Μαριέττα Γιαννάκου: Το πολιτικό ζόμπι …αναστήθηκε

Κατά περίεργο τρόπο, η άλλοτε παντοδύναμη Υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου επανήλθε στο προσκήνιο. Πρώτα με μια σειρά από παρεμβάσεις στα εσωτερικά της ΝΔ, όπου απαίτησε την επιστροφή της ΝΔ στις ρίζες της. Το ποιές είναι αυτές οι ρίζες το έχει δείξει το ίδιο το παρελθόν της Γιαννάκου-Κουτσίκου: Από τα τάγματα εφόδου της ΟΝΝΕΔ μαζί με Σαμαρά, (Βασίλη) Μιχαλολιάκο και άλλα μπουμπούκια στα πόδια του Αβέρωφ, στο Υπουργείο Παιδείας όπου τα έργα και οι ημέρες της άφησαν εποχή.

Αρκεί να θυμηθούμε πως η Γιαννάκου ήταν αυτή που προσπάθησε να επιβάλλει την ψευδοιστορική άποψη της Ρεπούση περί “συνωστισμού στη Σμύρνη” και υπερασπίστηκε με όλες τις δυνάμεις της τη Ρεπούση. Φυσικά ούτε η Γιαννάκου ούτε η Ρεπούση θα τολμούσαν να μιλήσουν για “συνωστισμό στο Άουσβιτς”. Αντίθετα, στην περίπτωση αυτή θα έσκιζαν τα ιμάτιά τους από αγανάκτηση για την προσβολή της ιστορικής μνήμης!

Ας θυμηθούμε επίσης και το αγαπημένο ζεύγος της Γιαννάκου, Χάρη και Εύης Μπότσαρη. Η μεν Εύη Μπότσαρη έγινε παντοδύναμη τόσο στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο όσο και στην ΑΣΠΑΙΤΕ, παρά τις σοβαρές καταγγελίες εις βάρος της για πλαστούς τίτλους σπουδών. Και ποτέ δε μάθαμε αν έγινε επίσημη έρευνα για τις καταγγελίες αυτές και ποιό ήταν το σχετικό πόρισμα. Όσο για τον πανεπιστημιακό Χάρη Μπότσαρη, τοποθετήθηκε Πρόεδρος του ΟΕΕΚ και για το σχετικό σκάνδαλο δήλωνε ότι θα ρίξει άπλετο φως. Τελικά το σκάνδαλο συγκαλύφθηκε μέχρι να οδηγηθεί στην παραγραφή κι ο Χάρης έγινε Πρύτανης ενός “πανεπιστημίου” (Στερεάς Ελλάδας) ώστε να συνεχίσει την προσφορά του στην εκπαίδευση.

(Αφήνουμε προς το παρόν άλλα σκάνδαλα που συγκλόνισαν το Υπουργείο Παιδείας επί υπουργίας Γιαννάκου-Κουτσίκου γιατί ο κατάλογος είναι μακρύς)

Αφού εξασφάλισε μια άνετη θέση στο ευρωκυνοβούλιο, η Γιαννάκου αποφάσισε να επιστρέψει στην επικαιρότητα για να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στο δημόσιο βίο. Το πως αντιλαμβάνεται η ίδια την επιστροφή της ΝΔ στις ρίζες της το δείχνει η παρακάτω είδηση:

“Ο υπουργός Παιδείας κάλεσε στο γραφείο του τη Μαριέττα Γιαννάκου
Αντάλλαξαν απόψεις γύρω από θέματα Παιδείας

Μετά από πρόσκληση του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, η κα Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, επισκέφθηκε τον υπουργό στο γραφείο του σήμερα το απόγευμα.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας:

Α. Η συζήτηση που ακολούθησε έγινε σε θερμό κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, ενώ στη διάρκειά της υπήρξε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων γύρω από θέματα Παιδείας και εκπαιδευτικής πολιτικής.

Β. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό πνεύμα και με τη βεβαιότητα ότι αποτελεί παρακαταθήκη για μελλοντική επαφή και προβληματισμό γύρω από τα φλέγοντα θέματα της γνώσης και της διδασκαλίας της, της επιστημονικής έρευνας και των οργανωτικών θεμάτων ολόκληρου του εκπαιδευτικού συστήματος.”

Το ότι η ισόβια τρόφιμος του κομματικού φυτώριου της ΝΔ έγινε αποδέκτης πρόσκλησης του μαρξιστή υπουργού δεν πρέπει να προκαλεί καμία έκπληξη. Αντίθετα, είναι η υλοποίηση της επιστροφής της ΝΔ στις ρίζες της. Η ΝΔ πάντα ήταν το κόμμα που προώθησε το μαρξισμό στην εκπαίδευση, επέβαλε την αριστερή ατζέντα συνδυασμένη με τις δικές της σιωνιστικές εμμονές, καταδίωξε επιστήμονες για να τους αντικαταστήσει με αριστερούς, ενθάρρυνε το κυνήγι μαγισσών και φυσικά εξασφάλισε θέσεις σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης για αμέτρητους αριστερούς ώστε να μπορούν να προπαγανδίζουν για την Αριστερά απαλλαγμένοι από βιοποριστικές έγνοιες.

Το ότι ο Μπαλτάς θεώρησε απαραίτητο να προσκαλέσει επίσημα τη Γιαννάκου και να της αποδώσει ρόλο στα εκπαιδευτικά πράγματα απλώς αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ανέκαθεν υπήρχε κοινή ατζέντα μεταξύ Δεξιάς και Αριστεράς.

Όσο για τη Γιαννάκου ισχύει ότι και για τη Διαμαντοπούλου: Έχουν ήδη δώσει εξετάσεις με επιτυχία και κάποιο αόρατο χέρι προσπαθεί να τις κρατήσει στο προσκήνιο ώστε στο μέλλον να ξαναπαίξουν το ρόλο τους στην αποδόμηση της Ελληνικής παράδοσης και την αντικατάστασή της στα πλαίσια του σχεδίου Kalergi.

Advertisements