Η Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη: Υποκρισία δίχως όρια

Εκπροσωπώντας το ΠΑΣΟΚ, ή μάλλον ότι έχει απομείνει από το ΠΑΣΟΚ, η Κάλερ-Χριστοφιλοπούλου έβγαλε ανακοίνωση για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη:

“Την θλίψη της εξέφρασε η εισηγήτρια ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της:« Εκφράζουμε τη βαθιά μας οδύνη για τον τραγικό θάνατο του 20χρονου φοιτητή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ζητούμε, όπως σύσσωμη η ελληνική κοινωνία, την απόδοση δικαιοσύνης και την πλήρη διερεύνηση των ποινικών ευθυνών. Δυστυχώς, μετά την υπόθεση του μικρού Άλεξ στη Βέροια, γινόμαστε και πάλι μάρτυρες των δραματικών συνεπειών του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας (bullying), που υφίσταται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.Τόσο η εκπαιδευτική κοινότητα όσο και η κοινωνία, οφείλει να εξαλείψει κάθε μορφή βίας. Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση όλων. Απαιτείται οργανωμένη και συνεχής παρέμβαση ώστε να υπάρξει μηδενική ανοχή στο φαινόμενο».”

Ας θυμίσουμε στην εισηγήτρια ΚΤΕ Παιδείας του ΠΑΣΟΚ ότι στην περίπτωση του μικρού Άλεξ στη Βέροια τα πράσινα στελέχη της ΟΛΜΕ και μετέπειτα υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έβγαιναν και δήλωναν τη συμπαράστασή τους στους θύτες και όχι στο θύμα, πιπιλώντας τις γνωστές καραμέλες περί ταξικότητας της εκπαίδευσης και δεν είχαν ούτε μια κουβέντα συμπαράστασης για την τραγική μάνα. Θα έπρεπε λοιπόν στο ΠΑΣΟΚ να αναλογιστούν πρώτα τις δικές τους ευθύνες και το παρελθόν τους προτού παρουσιαστούν ως τιμητές των πάντων!

Advertisements