Παράνομες προσλήψεις και επιλεκτική δικαιοσύνη

Κατά διαστήματα βλέπουμε διάφορες ανακοινώσεις σχετικά με την απονομή δικαιοσύνης σε περιπτώσεις διαφθοράς που αποβλέπουν στο να δημιουργήσουν στην κοινωνία την εντύπωση πως η διαφθορά τιμωρείται. Για παράδειγμα, η παρακάτω είδηση που εμφανίστηκε πρόσφατα:

“Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά ορισμένων εκ των υπευθύνων του Ολυμπιακού Χωριού Α.Ε. για αδικαιολόγητες προσλήψεις που ζημίωσαν σημαντικά το ελληνικό δημόσιο άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Η δίωξη αφορά στο κακούργημα της απιστίας στην υπηρεσία από κοινού τελεσθείσας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ.

Οι ευθύνες προέκυψαν από έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αφορούν στην αδικαιολόγητη πρόσληψη υπαλλήλων καθώς και στη μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, ενώ σε μεγάλο ποσοστό έληγαν και σε χρόνο που η συγκεκριμένη εταιρεία δεν είχε πλέον αξιόλογο αντικείμενο και δη σε προεκλογική περίοδο (2009). Με τον τρόπο αυτό εντάχθηκαν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στον δημόσιο τομέα στα πλαίσια μιας όλως εξαιρετικής διαδικασίας τακτοποίησης.”

Παράνομες προσλήψεις έχουν γίνει κατά κόρο στην εκπαίδευση, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουμε δει να τιμωρείται κάποιος. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε τον πρύτανη που προσέλαβε μια φιλόλογο στο μηχανουργείο, τις πλασματικές ωρομισθίες στον ΟΕΕΚ με τη συμμετοχή στελεχών του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπου τελικά μεθοδεύτηκε η παραγραφή των ποινικών ευθυνών, τις παράνομες προσλήψεις στη Σιβιτανίδειο με την ευλογία των ανώτατων δικαστικών που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της Σιβιτανιδείου.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είχαμε εμπλοκή με κάποιο τρόπο της δικαστικής εξουσίας, η οποία επιλέγει κάποιες περιπτώσεις όπως τώρα αυτή του Ολυμπιακού Χωριού για να δείξει στην κοινωνία πως δήθεν η διαφθορά τιμωρείται!

Advertisements