεια σε κόμματα εξουσίας, πάμπλουτοι και προβεβλημένοι.

Εντύπωση όμως προκαλεί ότι γίνεται πάντα αναφορά στους “συνεργάτες των ναζί”, αλλά ποτέ στους συνεργάτες του Βουλγαρικού στρατού κατοχής.

Το ότι η Γερμανική Κατοχή είχε τραγικές συνέπειες για την Ελλάδα δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το ερώτημα είναι γιατί δεν υπάρχει καμία αναφορά και στην Βουλγαρική Κατοχή ή στα εγκλήματα πολέμου των Τσάμηδων. Μήπως επειδή υπήρξαν ένοπλοι αριστεροί που συνεργάστηκαν οργανωμένα με τις δυνάμεις αυτές;

Υπάρχει επίσης και λεπτομερής ιστορική τεκμηρίωση των εγκλημάτων των διαφόρων ένοπλων αριστερών σωμάτων (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ) τόσο κατά την περίοδο της κατοχής όσο και κατά την περίοδο που ακολούθησε. Γιατί τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα και καταγραφές απορρίπτονται συστηματικά από τη σημερινή Αριστερά, που ενώ προβάλει την ωραιοποιημένη εικόνα της δικής της εκδοχής μιλά απαξιωτικά για “ανακίνηση μίσους” όταν γίνεται αναφορά στα εγκλήματά της;

Αυτό που στην πραγματικότητα προσπαθεί να κάνει η Αριστερά είναι να επιβάλλει την δική της ιστορική θεώρηση και να εκμεταλευτεί την συγκυρία για την δαιμονοποίηση όσων θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντίπαλο δέος στα πραγματικά της σχέδια.

Advertisements