Δημήτρης Τζανακόπουλος: Έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ τον Παπαμιμίκο του

Η τοποθέτηση του νέου επικεφαλής του Γραφείου Τυπου του Τσίπρα έφερε αντιρρήσεις από τους δεξιούς, οι οποίοι θεωρούν ότι στο ΣΥΡΙΖΑ το κάνουν επίτηδες για να επισκιάσουν τον Παπαμιμίκο και να κλέψουν από τη Νέα Δημοκρατία τα πρωτεία στην ανάδειξη ανεπάγγελτων:

“ΔΕΣ ΠΩΣ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ’ΧΕΙΣ ΔΟΥΛΕΨΕΙ! Τζανακόπουλος: Ο 33χρονος ανεπάγγελτος νέος επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Αλέξη
Εντάξει μωρέ το παιδί δεν έχει παράξει τίποτε, δεν έχει δουλέψει πουθενά αλλού στη ζωή του εκτός απ’ τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ… παρόλα αυτά το βιογραφικό είναι κατεβατό γεμάτο με συμμετοχές σε “αγώνες”… Τουλάχιστον ζιβάγκο να’χει άραγε;

Υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ορίστηκε ο δικηγόρος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Είναι της γενιάς του Τσίπρα, 40άρης, με σπουδές στη νομική και μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Είχε διοριστεί νομικός σύμβουλος του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης (μέχρι χθες) Αλέξη Τσίπρα.

Χρημάτισε γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΝ και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα.

Ο Δ. Τζανακόπουλος, γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Τελείωσε μεταπτυχιακό στην φιλοσοφία του Δικαίου στην ίδια σχολή. Υποψήφιος Διδάκτορας της Θεωρίας του Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

Από το 2000 μέχρι το 2004 υπήρξε ενεργό μέλος του Δικτύου Αυτόνομων Ριζοσπαστικών Αριστερών Σχημάτων. Συμμετείχε στις διαδικασίες ίδρυσης του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ το 2002 στη Φλωρεντία, καθώς επίσης και στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ στην Αθήνα το 2006. Εκλέχτηκε γραμματέας του Κ.Σ της Νεολαίας Συνασπισμού στο 4ο Συνέδριο της Οργάνωσης το 2005 και επανεκλέχτηκε στο 5ο Συνέδριο το 2007.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας 2005 -2010. Μέλος του Συντονιστικού Τμήματος Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικό τόμο του Ινστιτούτου Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς», στο περιοδικό Law and Critique, στο περιοδικό Θέσεις, στην εφημερίδα Αυγή και σε άλλες εφημερίδες.”

Η κριτική αυτή προέρχεται από ένα κόμμα (ΝΔ) που όχι μόνο υπήρξε πρωταθλητής στην ανάδειξη ανεπάγγελτων κομματόσκυλων, αλλά βόλεψε προνομιακά και πολλούς αριστερούς ώστε να μπορούν να τρέχουν ανενόχλητοι για την προώθηση των σκοπών τους. Δεν παύει όμως να είναι και αληθής. Ο Τζανακόπουλος από την ηλικία των 18 ετών το μόνο που έκανε ήταν να ασχολείται με τις βιτρίνες του ΣΥΡΙΖΑ και να γράφει και κανένα άρθρο στην Αυγή. Τα όσα αναφέρονται με καμάρι από το ίδιο το κόμμα του δείχνουν την απουσία οποιασδήποτε άλλης ενασχόλησης ή βιοποριστικής αγωνίας. Το ίδιο το άρθρο στην προσπάθεια να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα αναφέρεται αντιφατικά σε μεταπτυχιακό στο Λονδίνο και πιο κάτω σε μεταπτυχιακό στη Νομική Αθηνών, ενώ και η αναφορά σε υπό εξέλιξη διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου ενδεχομένως στο μέλλον να αποδειχθεί πλασματική όπως και με πολλούς άλλους “υποψήφιους διδάκτορες”.

Advertisements