ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: Εκ της τέφρας μου αναγεννώμαι

Μετά από μια μακρά περίοδο “δημιουργικής απραξίας” που επιτρέπει τον εμπλουτισμό του δυναμικού και την είσοδο νέων στοιχείων έρχεται μια καινούρια ευρύτερη προοπτική με μεγαλύτερες προεκτάσεις.

phoenix

Το τελευταίο διάστημα αφήσαμε πολλούς (ανάμεσά τους και κάποιους στα γραφεία του Υπουργείου Παιδείας που μας διαβάζουν σχολαστικά) να αναρωτιούνται αν αποφασίσαμε να αφήσουμε το πεδίο ελεύθερο στο διεφθαρμένο καθεστώς να ενεργεί ανενόχλητα. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Στα χρόνια της λειτουργίας του Education in Greece πετύχαμε να αναδείξουμε πολλά θέματα που ήταν κρυμμένα με επιμέλεια κάτω από ένα χαλί βαρύγδουπων ανακοινώσεων και νομιμοφάνειας ενός συστήματος που κανείς δεν τολμούσε να ενοχλήσει. Ενός συστήματος που περιλαμβάνει κάθε λογής “στελέχη της εκπαίδευσης”, συνδικαλιστικές ομάδες, πολιτικά γραφεία, οικογενειακές επιχειρήσεις και που βασίζεται στη διαπλοκή και την ομερτά για να επιβιώσει.

Στοιχεία και ντοκουμέντα που τα διαπλεκόμενα “εκπαιδευτικά portal” βολικά προτιμούσαν να αποσιωπήσουν στο Education in Greece υπήρξαν η αρχή ερευνών που τάραξαν τα νερά και συνεχίζουν να το κάνουν ακόμα και χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευσή τους. ‘Ερευνες που ακόμα και σήμερα πολλοί διαβάζουν στα κρυφά και δεν τολμούν ούτε να αναφέρουν από τον φόβο να γίνουν στόχοι του συστήματος. Κάποιοι θα θεωρούσαν ότι αυτό είναι αρκετό και δεν υπάρχει κάτι καινούριο να ειπωθεί. Για κάποιους άλλους αυτό αποτελεί πρόκληση για να μπήξουν το μαχαίρι ακόμα πιο βαθιά στα σάπια εντόσθια της φτιασιδωμένης διαφθοράς.

Στο μέλλον που έρχεται θα προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο με νέες αποκαλύψεις και έρευνες που θα ταράξουν και πάλι τα βαλτωμένα νερά της εκπαίδευσης αλλά θα προκαλέσουν αίσθηση σε ευρύτερους κύκλους.

Advertisements