Παλιά και “καινούρια” τζάκια

Η ορκομωσία των βουλευτών της νέας βο(υ)λής έδωσε αρκετές εικόνες έντονου συμβολισμού, αλλά σήμερα θα σταθούμε σε μία συγκεκριμένη εικόνα από τα θεωρεία της Βο(υ)λής.

“…Ωστόσο, δε θα μπορούσε να μην παρατηρήσει κανείς πως η κυρία Μπαζιάνα παρακολούθησε την ορκωμοσία παρέα με μέλη της οικογένειας Καραμανλή. Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία που ακολουθεί η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα παρακολουθεί την ορκωμοσία, έχοντας δίπλα της την κουνιάδα της, Ζανέτ, που είναι αρχιτέκτονας, και τον αδελφό του κυρίου Τσίπρα, Δημήτρη(αριστερά). Στα δεξιά της βρίσκεται ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Πίσω από αριστερά βρίσκεται η Φωτεινή Αχιλλέα Καραμανλή. Δίπλα της και πίσω από την κυρία Μπαζιάνα η σύζυγος του Κώστα Αχιλλέα Καραμανλή, Μιράντα και δίπλα της η κυρία Νίκη Καραμανλή σύζυγος του Αχιλλέα Καραμανλή και μητέρα του νεοεκλεγέντος βουλευτή Σερρών, Κώστα Καραμανλή.

tsipra-karamanli

Η κυρία Μπαζιάνα χαιρέτησε θερμά και ασπάστηκε την κυρία Φωτεινή Καραμανλή την οποία γνωρίζει καιρό, αφού τα παιδιά τους πηγαίνουν στον ίδιο παιδικό σταθμό στην Πλάκα, ενώ και οι τρεις γυναίκες από την οικογένεια Καραμανλή έδωσαν συγχαρητήρια στην σύντροφο του πρωθυπουργού για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.”

Άραγε πόσο συμπτωματικό είναι τα δύο τζάκια να συνδέονται τόσο στενά και τα παιδιά τους να πηγαίνουν και στον ίδιο παιδικό σταθμό; Μήπως στο μέλλον φοιτήσουν και στο ίδιο σχολείο (Κολλέγιο Αθηνών) ή στο ίδιο πανεπιστήμιο σαν τους συμφοιτητές Σαμαρά και Παπανδρέου;

Κι όμως, οι αφελείς νομίζουν ότι κάτι χωρίζει τα κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία τη στιγμή που μία ιδιότυπη μη αριστοκρατική ελίτ δείχνει να ανήκει στο ίδιο κλαμπ ανεξάρτητα από τις υποτιθέμενες διαφορές τους. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η υποτίθεται καινούρια στην εξουσία οικογένεια Τσίπρα (που στην πραγματικότητα σχετίζεται με την εξουσία από την εποχή του Παττακού) βρίσκεται να διατηρεί στενές σχέσεις με μία από τις αισχρότερες εστίες οικογενειοκρατίας, όπως αυτή εκφράζεται από τους μπριζολοφάγους Κωνσταντίνο Καραμανλή Β’ και Κωνσταντίνο Καραμανλή Γ’.

karamanlis-tsipras-595

Όσο για τις συμπτώσεις που θέλουν όλους όσους γυροφέρνουν την εξουσία, παλαιούς και νεόκοπους, να συνδέονται με κάποιο τρόπο μεταξύ τους, ας δούμε και την
επόμενη είδηση:

“Ο Παππάς του Τσίπρα πήγε στην Κύπρο για να επισκεφθεί φίλο του έγκλειστο στις φυλακές!
Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας επισκεπτόταν τα Φυλακισμένα Μνήματα, ο πλέον στενός του συνεργάτης και δεξί του χέρι, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, δεν βρισκόταν ως συνήθως δίπλα του.

Ο υπουργός πήγε στον χώρο συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε και πήγε στις Κεντρικές Φυλακές για επισκεπτήριο. Ο κρατούμενος που επισκέφθηκε ήταν το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλος Ζαννέτος.

Ο κ. Παππάς, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», συνδέεται φιλικά τόσο με τον κ. Ζαννέτο όσο και με τον γιο του και με το που ήρθε στην Κύπρο ζήτησε να έχει συνάντηση μαζί του.

Μετά από ενημέρωση που έτυχε ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, καθώς και η αναπληρώτρια διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους, για το συγκεκριμένο αίτημα, έδωσαν χωρίς δεύτερη σκέψη έγκριση για να πραγματοποιηθεί η συνάντηση.

Η συνάντηση έγινε εντός της φυλακής όπου κρατείται ο κ. Ζαννέτος ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών για υπόθεση εκβίασης στο γνωστό σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. Η συνάντηση κράτησε περίπου 20 λεπτά και σύμφωνα με πρόσωπο των φυλακών, διεξήχθη σε συγκινητική ατμόσφαιρα.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπάς είχε συναντηθεί και με τον γιο του κ. Ζαννέτου με τον οποίο συνδέονται με μακροχρόνια φιλία.

Με την αναχώρηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναχώρησε και ο κ. Παπάς για άλλες συναντήσεις που είχαν προκαθορισμένες.

Γράφει: Μιχάλης Χατζηβασίλης
– See more at: http://www.philenews.com/el-gr/eidiseis-paraskinio/40/240745/to-dexi-cheri-tou-tsipra-episkeftike-ton-zanneto-stis-kentrikes#sthash.iEqa6itF.dpuf

ΥΓ. Να θυμίσουμε ότι ο Βενιζέλος Ζανέττος κρίθηκε ένοχος τον Δεκέμβριο για το ότι εκβίασε και εξανάγκασε τον Νίκο Λίλλη να εξοφλήσει δάνεια παλιών παραγόντων της Αλκής ύψους 650 χιλιάδων ευρώ απειλώντας τον ότι αν δεν το έπραττε θα έθετε προσκόμματα στην υλοποίηση της επένδυσης.

Το σκάνδαλο της Δρομολοξιάς αφορά τις λαμογιές των διαχειριστών του Ταμείου Συντάξεως της Cyta οι οποίοι ζημίωσαν το Ταμείο με απαλλοτριώσεις και αγοραπωλησίες τ/κ περιουσιών στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές”

Advertisements