Η επιλεκτική ευαισθησία του λαθροπρωθυπουργού Τσίπρα

Ο δωσίλογος λαθροπρωθυπουργός της αντιναζιστικής φανφάρας φρόντισε έγκαιρα να διαφημίσει την παρουσία του στο Κομμένο της Άρτας, τονίζοντας μάλιστα πως είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που επισκέπτεται το μέρος:

“Στο Κομμένο της Άρτας θα βρεθεί, στις 16 Αυγούστου ο Αλέξης Τσίπρας για να τιμήσει την μνήμη των 317 θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας.

Θα είναι μάλιστα ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που με την παρουσία του τιμά το μαρτυρικό τόπο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του epirusgate, o πρωθυπουργός θα παραστεί στις καθιερωμένες εκδηλώσεις μνήμης στην μαρτυρική κοινότητα τις οποίες διοργανώνουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Κομμένου, ο δήμος Νικολάου Σκουφά και η τοπική κοινότητα Κομμένου.”

Έχοντας παρασυρθεί από αντιφασιστικό οίστρο, ο Τσίπρας κατάφερε να προκαλέσει θυμηδία με την παρουσία του στον τόπο της τραγωδίας. Έχοντας τον νου του στο πως θα καπηλευθεί την ιστορία του Καμμένου για να προωθήσει τον εβραιοκίνητο αριστερισμό του, μπέρδεψε το Κομμένο με τον Καμμένο:

Στη συνέχεια πήγε κι απ’το χωριό του για να χορέψει «Καγκελάρι». Ο ρασοφόρος γλείφτης, ο οποίος τυχαίνει να είναι ο θείος του Αλέξη Δημήτρης Τσίπρας, αντί να τον εγκαλέσει για την αθεΐα του και την προώθηση της ανωμαλίας μέσω gay parade και συμφώνων λουγκροβίωσης, και για το ότι ήταν ο πρώτος πρωθυπουργός που έστω και τυπικά δεν συμμετείχε στον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, προτίμησε να το ρίξει στο χορό μαζί του συναγωνιζόμενος τη Γεροβασίλη σε πιρουέτες.

tsipras_athamanio_horos

Με την ευκαιρία, ο λαθροπρωθυπουργικός μπάρμπας εξέφρασε και το παράπονο που έχει από τον εβραιοκινούμενο ανιψιό του. Δεν τον απασχολεί η βίαιη αποχριστιανοποίηση και αποελληνοποίηση της χώρας που ο Αλέξης Τσίπρας επιβάλλει, αλλά η περικοπή της σύνταξης!

tsipras_theios-tou-papas

tsipras_theios-tou-papas2

Ίδιο παράδειγμα αναξιότητας έδωσε και ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος, ο οποίος δε μπορούσε να συγκρατήσει τη χαρά του βλέποντας τον αντίχριστο πρωθυπουργό της ανωμαλίας και της αθείας και επιδόθηκε σε απίθανους επαινετικούς χαρακτηρισμούς.

TSIPRAS-MITROPOLITHS-ARTAS

Φαίνεται όμως πως η αντιναζιστική ευαισθησία του Τσίπρα είναι ιδιαίτερα επιλεκτική, καθώς για τη σφαγή της Γλύνας και την επέτειό της λίγες ημέρες νωρίτερα δεν έδειξε το ίδιο ενδιαφέρον. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός υπογραμμίζει τον διαχρονικό ρόλο της προδοτικής Αριστεράς, που σήμερα μπορεί να επιδίδεται σε αντιναζιστικές κορώνες, αλλά όταν το απαιτούσαν οι επιδιώξεις της δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα στο να συνεργαστεί με τις επίσημα φασιστικές στρατιωτικές αρχές ή με τους τουρκαλβανούς σφαγείς.

Αντιγράφουμε από το πάντα ενδιαφέρον ιστολόγιο “Ο Παιδαγωγός”:

Βόρειος Ήπειρος: 2 Αυγούστου 1943: Η Σφαγή της Γλύνας (Όταν το ΕΑΜ, συνεργαζόταν με τους Ιταλούς φασίστες και τους αλβανούς εθνικιστές για να εξοντώνει τα παλικάρια του ΜΑΒΗ) – Μαρτυρίες του Γιώργου Γκίκα

Ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα κατά των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών.
Οι μπαλίστες με τη βοήθεια των ιταλοφασίστων καταχτητών εκτελούν 27 άνδρες του χωριού.
Το χωριό είχε ανοιχτά τάσεις ενάντια στις τότε κομμουνιστικές ομάδες.
Πέπλο μυστηρίου σκεπάζει ακόμα μερικές πτυχές του εγκλήματος.
Σ’ αυτήν την τόσο μεγάλης σημασίας επέτειο θα πρέπει να έχουμε παλλαϊκή συμμετοχή και να επενθυμείται όχι μόνο την ημέρα αυτή.

Ο Γιώργος Γκίκας θυμάται
Στις αρχές Αυγούστου 1943 ο γερμανικός στρατός επέστρεφε από μία επιχείρηση που είχε κάνει στα εδάφη μας.
Ήταν μέρα Σάββατο και ως την Κυριακή το απόγευμα επέστρεψαν στις βάσεις τους. Οι χωριανοί μου χαρούμενοι αλώνιζαν τα στάρια τους και σε κάθε αλώνι άκουγες χαρούμενες φωνές των παιδιών και τα τραγούδια των μεγάλων. Όλοι χαίρονταν για τη νέα σοδειά.

Δυστυχώς όμως μεγάλο κακό τους περίμενε. Οι Λιμποχοβινοί και Νεπραβιστιώτες με αρχηγούς τους Νάτζο Μπελέρι και Φεχμί Κούλα, ήταν έτοιμοι για το κακό κατά της Γλύνας.
Είχαν αποφασίσει να εγκληματίσουν εις βάρος αθώων ανθρώπων. Ίσως στο έγκλημα αυτό να βοήθησε και ο δήθεν αρχηγός της τσέτας, ο οποίος δρούσε στον τόπο μας ενώ την οικογένεια του την είχε ασφαλίσει στο Δελβινάκι της Ελλάδας.

Τον Ιούλιο μήνα οι ηγέτες της μειονότητας (σ.σ. του αλβανικού ΕΑΜ) είχαν κάνει μια πλατιά συγκέντρωση στην λυκοφωλιά την Νεπράβιστα. Πήραν την απόφαση να χτυπηθεί ο εθνικισμός (σ.σ. τα παλικάρια του ΜΑΒΗ). Οι χωριανοί μου εκείνη την περίοδο αρνήθηκαν να ενταχθούν με το αλβανικό ΕΑΜ, παρ’ όλες τις προσπάθειες του Λευτέρη Τάλλιου, του Α. Λάλαϊ και άλλων και πίστευαν ότι ήρθε καιρός να κερδίσουν την ελευθερία τους.

Οι μπαλίστες (Εθνικιστές Αλβανοί) ζήτησαν βοήθεια από τους Ιταλούς που έδρευαν στους Γεωργουτσάτες. Οι Ιταλοί έσπευσαν σε βοήθεια, στέλνοντας κατά της Γλύνας στρατό με όλα τα πολεμικά μέσα, οι οποίοι οχυρώθηκαν στους λόφους του χωριού.
Οι μπαλίστες με επικεφαλής τον Νέτζο Μπελέρι, αφού εκτέλεσαν 13 παιδιά από το Λιμπόχοβο, ανάμεσα τους και τον παπά Αχιλλέα Γραμματικό, κίνησαν για τη Γλύνα.
Τα παιδιά ήταν όλα των μανάδων από το χωριά μας, για τα οποία δεν έγραψε ποτέ κανένας για το βάρβαρο αυτό έγκλημα.

Τα χαράματα 2 Αυγούστου 1943 κινούν για τη Γλύνα, μπαίνουν στο χωριό με μεγάλη βαρβαρότητα καίγοντας και πλιατσικολογώντας όλα τα σπίτια του χωριού, σύγκεντρωσαν όλα τα παιδιά, όσα μπόρεσαν, μάλιστα μερικά από το φόβο τους παρουσιάστηκαν μόνα τους. Η συμπεριφορά τους ήταν βάρβαρη και χυδαία. Έβριζαν και ξυλοκοπούσαν σαν να ήταν αγρίμια. Έλεγαν: «Αν δείτε το αυτί σας θα δείτε και την Ελλάδα».

Μας πήραν και μας κατηύθυναν προς το Λιμπόχοβο, χωρίς να γνωρίζουμε το που θα μας πάνε. Στον Άϊ Νικόλα της Βραχογοραντζής μας σταμάτησαν και κλωτσώντας μας ζήτησαν ντοκουμέντα. Εγώ έδωσα ένα ντοκουμέντο που είχα από το σχολείο Σερρών. Τότε κάποιος φώναξε «Greko Greko». Ήμουν τότε παιδί 18 χρονών. Δεν γνωρίζαμε που μας πήγαιναν και τι μας περίμενε. Πιστεύαμε ότι μας πήγαιναν για ανακρίσεις και πως γρήγορα θα επιστρέφαμε γιατί ήμασταν αθώοι. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα μας εκτελούσαν.

Όταν μας πήγαν για εκτέλεση στο λάκκο της Μέλενης τότε τα χάσαμε που είδαμε τα πολυβόλα στημένα και όλοι οι άλλοι οπλισμένοι. Ενώ αυτοί βρίζανε και ετοιμάζονταν να μας πυροβολήσουν, εμείς γυρίσαμε τα μάτια προς τον ουρανό και ζητούσαμε βοήθεια από το Θεό. Μέσα σε λίγα λεπτά το κάθε τι τελείωσε. Όλοι ήταν νεκροί εκτός από τους Δόση Λέκα, Ηρακλή Λέκα και Χρήστο Καραδήμα.

Εγώ γλύτωσα γιατί ο Ντίλιος Κατσούκης, αγωγιάτης, έφερνε εμπόρευμα στους Τσομαίους στο θείο μου Βασίλη Γκίκα, ο οποίος του έδινε κανένα δώρο. Εκείνη την ημέρα για να γλυτώσει το παιδί του γαμπρού του κι εμένα του ζήτησε και πήρε 50 χρυσά και 150 ναπολιόνια χάρτινα. Την τελευταία στιγμή με τράβηξε από το σωρό των αδικοσκοτωμένων και επέστρεψα να δω την οικογένεια και το χωριό μου.

Έχω την εντύπωση ότι το έγκλημα ήταν σαν αποτέλεσμα της κρυφής συνεργασίας των δύο αλβανικών κομμάτων με το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Αυτό το βγάζω σαν συμπέρασμα επειδή ο Ισούφ Τσομπάνι γνώριζε για το έγκλημα και το αποκάλυψε στην Αθηνά Γκίκα και μάλιστα της είπε ότι θα την σκοτώσει αυτή και το 6χρονο παιδάκι της.

Ενώ στις 5 Αυγούστου 1943 το ΕΑΜ μας κάλεσε σε μία συγκέντρωση στο Ορεινό Πωγωνίου (Ελλάδα). Δύο επιτατραμένοι της Πανηπειρωτικής Επιτροπής (Αλέκος Τσάτης και Αλέξης Γιάνναρης), όχι μόνο δεν πόνεσαν που κλέγαμε, αλλά χλεύαζαν! Ας είναι αιωνία η μνήμη τους.
Έτσι χτυπήθηκε ο εθνικισμός και επικράτησαν οι πέντε κομμουνιστές στα 50 χωριά μας…

Γεώργιος Γκίκας
Αυτόπτης μάρτυρας

Περιμένουμε από τον κνίτη Τσίπρα να παραστεί και σε αυτό το μνημείο αντί να κάνει διακρίσεις στα θύματα του ναζισμού ανάλογα με το αν στις εκτελέσεις συμμετείχε το ΕΑΜ ή όχι!

Όμως ο νεομπολσεβίκος εγκληματίας Τσίπρας αγνοεί όχι μόνο τα θύματα του τότε Αλβανικού επεκτατισμού, αλλά και τα σημερινά. Όπως σημειώνει το ιστολόγιο “Ο Παιδαγωγός”, στις 12 Αυγούστου έλαβε χώρα μια δολοφονία που ο Τσίπρας και το μόρφωμά του επίσης επέλεξαν να αγνοήσουν:

“Βόρειος Ήπειρος – Χιμάρα : Έξι χρόνια (12 Αυγούστου 2010) από τη ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ του Αριστοτέλη Γκούμα επειδή επέμενε να μιλάει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ. ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
(προτείνουμε να διαβάσετε την ανάρτηση μέχρι το τέλος. Μαζί με το σχόλιο μας και την νεότερη ενημέρωση)

Έξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα, που έγινε μερικές δεκάδες μέτρα έξω από το σπίτι του στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου.

Ο 37χρονος έχασε τη ζωή του το βράδυ της 12ης Αυγούστου 2010 από μισαλλόδοξους αλβανούς εξτρεμιστές επειδή επέμενε να μιλάει δημόσια την ελληνική γλώσσα στην γενέτειρα του.

Είναι γνωστό ότι τόσο η εκάστοτε αλβανική κυβέρνηση όσο και η αλβανική κοινωνία δεν αναγνωρίζουν την ελληνική εθνική ταυτότητα της Χιμάρας και των κατοίκων της και δεν χάνουν την ευκαιρία να το υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο πολιτικός κόσμος, τα ΜΜΕ, η κοινή γνώμη αλλά και η “δικαιοσύνη” της Αλβανίας αντιμετώπισαν λίγο – πολύ ως “ήρωες” τους άνανδρους δολοφόνους του Αριστοτέλη…

…δεν λένε κουβέντα για την απαράδεκτη απόφαση του τοπικού μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημητρίου (Αύγουστος 2012), να ΔΙΑΚΟΨΕΙ την Θεία Λειτουργία και να μεταβεί σε άλλον ναό, επειδή οι Χιμαριώτες δεν απέσυραν την προτομή του ήρωα από το προαύλιο της εκκλησίας (το προαύλιο ήταν κοινό για εκκλησία και ελληνικό σχολείο και γι αυτό οι βορειοηπειρώτες τοποθέτησαν εκεί την προτομή, τον Αύγουστο του 2011).

Έκτοτε (Αύγουστος 2012) ΔΕΝ λειτούργησε για μεγάλο διάστημα ο ναός, μέχρι τελικά να αναγκαστούν να μετακινήσουν την προτομή του ήρωα στο κοιμητήριο (στο μνήμα του).

Την επόμενη χρονιά (Αύγουστος 2013), δεν τέλεσαν θεία λειτουργία ενώ την μεθεπόμενη ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ προκλητικά να τελέσουν μνημόσυνο.. και επέτρεψαν ένα τρισάγιο (μετά τις έντονες αποδοκιμασίες αλλά και απειλές του κόσμου).

Εκκλησιαστική αθλιότητα.
Αυτά κάνει το καπρίτσιο ενός δεσπότη και η “Αλβανική εκκλησία” που θέλει να επιβάλει ο γνωστός οικουμενιστής (προβεβλημένος από τα ΜΜΕ) αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Σημειώνουμε στο σημείο αυτό ότι ο Αλβανίας Αναστάσιος είναι και στενός πολιτικός φίλος του Τσίπρα τον οποίο και έσπευσε να στηρίξει συμβολικά επισκεπτόμενος αυτόν τις παραμονές των εκλογών, και επίσης φέρεται να είναι από τους γεννήτορες του αισχρού “αντιρατσιστικού κινήματος” στην Ελλάδα.

Advertisements